Reklama

Reklama

Christmas Bloody Christmas

Trailer 1

Obsahy(1)

V malom americkom mestečku sa začínajú sviatky a všetci sa snažia mať krásnu výzdobu. Miestny obchodík má pri svojom vstupe mechanického Santa Clausa. Ten ale počas Vianoc ožije a začne terorizovať miestnych obyvateľov. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (31)

kingik 

všechny recenze uživatele

Robotický Santa Claus v krvavé akci na malém městě. Slezl o vánočním čase z podstavce v hračkářství a rozhodl se terorizovat majitelku krámku s hudebninami, její přátele a také místní policejní stanici. Režisér Joe Begos si vždy dává záležet, aby jeho hororové kousky měly říz a tekly v nich proudy krve. A tak tomu je i tentokrát. Oklikou se vrátil ke klasičtějšímu hororovému pojetí, kdy odkazuje na krváky z éry osmdesátých let. Zpočátku je divák zahlcen dialogy na téma sexuálních výbojů hlavní hrdinky a posléze se začne obšírně probírat rocková hudební scéna. To si vyžádá úsek, kdy už se divák modlí, aby na scénu vletěl  ďábelský Santa a jal se své role zabijáka. Ještě než se tak stane, absolvujeme orální touhu mladé ženy, kdy nastaví svůj klín svému kamarádovi. A pak už film nabere hororové grády. Santa vyjde do ulice. Bohužel, celý film je úděsně nasnímán. Byl v tom jistě i úmysl, kdy nějakým způsobem šlo o symboliku dávno zaniklé éry hororových krváků. Kamera je místy opravdu výsostně hnusná, načež bych v tomto případě oželel jakékoliv odkazy na levné krváky a přivítal bych hezký vizuál. Riley Dandy v titulní roli se pyšní pěkným pozadím, které je možno obdivovat v kalhotkách. Zabiják nedělá nijaké rozdíly v zabíjení, bez skrupulí sejme kluka u vánočního stromku. A dokonce je jeho počáteční vraždění snímáno z pohledu jeho osoby, od čehož je ale záhy upuštěno. Závěrečné zúčtování má značné "terminátorské" tendence. Begos se tentokráte prezentuje jednoduše pojatým krvákem, co přesně odráží jeho tvorbu. Blondýna v ohrožení, která má za patami zabijáka, co nemá nejmenší chuť rozdávat dárky. A tak rozdává teror a hrůzu v našlapaném slasheru. 8/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V malom americkom mestečku sa začínajú sviatky a všetci sa snažia mať krásnu výzdobu. Miestny obchodík má pri svojom vstupe mechanického Santa Clausa. Ten ale počas Vianoc ožije a začne terorizovať miestnych obyvatelov. - Názov Christmas Boring Christmas by tomu sedel viac, lebo som mal pri sledovaní pocit, že to trvá tri hodiny. Tešil som sa na ďalší sviatočný horor, ktorý budem sledovať pred Vianocami každý rok, ale toto je podobne ako režisérov Bliss akýsi nekonzistentný zvratok. Gore tu síce je, ale má to tak katastrofálny strih, že ani v jednej scéne nie je poriadne vidieť. Hlavná hrdinka extrémne prehráva a je totálne nesympatická. Hlavný záporák zase nemá žiadny charakter, čo nie je prekvapením, keďže to je robot, ale ani vynikajúci nápad s jeho oživením a následným nelútostným masakrovaním nie je nijako využitý. Joe Begos ma opäť sklamal, ale už keď som videl že to ide na Shudder mi bolo jasné, že sa tu na nás chystá nejaká habaďúra. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový brakový slasher se vším všudy, tentokráte s poblázněnou loutkou Santa Clause v hlavní roli. Sice na tyhle záležitosti s dobovou patinou úplně nejsem, ale Begos to prostě umí. Uvítal bych sice trochu více detailnějších záběrů a i ta kamera se mohla místy trochu uklidnit, ale jinak to celkem šlape, krev tu stříká a Riley Dandy je k sežrání. Navíc je to natočeno s láskou k prvnímu Terminátorovi a to mě baví. 65% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Terminatorovy vanocni special a zabava s vrazdicim robotem Santou. Asi je to nocni mura pro mlade nezavisle zeny snazici se vymanit z matriarchatu jeste pred vanoci. Dialogy jsou v prvni pulce jak z fantasy filmu a obcas me sexualni narazky na sedm vterin sexu ci navrh na "sukani" v hrackarne, kde hrozi, ze si dite koupi medu "upatlaneho od mrdky" pobavily. Film je take vizualne napadity. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak konečně ten správnej vánoční film podle mýho gusta. Vánoční film, kterej není ani trochu pro děti, paráda. Teda co si budeme povídat - obraz je úplně na hovno (všechno se odehrává v noci, se schválně mizerným osvětlením i mizerným "grindhouseovým" filtrem), kamera je taky úplně na hovno (ruční a trhaná), celkem na hovno je i frenetickej střih, ale zato ten obsah, ten nemá chybu. Už jenom celá dlouhá úvodní sekvence naládovaná tak skvostnými dialogy, že by i mladý Tarantino mohl závidět. Břitké, nápadité, vybraně vulgární a hlavně (na rozdíl od pozdního Tarantina) bavící a nenudící. A pak ta slasherová sekvence s androidem Santou, nemluvným dvoumetrovým hovadem se sekyrou, jakého jsem si přesně vysnil v mém nedávném komentáři k novému Wirkolovi! A v neposlední řadě slečna/paní Dandy, dosud mně naprosto neznámá, která se touhle rolí stala ihned mou oblíbenou favoritkou dalších případných pokleslých béček. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama