Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři ženy stráví noc v horách ve starém opuštěném sanatoriu. Každá z nich se následně dostane do zlých rukou doktora, který je nutí, aby sály krev. Musí proto bičovat všechny nevinné panny z vesnice, aby mohly lízat jejich čisté vytékající rány. (noelcoward73)

Recenze (9)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tú romantickú linku by som trošku skrátil, lebo mám pocit, že aj samotní tvorcovia sa v nej akosi zamotali, ale to už k Naschymu patrí. Aj hudba, ktorá mi nie vždy sadla, iná bola skvelá. Ale inak paráda. Krásne a sexy ženy, nádherné lokácie okolitých lesov, príbeh(menej je niekedy viac!- narážam na tie romantické subploty a "pravidlá")-Sanatórium, legendy okolo neho, história...Zopár šťavnatých gore momentíkov, troška krásnych ženských tiel, vynikajúce masky upírov a klasické mlhy a spomalené zábery, nádherná gotická výprava, uhraničivý a zo všetkých síl sa snažiaci Naschy ako titulný gróf...Napriek miniatúrnym "chybičkám"(subjektívnym) je to svižný, zábavný(geniálna scéna s kosou!), atmosferický eurohoror, ktorý by žiadny fajnšmeker a fanda eurokultov nemal minúť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naschy extrémně zklamal. Teda ne on spíše jako režisér. Na 80 minut se to těžce táhne a ta upíří tématika je strašná. Romantické pokusy naprosto selhávají naprostou tupostí herců a hodně špatných exteriérů které vypadají děsně lacině. Naschy se moc na Drakulu nehodí a furt jsem čekal kdy se promění na Daninského. Krev či nějaká atmosféra tu prakticky neexistuje. Bohužel tohle nezafungovalo. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělský Dracula je na pomezí romantiky a gotického horroru. Najdeme zde oblíbené rekvizity žánru - tajemné sanatorium opředené děsivými legendami, které připomíná interiérem gotický hrad, sklepení s pavučinami a krysami, les a všudypřítomná mlha. Osádka vozu - čtyři půvabné dívky a jeden mladík - má nehodu v kraji, kde se daří mýtům o upírech. Ztráta kola od vozu a zabití kočího koněm je donutí vyhledat rychle přístřeší před blížící se tmou a bouří. Jakmile projdou zrezivělou branou, je osud většiny z nich zpečetěn. Upíří útoky jsou pěkně krvavé, nechybí častá a půvabná dívčí nahota. V rámci rituálu dojde i na kruté bičování. Upíři se vznáší jak éterické bytosti na koberečku z mlhy a pomalu a tiše plují ke svým obětem. Plameny svící se bojácně chvějí a smrt počne spřádat sítě okolo temného sanatoria...Jen drobná výtka - P.Naschy má sice oči uhrančivé, ale krvavé oči Ch.Lee jsou přeci jen démoničtější... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nádherně kýčovitý, slaboduchý gotický horor, odehrávající se v Karpatech v 19. století. Po španělském způsobu volně historizující kostýmované ženy, z nichž ale přímo sálá estetika 60.-70.let. Hnedle čtyři krasavice (dvě argentinské herečky, jedna Němka, jedna Francouzka) přijíždějí dostavníkem k Drakulovu hradu! Jaká to příležitost pro hraběte (Paul Nashy)! Aguirre by tu hravě konkuroval Hammerovkám, ale -bohužel- příliš přitlačil na pilu, aby si zajistil komerční úspěch. Přehnal to s krvavými a násilnými scénami (což u něho arci není náhoda). Škoda, kdyby se film sestřihal, byla by z toho příjemná, barvitá hrůzná pohádka se všemi typickými atributy klasického žánru. Takto ale jen za 3. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naschy sa mi neraz predstavil aj v šťavnatejších kúskoch, ako je tento...ale je zase pravda, že to občas prepískol a bol z toho trash, ktorý sa mohol kľudne do odpadu aj hodiť. Toto upírie podanie, je niekde medzi tým. Je to mix romantiky a hororu, pričom tá hororová vynikne lepšie, už len kvôli tomu, že má na dobu vzniku pomerne odvážne scény. Eurotrip, ktorý len tak nezapadne ani o ďalších 50 rokov. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdiel od niektorých zdrojov tento film nikdy nevyšiel pod názvom Vampire Playgirls. (westerns)
  • Film má dve verzie: A to medzinárodnú aj americkú, ktoré obsahujú nahé scény herečiek, a španielsku, ktorá nahotu neobsahuje, alebo len zriedkavú. (westerns)
  • Muž je seknutý sekerou do hlavy a počas úvodných tituliek je päťkrát ukázané, ako padá zo schodov spomalene. (westerns)

Reklama

Reklama