Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

k212 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní audio-vizuální, dějové a psychologické vtažení. Pevně vystavěný příběh, který pozvolna vykládá karty, aby diváka pomalu a jistě emočně ždímal a od čtvrtého dílu výš doslova citově drtil. Na knižních westernech jsem frčela na začátku puberty a mám k nim nesmírně vřelej vztah, v těch filmovejch se zas až tak moc nevyznám až na pár kultovních klasik. Ale tohle, tohle je pro mě prostě něco, vlastně jasná extratřída! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Teraz tu máme ponurý Leonovsky špinavý western, plný zákerákov a hyen na každom kroku, o ktoré sa treba aj razantne postarať. Tak Emily Blunt môžem v čomkoľvek. aj keď tu máme na oko paničku Angličanku. No heh, dokáže to rozbaliť, jednoznačne. Nie je to úplne dokonalé, sú tu nejaké dejové skoky ale pozorný divák si usleduje ktorá kedy bije. /80%/ ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Hodně vydařená minisérie s poctivě strukturovaným scénářem. Vyniká kamerou se záběry širokoúhlých scenérií a sebejistotu při budování atmosféry v prostředí brutálního divokého západu. Příběh se odlupoval jako cibule a k závěru rozdával všemi směry dost nekompromisní rány. Připomněl se Sergio Leonne i Tarantino, především je to ale dobře fungující románový příběh, který si i díky své intenzitě a pomalu budovanému napětí rád i v budoucnu někdy připomenu a rozhodně s klidným svědomím doporučím komukoliv, kdo má rád filmy, které se umí za trpělivost odměnit dobrým, i když drsným, příběhem. P.S. Pěkná recenze z České televize v Externích recenzích. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem hodně zvláštní seriál. Pomalé tempo vyprávění, sem tam vrácení o pár let zpátky a hlavně lehce nepřehledný děj. Když však tomu dáte šanci a nezabalite to hned prvním dílu, začne se vám to celé skládat dohromady a výsledek, ten je aspoň pro mě velice uspokojivý. Cesta za pomstou, pardón za svým milovaným je lemovaná mnohými nástrahami, ale pokud máte pevnou vůli, štěstí a mušku, tak já pevně věřím, že to snad nakonec dopadne. Třešničku už tomu dodává překvapivé obsazení Emily Blunt do hlavní role a boží hudba, která přesně ví, kdy je nejvíc potřeba. Solidní čtyři hvězdy. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi velmi sedlo. Přesně ten důvod, pro který mám rád moderní westerny i s jejich naturalističností. Pořádně prokreslené charaktery, atmosféra tak hustá, že by se dala krájet a nejistota v každé scéně. Přidejte k tomu i originální práce s klišé, kdy jednotlivé zvraty úmyslně přijdou s něčím jiným a máte westernové drama roku 2022. Srdeční záležitost s krásně uzavřeným a odvyprávěným příběhem. 90% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama