Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film ve kterým je tma i ve dne(nejsem rasista) a slovo běloch je téměř sprostý slovo. Že to bude film víceméně o černejch bylo jasný už z plakátu. To by mi až tak nevadilo. Začátek mě ale vůbec nechytl a já jsem to měl 100chutí po vypnout. Naštěstí se to po pár minutách rozjede a přichází i nějaký vtipnější scény a hlášky. Snímek se na divák snaží vytasit i nějakou tu zápletku kterou tu radši ale rozebírat nebudu. Z výsledku rozhodně nadšenej nejsem. Na druhou stranu musím uznat, že na to jak to ze začátku pomalu vypadalo na odpad se to nakonec aspoň dalo dokoukat. Víckrát už to ale vidět nechci ani omylem. Na můj vkus hodně málo zábavy na tak přepálenou stopáž. Hodnocení něco mezi 1-2hvězdami. Blíž to má ale k tý jedný. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Taky se přidám s promarněných potenciálem. Měla to být luxusní, ustřelená scifi na námět konspiračních teorií s přesahem a zpodobněním černošského vývoje a nejrůznějších revolucí vůči vyšší moci. Jako divák jsem byl zpočátku zmaten v jakém období se to vlastně odehrává, takže z 80tek jsem plynule přecházel, podle narážek na nejrůznější filmy s bělošskými hrdiny, až někdy do současnosti. Další bolestí byla tuctová podívaná, ničím nijak nenadchla a nakonec nepatřičná 120 minutová stopáž. Člověka to zamrzí, ústřední trio celkem funguje, bohužel nic zapamatovatelného nenabízí. 50% ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Černošská kultura degradovaná na drogové dealery, pasáky, kurvy a smažené kuře. Je to víceméně chabý pokus o satiru, v níž se černoši pokouší poukázat na to, že za všemi jejich problémy stojí vláda, která s nimi akorát manipuluje. Stylizace je povedená a herecké obsazení není špatné, ale scénář jako takový nedává smysl a divákům postupně servíruje rádoby šílené zvraty, které jsou nucené a film je dopředu jinak nenaznačuje. Hlavní myšlenka filmu se tak ve finále také rozpadá, kdy to musí navíc končit zaprvé happy endem a zadruhé dalším zbytečným zvratem. Jako kraťas by to možná fungovalo lépe, ale to by tvůrci museli osekat polovinu konspiračních teorií, které do filmu narvali. Hodnocení: 30 % ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neodradilo ma nízke hodnotenie filmu a šiel som i napriek tomu do toho. Začiatok ma s pár dobrými hláškami bral a hovorím si, že to isto nebude také, ako sa tu píše v komentoch. Naviac sa mi lúbil obraz a k nemu i priliehavý hudobný "podmaz".  No a to mi vydržalo prvých tridsať minút. Potom už ma svrbila riť a nemohol som sa dočkať konca. Navyše za tie dve hodiny mi film nedal ani najmenšiu šancu si vybudovať akékoľvek sympatie k trojici hlavných hrdinov. 30%  ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jamie Foxx v nápaditom, ale lacnom projekte, ktorý je prevedený lacno, tmavo, a to nielen herecky, a miestami primitívne, využívajúc blaxploitation ako normu. Prúserom je to, že v niektorých replikách zaznejú tak hlúpe žarty na bielych alebo niečo proti bielym, že keby to bolo povedané opačne, tak vás zatvoria až sčernáte, čím by ste chytili tú správnu farbu. Ale ak to hovoria potomkovia Senegalčanov proti tým privilegovaným neopáleným, tak je to akože hustá sranda. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Ačkoli se film odehrává v moderní době a odkazuje na spoustu událostí, které se odehrály v 90. letech. V hudebních scénách je dokonce použit trap – hlavní postavy jsou stylizovány do oblečení, nábytku a vlasů ze 70. a 80. let, čímž narážejí na stereotypní pohled na černochy, který byl záměrně vytvořen bělochy (což je klíčové pro hlavní zápletku filmu). (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu jde Fontaine (John Boyega) do samoobsluhy, aby si koupil stírací los a sladový likér Anaconda. Likér je odvozen od filmu Černej Dynamit (2009). Michael Jai White, který je jedním ze scenáristů filmu Černej Dynamit, dovolil režisérovi Juelu Taylorovi, aby nápad se sladovým likérem Anaconda použil v tomto filmu jako poctu předchozímu snímku. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama