Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (318)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Doug Liman po posledních přešlapech vzal akční kultovku z konce 80. let, osekal ji na kost a přenesl do roku 2024. Gyllenhaal se řádně namakal a na pomoc si přivzali Conora McGregora, který hraje silně přestřelenou verzi sama sebe. I přes výhrady v podobě mizerného CGI, nevyužití prostředí (oproti originálu, který na tom dost stavěl) a podivného charakteru hlavního hrdiny, se jedná o parádní akční jízdu, která opravdu působí jako retro akčňák ale s moderními bitkami, zajímavými hrátkami s kamerou a celkově svěžím pocitem při sledování. Není to dokonalé, není to asi tak skvělé, jak to mohlo být, ale když vezmu v potaz, že i originál je dost hloupý a ne moc dobrý, dostali jsme film, za který by akční fandové měli být pyšní. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se tomu vytknout leccos - scenáristicky by to mohlo být vyladěnější a nemusely by to hyzdit digi záběry - ale i tak to solidně šlape a je to velice sympatické. Adekvátně osvalený Gyllenhaal tuhle archetypální báchorku o tajemném cizinci čistícím městečko od padouchů spolehlivě táhne, záporák taky baví, akce má švih a nápady a do toho tropického ráje by se člověk rád vypravil i víckrát. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Původní film s Patrickem Swayzem je brán nějakým způsobem jako kult v USA. Musím se přiznat, že mě nějak zvlášť neosilnil a moc nerozumím tomuto statusu. Od remaku jsem přece jen očekával lepší akci a jakým způsobem se s rolí popere Conor, který měl už z šeptandy hrát větší roli a zároveň jsem znal útržky z natáčení kolem UFC galavečera. Co si budeme, nakonec to dopadlo hůř než jsem čekal a kromě ústřední dvojice je vše ostatní podprůměrné. Nezajímavé postavy, děj nemá hlavu a patu a cekal jsem nápaditější choreografii akčních bitek. UFC momentů je všeho všudy pět minut a to ještě způsobem flashbacků. Conor si jede blázna jakým v posledních letech je a role mu sedla jako prdel na hrnec. Dokážu si představit, že teď v akčních blockbusterech si střihne menší roličky záporáků. Jestli se Liman rozčiloval, že jeho film nešel do kin, ale rovnou na VOD, tak žehrá zbytečně. Těch světlých momentu je tam fakt málo a i když bych skrz Conora a Jake přivřít oči, tak  top neudělám, neboť většinu stopáže jsem se pronudil.......45% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se jedná o remake, který obsahuje některé neduhy originálu a vlastně přidává i některé další. Hlavně tedy, délka filmu je prostě vražedná. Dvě hodiny na podobné "blbiny" jsou zkrátka moc. Gyllenhaal má do Swayzeho charismatu hodně daleko, ale on se s tím vyrovnal po svém a první půlhodinu je s ním neskutečná sranda. Postavu de Almeidy bych úplně zrušil. Přímo mě rušila. Stačila by mě ke štěstí pouze zápletka kolem Road Housu a jeho násilné převzetí. Conor potěšil, záporáka si neuvěřitelně užívá a vlastně poprávu ukáže, že v samotné bitce by viditelně slabšího Jakea zabil. Takže ano, snímek určitě neudělá původní kultovce ostudu. Je to stejně pitomé jako tehdy akorát to posunulo akční scény do ještě větších absurdit. "Béčko pičo, no co je ještě." Jak by řekl Kašpárek. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Akční / Thriller"... Tak se mi zdá, že tu zase někdo odněkud bezmozkově obšlehnul nálepku od jiných bezmozků, z nichž ani jeden tuhle LASKAVĚ HŘEJIVOU (tfujtajxl!) AKČNÍ KOMEDII nejspíš ani neviděl. Navíc Gyllenhaala už budu mít asi navždycky zafixovanýho jako Donnieho Darka, takže se může v posilce nařachat jak chce, ale profesionálního bijce mu nikdy věřit nebudu. Na druhou stranu je v tomhle filmu několik dost dobrejch kamerovejch triků, několik docela vtipnejch momentů a několik fajn postav, z nichž nejvíc mě asi bavil psychopatickej a šílenej Irčan Knox. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Motorest bol navrhnutý produkčným dizajnérom Gregom Berrym a bol postavený úplne od základov. Dôkazom kvality stavby je fakt, že odolala sile hurikánu Fiona, ktorý sa v septembri 2022 prehnal miestom natáčania v Dominikánskej republike. (Arsenal83)
  • Hovor na účet volaného ze státní věznice na Floridě by se na telefonu nezobrazoval jako „táta“, protože by procházel přes ústředny mnoha různých telefonních společností. Nikdy by nepřišel opakovaně ze stejného čísla. (Davidamper)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama