Reklama

Reklama

Láska podle plánu

  • Velká Británie What's Love Got to Do with It? (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Mladá filmařka Zoe zažívá jedno nepovedené rande přes seznamku za druhým, což její excentrická máma nikdy neopomene okomentovat. Se zájmem proto sleduje, když se její kamarád z dětství s pákistánskými kořeny rozhodne jít při hledání lásky tradiční cestou předem dohodnutého manželství. Zoe zapíná kameru a vydává se dokumentovat Kazimovo hledání lásky cestou rozumu. Od setkání s dohazovačem, přes online schůzky a rodinné návštěvy po internetu, až po cestu do pákistánského Láhauru na velkolepou exotickou svatbu s domluvenou nevěstou. Tam si začne uvědomovat, že by se z odlišného přístupu hledání lásky mohla něco naučit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (41)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná exotická romantická jednohubka, tentoraz z prostredia komunity Pakistancov žijúcich v Anglicku. A samozrejme sa pozrieme aj do Pakistanu. Samotná zápletka nič extra originálne. Ústredný pár sa kamaráti od detstva, ale zase musí uplynúť skoro celá stopáž, kým pochopia, že sa milujú. Preto okrem sympatickej Lily, absolútne zbytočnej Emmy, najviac zaujme práve tá Pakistanská kultúra. Proste na jedno pozretie ok. 5/10. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jméno režiséra (a hlavně jeho dosavadní filmografie) ve mně moc důvěru nevyvolávalo, ale stejně jsem to chtěl vidět kvůli Lily James, která mě kdysi okouzlila v Popelce. V tomto ohledu mě dost otrávilo obsazení jejího hereckého protějšku, protože Shazad Latif s ní tvoří pár více než nesourodý, a pokud jde o Emmu Thompson, její filmovou matku, ta aspiruje na nejotravnější filmovou postavu všech dob (skutečně si nevybavuji, kdy naposled mě někdo ve filmu tak iritoval). Jinak pokud jde o děj, je to samozřejmě dokonale předvídatelné od začátku do konce, a navíc otravně dlouhé, protože sledovat skoro 2 hodiny film, kde přesně víte jak dopadne, je prostě úmorné, a osobně jsem si u toho jen prohloubil averzi k současným romantickým komediím, které aktuálně považuji vedle hororu za asi nejpokleslejší žánr, což mě mrzí o to víc, že jsem ho kdysi měl moc rád. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kapurův snímek nesází vyloženě na neotřelý námět jako spíše na autenticky napsané a sympaticky zahrané postavy, jimž láska ne úplně vždy vychází podle plánu. Jistým ozvláštněním je ale určitě zasazení příběhu do prostředí s hodnotami, které jsou nám, Evropanům, zcela cizí. Stejně tak jako příběh ústřední dvojice Zoe a Kazima mě zaujala i linie se zapuzenou dcerou. I když člověk od začátku tuší (a ví), jak to celé skončí, tak se i přesto na film hezky dívalo - a to díky milému obsazení, ale i nezvyklému kulturnímu koloritu (viz svatba či dohazovací služba). Tři a tři čtvrtě hvězdy! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď som bol ohľadom tohto filmu trochu skeptický (najmä kvôli rozporuplným hodnoteniam), tak napokon to bolo veľmi milé prekvapenie. Áno, bola to typická šablóna s očakávaným vývojom deja, ktorá sa aj naplnila. Ale v tomto prípade mi to akosi ani neprekážalo. Film mal vynikajúcu nosnú tému, kamaláska medzi Zoe a Kazimom bola evidentná od samého začiatku, avšak "tradícia je tradícia". Mal to výborný spád, multi-kulturálny rozmer, dôvtip, drámu, dilemu - proste všetko, čo by mala romantická komédia mať. Za mňa jeden z TOP filmov tohto žánru. Veľmi dobré a vydarené! 5* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Šíleně moc jsem se na ten film těšila, snažila jsem se ho najít všude na internetu bez úspěchu, ale naštěstí při zpáteční cestě z dovolené ho měli v nabídce v letadle. Možná jsem byla natěšená až moc a očekávala jsem od toho příliš, protože nakonec jsem docela zklamaná. Není to vyloženě nic originálního, vlastně už ze začátku je jasný, kam hlavní představitelé směřují a jak to skončí. Emma Thompson tady nedostala tolik prostoru kolik by si zasloužila a celkově ani nevím, proč tam hraje. Naštěstí oba hlavní představitelé jsou sympatičtí, takže se na to dalo koukat, ale příběh jako celek je nudný a nezajímavý. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Rola Emmy Thompson bola vytvorená na mieru práve pre ňu. Scenáristka Jemima Khan povedala, že vždy chcela, aby sa herečka stala jej matkou, a tak jej napísala v tomto filme rolu. (Arsenal83)
  • Zoe rozpráva deťom pri ich strážení klasické rozprávky v prerobenej verzii. Prvou z nich je "Popoluška". Predstaviteľka Zoe, Lily James, si zahrala vo filme Popoluška (2015). (nirvana91)

Reklama

Reklama