Reklama

Reklama

ONI: Příběh Hromovládce

(seriál)
  • Japonsko Oni: Kamigami Yama no Onari (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

V mystickém světě japonských bohů a duchů vyrazí odvážná holka ve stopách svého záhadného otce, aby objevila svoje skutečné schopnosti. (Netflix)

Recenze (3)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Našel jsem na Netflixu skvost, na který píšu na ČSFD úplně první recenzi, wtf ?! Odpadlíci z Pixaru si založili studio Tonko a tohle je jejich první větší pokus a hned je to audiovizuální skvost. Možná někomu nesedne animace, která působí jako kombinace stop motion a klasického 3D animáku, já si po chvíli zvyknul a má to přenádherné obrazy, které bych si chtěl přes PrintScreen pověsit na zeď. Vypadá to jako něco, co je od Miyazakiho, ale není to od něj. A vsadím boty, že se mu to musí strašně líbit a zamačkává u toho slzy dojetím. Celé to vychází z japonské mytologie se kterou si to příjemně hraje a twistuje. Jsem absolutně alergický na to, když mi animáky cpou nějaká poselství a myslím že tady by se všichni mohli učit, tak se to dá podat příjemně a nenásilně. V podstatě velmi nechápu, proč to někdo rozdělil do minisérie a nedal to jako celovečerák, protože by to úplně v klidu bylo na animované Oscary. Doufám, že si tu za chvíli přečtu, jak se to líbilo Durovi a jeho dceři, protože tohle je přesně ten materiál, kde si dítě najde hravou dětskou poetiku a dospělák něco víc. Byl jsem okouzlen a studio Tonko budu sledovat. Snad nám tu roste druhá Laika, protože něco mezi původním Pixarem a Ghilbi by mohlo fungovat! 9/10 ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Obsahem by to chtělo být modernější a dětem přístupnější variací na Princeznu Mononoke a formou by to chtělo napodobit Příběh hraček, ale ta kombinace obojího je hrozně nedomyšlená. Stejně jako většina dějových zvratů, jejichž nesmyslnost ani nemá cenu rozebírat - stačí se jen podívat, že za scénářem stojí Mari Okada. Jsou tu bohužel skoro všechny její typické trademarky, především časté zmatené a nelogické jednání emočně labilních postav, tady ještě navíc vylepšené o některá Netflix klišé (ten finální mindfuck vážně skoro bolí). A to jsem jakožto obrovský fanoušek japonské mytologie a současně dětských dobrodružně laděných příběhů prakticky ideální cílovka. ()

fleshbekr86 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to působí jako stopmotion, tak daleko se dostala technologie. Dokáže nám naservírovat něco, co vypadá hand made, jde z toho neskutečná péče, postavičky jsou roztomilé jak plyšáci na poličce mojí neteře a k tomu neskutečně příjemné a útulné prostředí. Do toho nádherně citlivě předaná témata jinakosti a eko. Netflix mě občas velmi mile překvapí a nejčastěji se to stává u animáků. Bravissimo! ()

Reklama

Reklama