Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Ona se přijela pomstít, on hledal domov, který mu byl ukraden... Šestidílná britsko-americká série vypráví spletitý příběh, který v roce 1890 v Americe svede dohromady urozenou anglickou dámu Cornelii Lockeovou a vysloužilého póníjského armádního zvěda Eliho Whippa, počátky příběhu však sahají hlouběji do minulosti. Cornelia přijela do Nového světa s touhou pomstít smrt svého syna, zatímco Eli chce jen získat kus půdy, který mu dle zákona o vojenské službě náleží. Jejich setkání, předurčené snad samotnými hvězdami, nerozlučně spojí jejich osudy... Revizionistický western natočil podle vlastního scénáře anglický filmový tvůrce Hugo Blick, který do hlavních rolí obsadil hvězdnou Emily Bluntovou a amerického herce lakotského původu Chaskeho Spencera. V dalších rolích se objevují Tom Hughes, Rafe Spall, Stephen Rea, Ciaran Hinds či Toby Jones. Hugo Blick a Emily Bluntová se na projektu podíleli také jako producenti. Série se trochu překvapivě natáčela převážně ve španělských lokacích a s jistou nadsázkou ji tak lze označit i za spaghetti western. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt poprvé pořádně v seriálu, a to pro ni v dost netradiční roli. Dostáváme se na divoký západ v roce 1890. Ona se sem vydá pomstít smrt syna a potká indiána. Ten ji zachrání, přidá se k ní a putují spolu na sever. Jak říkám, není to úplně klasický western a najdeme tu dost známých britských herců. Postupně se během cesty dozvídáme víc věcí o historii našich postav. Všechno do sebe nakonec zapadne. Finále je vážně silné. Dost se mi líbilo, jak se to postupně dostává do větších otáček. "Dáváš svému koni napít?" ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi okamžitě naskočila Opravdová kuráž, ale coenovský rukopis se postupně úplně ztratil a na jeho místo nastoupil příběh oplývající indiánskou poetikou, lehkým romantickým nádechem a přímočarou a nekompromisní brutalitou, která prostupovala celý Divoký západ. Postavy jsou napsané na jedničku a tím nemíním jen oba hlavní protagonisty, ale i řadu dalších charakterů, které se seriálem občas až mihly. Emily Blunt tu je v životní formě a nevzpomenu si, že bych jí někdy tak nekriticky žral a Chaske Spencer dal jednoznačně zapomenout na to, že si vůbec kdy čuchnul k Tvajlajtu. Jeho stopař je tady top a vůbec bych se nezlobil, kdyby tenhle Póni dostal svůj vlastní spin-off. Nemám tu nejmenší výhradu. 100% ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Áno je to strašne pomalý a ukecaný seriál, avšak verte mi, všetky tie kecy sú nielen zaujímavé, dopĺňajú a hlavne prekrúcajú naše poznatky o westernoch, ale aj tvoria neskutočne rafinovaný príbeh, ktorý na konci zapadne do seba ako šerbeľ na riť. Teda riť na šerbeľ. Nádherná krajina, každá jedna postava originálne zaujímavá a keď dôjde na akciu tak je bravúrne krvavá a hlavne nie fujky CGI. Normálne mám chuť na druhú sériu, alebo aspoň prequel s našim drsným Indiánom... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt se koncem 19. stol. začne seznamovat s krásami života v US a svoje viktoriánské šatičky bude muset brzy vyměnit za praktičtější oděv a zbraně. Seriál zabydlely zajímavé, zvrácené a pokřivené charaktery, na hlavní dvojku je radost pohledět. Lidé trochu znalejší historie budou rychle v obraze a ostatní se brzy dozví, co žene různé hrdiny od násilí k brachiálnímu násilí. Velmi povedený westernový seriál, který dýchá atmosférou divokého západu. Dobře zvolení herci, hudební podkres většinou nenápadný, i ty písňové skladby do toho celkem sedí. Velmi stylový a povedený seriál, který skládá poctu žánru a nic sprostě nekopíruje, nebo nevykrádá. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vynikající kamera, krásně westernová atmosféra, hudba a exteriéry. A navíc skvělé výkony hlavní dvojice. Konec byl sice trochu moc melodramatický, víc se mi líbila první polovina, kde se jen cestovalo a střílelo, ale závěrečné vysvětlení zápletky alespoň dost věcí vyjasnilo. Líbilo se mi balancování mezi kýčovitým romantickým Západem a naopak Sergioleonovským flusáním bezzubých zpocených kovbojů. Tohle bylo realisticky tak nějak mezi, za mě ideální. Hluchá místa jsou, ne že ne. Ale ten indoš je prostě tvrďáckej správňák kterýmu chcete fandit, Vinetou de vod válu, to je jednou jistý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama