foto

Craig Robinson

  • nar. 25.10.1971 (48 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Craig Robinson je americký herec a stand-up komik. Narodil se 25 října 1971 v Chicagu. Studoval střední školu Whitney M. Young Magnet High School a má vysokoškolský titul z Illinoiské státní univerzity a University svatého Xaviera. Craig původně pracoval jako učitel hudby na základní škole Horace Manna v Chicagu. 29. června 2008 byl zatčen za držení metanfetaminu a extáze během rutinní silniční prohlídky. Bohužel už byl v té době v podmínce v podmínce za řízení v opilosti.

Se svou dráhou stand-up komika začal v Chicagu v komediklubu The Second City. Začátkem roku 2005 vymyslel postavu Darryla Philbina pro americkou verzi seriálu THE OFFICE. Vystoupil i v dalších televizních show jako LUCKY, FRIENDS, HALFWAY HOME nebo RENO 911 a také ve videoklipu Hump de Bump americké rockové kapely Red Hot Chilli Peppers. Namluvil také postavu sušenkového obra ve filmu SHREK: ZVONEC A KONEC.

Spoustu let vystupoval Craig se svým komediální parťákem Jerry Minorem jako hudební duo L. Witnerspoon and Chucky. Vystupovali v několika dílech show na Comedy Central a v SHOW JIMMYHO KIMMELA. Robinson také občas vystupuje se svou skupinou The Nasty Delicious, se kterou se také objevili v jedné epizodě THE OFFICE. Nahráli také dvě písně pro soundtrack ve filmu TO BYL ZÍTRA FLÁM. Nejvíce se ale proslavil jako rapper Horsedick.mpeg ve filmu MISS BŘEZEN.

Lukáš "Ruuzha" Růžička

Herecká filmografie

Filmy

2020 Dolittle
Mona Lisa and the Blood Moon
Timmy Failure: Mistakes Were Made
2019 Jay and Silent Bob Reboot
Jmenuju se Dolemite
Zeroville
2018 An Evening with Beverly Luff Linn
Henchmen
2017 Austin Found
Def Comedy Jam 25 (TV film)
Stůl číslo 19
Tragedy Girls
2016 Buchty a klobásy
Morris z Ameriky
2015 To byl zítra flám 2
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
Bláznivé námluvy
Percy Jackson: Moře nestvůr
Souboj s Antikristem
Útěk z planety Země
2010 Father of Invention
Shrek: Zvonec a konec
To byl zítra flám
2009 Absolventka
Fanoušci
Kšeftaři
Miss Březen
Noc v muzeu 2
2008 Frequency of Claire, The
Prop 8: The Musical
Travička zelená
Zack a Miri točí porno
2007 Dračí války
Neuvěřitelný život rockera Coxe
Rodina na prvním místě
Zbouchnutá
2002 Play'd: A Hip Hop Story (TV film)
2001 AppleJax and YoYo

TV seriály

2020 Zdravotní policie (TV seriál)
Lasagne jsou všechno (E06)
Co děláme v temnotách (TV seriál)
The Curse (S02E04)
Brain Scramblies (S02E03)
Brooklyn 99 (TV seriál)
The Takeback (S07E08)
2019 Big Mouth (TV seriál)
Duke (S03E07)
Mr. Robot (TV seriál) - a.z.
Hello, Elliot (S04E13) - a.z.
Brooklyn 99 (TV seriál)
A Tale of Two Bandits (S06E05)
2018 Big Mouth (TV seriál)
Panic Steve (S02E04)
Ghosted (TV seriál)
Hello Boys (E16)
The Airplane (E15)
Unbelievable (E14)
další epizody (8)
Brooklyn 99 (TV seriál)
Vyjednávání (S05E13)
2017 Big Mouth (TV seriál)
Porno dimenze (S01E10)
Ghosted (TV seriál)
Haunted Hayride (E08)
Ghost Studz (E07)
Sam (E06)
další epizody (8)
Brooklyn 99 (TV seriál)
The Fugitive Pt. 2 (S04E12)
The Fugitive Pt. 1 (S04E11)
2016 Mr. Robot (TV seriál)
eps2.7_init5.fve (S02E09)
eps2.5_h4ndshake.sme (S02E07)
eps2.4_m4ster_s1ave.aes (S02E06)
další epizody (7)
Brooklyn 99 (TV seriál)
Plavba (S03E13)
Americký táta (TV seriál)
Kiss Kiss Cam Cam (S13E06)
2015 Mr. Robinson (TV seriál)
2014 Brooklyn 99 (TV seriál)
Pontiacový bandita se vrací (S02E10)
Pontiacový bandita (S01E12)
2013 Kroll Show (TV seriál)
Cleveland show (TV seriál)
Wheel! Of! Family! (S04E23)
Crazy Train (S04E22)
Mr. & Mrs. Brown (S04E21)
další epizody (8)
Kancl (TV seriál)
Finale (S09E23)
A.A.R.M. (S09E22)
Livin' the Dream (S09E21)
další epizody (14)
2012 Cleveland show (TV seriál)
Dancing with the Stools (S03E10)
Nahoru a dolů (TV seriál)
Chapter 21 (S03E08)
Chapter 20 (S03E07)
Kancl (TV seriál)
Dwight Christmas (S09E09)
The Target (S09E08)
The Whale (S09E07)
další epizody (22)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Firsts (E01)
Cleveland show (TV seriál)
Die Semi-Hard (S03E07)
The Way the Cookie Crumbles (S02E16)
The Blue, the Gray and the Brown (S02E15)
další epizody (5)
Kancl (TV seriál)
Christmas Wishes (S08E10)
Mrs. California (S08E09)
Gettysburg (S08E08)
další epizody (23)
2010 Cleveland show (TV seriál)
Murray Christmas (S02E08)
You're the Best Man, Cleveland Brown (S01E21)
Kancl (TV seriál)
Classy Christmas (S07E11)
China (S07E10)
WUPHF.com (S07E09)
další epizody (20)
2009 Cleveland show (TV seriál)
A Brown Thanksgiving (S01E07)
Just for Laughs (TV seriál)
Nahoru a dolů (TV seriál)
Chapter 5 (S01E05)
Chapter 1 (S01E01)
Kancl (TV seriál)
Secret Santa (S06E13)
Koi Pond (S06E08)
Niagara: Part 2 (S06E05)
další epizody (8)
2008 The Office: Kevin's Loan (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Moroccan Christmas (S05E10)
Business Trip (S05E07)
Customer Survey (S05E06)
další epizody (10)
2007 Mr Robinson's Driving School (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Proces (S04E08)
Michaelova reklama (S04E05)
Druhá práce (S04E04)
další epizody (9)
2006 Kancl (TV seriál)
Vánoce v Benihaně (S03E10)
Život je změna (S03E07)
Večer v kasinu (S02E22)
další epizody (7)
2005 Kancl (TV seriál)
Veselé Vánoce (S02E10)
Sexuální harašení (S02E02)
Oskaři (S02E01)
další epizody (5)
Arrested Development (TV seriál)
Switch Hitter (S02E07)
Larry, kroť se (TV seriál)
The End (S05E10)
2004 LAX (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Princezna Consuela (S10E14)
2003 Lucky (TV seriál)
2001 The Bernie Mac Show (TV seriál)

Dokumentární

2017 Vegan 2017 - a.z.
2011 Phunny Business: A Black Comedy

Producentská filmografie

Filmy

2017 Tragedy Girls

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Just for Laughs (TV seriál)

Host

TV pořady

2018 Hilarity for Charity (TV pořad)
2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 The Marriage Ref (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2001 Late Friday (TV pořad)

Fanoušci tvůrce