Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejčistších a nejupřímnější filmů vůbec. To stejné by se dalo říct i o postavě hlavního hrdiny, který se svou povahou, charakterem a taky ztvárněním může s přehledem měřit se slavným Forrestem. Začátek filmu je parádně hutný, kdy je divák vtažen nemilosrdně do reality, no pak se taktovky ujímá herecké já Jackylla a Hydea B.B.T., aby se pomalu schylovalo k (díky předvítelnosti trošku bohužel) nevyhnutelnému finále, při kterém bych své pocity popsal jako uspokojivé mrazení. Dlouho, moc dlouho jsem neviděl tak příjemný snímek o čistém přátelství a čisté duši. Zůstane ve mně dlouho, a i přesto, že ke komplexní dokonalosti mu chybí trocha toho drajvu,nemám problém mu vypálit plnou a vřele jej doporučit. I reckon B.B.T made this excellent! PS: U scény v ložnici s kladivem jsem se dokonce parádně zasmál. Jo, a gratuluju distributorovi k dalšímu z naprosto dementních překladů názvu filmu do češtiny, to se jen tak nevidí. 90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Od začiatku vieme ako to asi skončí. V tomto sa film nesnaží byť ani prekvapivý ani nápaditý. V jeho centre je vzťah medzi mentálne postihnutým mužom a malým chlapcom. A ten je znázornení parádne. Skrze drobné epizódky sa pred nami rozvíja komplexný mikrosvet malomesta so všetkými tými zápormi, ktoré si pod týmto názvom viete predstaviť. V konečnom dôsledku je to ale výborný film. Pomaly plynúci... s veľmi civilnou atmosférou. A s postavami ktoré sú zapamätateľné. Thornton podáva ďalší zo svojich hereckých koncertov. Jeho postava má, aj keď veľmi nehovorí, obrovské emocionálne presahy. Páčilo sa mi to. Štek Duvalla a Jarmuscha potešia. Videná 148 minútová verzia. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to malo naozaj výbornú, presne takú, aká k takémuto typu filmu veľmi pasuje a to platí aj o hudbe. Billy nepatrí k mojim obľúbencom, ale Karla stvárnil naozaj bravúrne, uznávam. Príbeh priateľstva, dobrých skutkov a pomoci od cudzích ľudí, ktorý vám celú dobu hladká dušu je bohužiaľ v mojom prípade veľmi priehľadný a učebnicový. Iné výhrady ale nemám. (Filmová výzva 2015 - misterz) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak, pokud jde o B.B. Thorntona, tohle bylo na Oscara a to co v tomhle filmu bylo okolo něj, není vůbec důležité. I když vsuvky s šílenou kapelou na zápraží jsou opravdu...magické:) Stanislavský by měl radost, takováhle proměna je vážně šílená...nic proti Geoffrey Rushovi, ale za výkon v kombinaci režie/herecký výkon si Oscara rozhodně víc zasloužil Billy Bob. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobný vrah Karl Childers je hospitalizován od svých 12 let pro dvojnásobnou vraždu na psychiatrii. Podle zákonů ale jeho hospitalizace končí a Karl se musí adaptovat na normální život, který nikdy nepoznal. Nalézá sice práci i nové přátele, ale jeho pohled na potrestání zla se od malička nezměnil. Vynikající prvotina Billy Bob Thortona dle vlastního scénáře, ve které si úžasným způsobem zahrál i hlavní roli. O Oscara ho připravil pouze výkon Geofrey Rushe (Shine) v roli jiného "blázna" :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Hlavnú rolu mal pôvodne stvárniť John Ritter, ktorému nakoniec pripadla postava Vaughana Cunninghama. (shimik77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno