Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevrlá samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Lou je starší žena skrývající tajemnou minulost. Je samotářka a společnost jí dělá jen její čtyřnohej přítel Jax. Jednoho krásnýho dne(on zase tak krásnej den nebyl měla přijít bouře) se Lou rozhodne skoncovat se životem. V tom jí ale do baráku vtrhne sousedka(podnájemnice) Hannah s tím, že její údajně mrtvej manžel unesl její dceru Wee. Díky bouři je telefon hluchej a tak nezbývá nic jinýho než aby se Lou společně s Hnnah vydali po stopách únosce sami. Postupně na povrch začne vyplouvat Louina tajemná minulost(na povrch vyplavou i další skutečnosti), která jak se časem ukáže jim bude jen ku prospěchu věci. Únosce(manžel Hannah) není totiž žádný ořezávátko ale bejvalej člen armády specializující se na výbušniny. No nevím, nevím jestli se tenhle Old Schoolově laděnej film trefí do chuti dnešním rozežraným mainstreamovým divákům. Nejspíš ne. Mě tenhle snímek ale bavil. Má to svou atmosféru je to napínavý místy i akční a sedlo mi i herecký obsazení. Zejména pak Allison Janney v roli Lou. Která se své role zhostila výborně a hlavně uvěřitelně. Slabší 4hvězdy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film bohužiaľ není moc dobrý, napriek tomu, že začiatok je veľmi zaujímavý. Ale za všetkým nehľadajte nič iné ako scenár, ktorý je úprimne povedané dosť slabý. Nielenže sa dejú veci, ktoré jednoducho nedávajú zmysel, ale čo je najhoršie, nikdy niet pochýb ako sa príbeh nakoniec vyvinie. Ale zas musím pochváliť vonkajšiu scenériu, ktorá je úžasná. Škoda, že zvyšok produkcie nie je na rovnakej úrovni. 5/10 ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Old schoolový, pomalý a typický drsňácky triler s hlavnou postavou typu Rambo- traumatizovaný samotár žijúci v ústraní po dlhej kariére pre ozbrojené zložky svoj pokojný život s hŕstkou blízkych, keď tu zrazu týmto blízkym do života príde niečo nepríjemné (tentokrát únos malého dievčatka) a tak sa Rambo musí vrátiť k svojmu minulému životu a zúročiť svoje dlhoročné skúsenosti. Akurát, že tu nemáme Ramba, ale ženu - Lou v podaní Allyson Janney. Natočené fajn, tempo je pomalé (miestami podľa mňa až príliš), akcie je pomenej, ale je spracovaná slušne. Film osvieži približne v polovici dobrý zvrat a nahor ho svojim výkonom ťahá i ústredná Allison Janney. Celkovo ide o takú neškodnú jednohubku... 55-60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemám nic proti nyní poměrně populárnímu subžánru akčních filmů, které chtějí mít v hlavní roli někoho do koho byste neřekli že na to má a i Allison Janney bych klidně drsňačku věřil - sice méně než Odenkirkovi, ale o něco více než Else Pataky - jenže to by jí nesměl scénář házet klacky pod nohy. Zpočátku vypadá Lou celkem slušně a dokonce se jí daří budovat atmosféru survivalu umocněného bouří, jenže postupem času ustupuje nejen bouře, ale i logika, zábavnost a divákova chuť to celé dokoukat. Zvrat zhruba ve třech čtvrtinách filmu sem sice úplně nečekal, nicméně nijak mě nešokoval a kdyby na něj nedošlo nic zásadního by se nestalo...45% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Najprv Jeff Bridges v Starom chlapovi, teraz Allison Janney v Lou. Nejakí ľudia zrejme robia castingy v domovoch dôchodcov. Tam je robiť casting celkom fajn, lebo ľudia sa nikam neponáhľajú, a nikam neutečú, jedine ak o barlách po prvé schody. Ale keď si zrazu pri tej skleróze spomenú, že boli agentmi CIA, FBI a KGB, tak sú zrazu nindža a bakulu môžu použiť na tisíc spôsobov. Charizmatická špinavá babizňa z lesa celkom múdro podotkne: "Nie každá žena je predurčená byť matkou." Trochu oneskorená s výchovou syna - cca tridsať rokov, si uvedomí, že ho treba napraviť alebo zahriačiť. Zato psa vychovala ukážkovo! Ten ma tam bavil najviac. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Kamna, na kterých se vařila polévka v první chatě nohsledů, nebyla v polovině 80. let komerčně dostupná. (Johnny.ARN)
  • Lou (Allison Janney) a Hannah (Jurnee Smollett) přejdou řeku po částečně visutém laně s dřevěnými schůdky, když Lou a poté Hannah ztratí rovnováhu, spadnou a sklouznou po bahnitém náspu. Později jdou až na břeh vody a ani jeden z nich nemá na džínách, bundách, botách ani ve vlasech bláto, přestože Lou do něj dopadne obličejem dolů. (Johnny.ARN)
  • Během prvních pěti minut filmu se ozve strašidelné ptačí volání. Je to křikloun Piha, který by se v této oblasti nikdy nevyskytoval. Jeho areálem jsou především amazonské deštné pralesy ve Střední a Jižní Americe, je to pták džungle. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama