Reklama

Reklama

Mluv se mnou

  • Austrálie Talk to Me (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Skupina přátel narazí na záhadnou mumifikovanou ruku, o níž zjistí, že je může dočasně spojit se světem duchů, pokud ji uchopí a řeknou: „Mluv se mnou!“. Nebezpečná hračka se stává hlavní atrakcí na večírcích a vzbuzuje stále větší zájem na sociálních sítích. Během jedné ze seancí se však světy spojí na příliš dlouhou dobu, probudí se a rozpoutají děsivé nadpřirozené síly. (Vertigo International)

(více)

Videa (4)

Trailer 8

Recenze (285)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na pracku mrtvolnou šmátrala, po mámě v záhrobí pátrala.“ Svěží záhrobní vánek. Když na seanci se svíčkami a duchy, tak jedině k protinožcům! Vylekají vás zjevení umrlci i fakt, že australští adolescenti si seance vlastně užívají, hlavně však strašidelný casting. Většina teenagerů se očividně narodila v klokaní kapse a ti zbylí v doupěti psa Dingo. Na druhou stranu, pořád lepší než botoxové barbíny a hezounci se slámou v hlavě made in USA. Protože nehezcí australští chlapci a opuchlá aboriginská děvčata byli šik, víc ze života, a tak jsem jim rád držel palce. Záviděl jsem jim tu záhrobní pracku, chuť experimentovat a radost, s jakou se „sjížděli“ další a další dávkou vyvolaných duchů. RUKA ZA OKÉNKEM: [][] Jaké další „ruky s osobností“ znám?  Má nejoblíbenější, ruka - komorník, Addams Family.  Smrtelně zlá ruka, Evil Dead.  Černohumorně zlá, Ruka zabiják.  Omylem přišitá náckova ruka, Mrtvý sníh 2.  Nápomocná zombická ruka, Chata v lesích. [][] Originální i sugestivní film, zkrátka pevný stisk. Mia stokrát jinak. Traumatizovaná, sobecká, zoufale toužící i Mia obětující se. Chcete do filmu jít? „Dovoluji vám vstoupit.“  Ruku na to. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ruka podaná ze záhrobí těžko bude pomocná, aneb „this spirit is a cunt“.. Zármutek, co tak bolí a ovlivňuje úsudek, až je schopen člověka pozřít. Kamera mobilního telefonu jako citová clona před děním, co snímá. Rekreační užívání drog, které lusknutím prstu může zajít někam dál.. Dvojčata uctívající Friedkinova Exorcistu kladou důraz spíše na postavy a přiměřený realismus než na prvoplánové šokující výjevy a když už se tak děje, tak si pomáhají praktickými triky. Pokud se obtížně odhaduje další vývoj děje a není to úplně hloupé, můžeme v daném žánru mluvit o vzácné originalitě.. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Místní buchty a klobásy zase jedou bomby. 72% tpč, chcípám. Už po Barbarian jsem se mlátil hodinu smíchy, když jsem si pročítal místní moudra oduševnělých filmových kritiků. Yop, tady to je dost podobný. Opět hromada iracionálního chování, nulová atmosféra a logika úplně v prdeli. Je totiž úplně běžné, že když máte artefakt, který tohle dokáže, pořádáte párty, máte z toho prdel a vůbec, ale vůbec ne že se nebojíte, ale vy z toho nejste ani trochu vedle. Nevim teda, jak to má omladina v Austrálii, ale já na jejich místě bych vysvětil barák a kolem dokola vysypal tunu soli. Holt děcka v Austrálii jsou asi jinej gang. Dále tu máme fakt, že tenhle film vyhrává s přehledem cenu za nejotravnější protagonisty široko daleko. Živá máma by byla jejich queen, protože tpč, tak přeafektovanou svini abys pohledal. Jo a když už se duchové dostanou do našeho světa, nesvedou nic lepšího, než vám vožumrat palec na noze. Labužníci. Celý ten film stojí na úplně nesmyslných základech a dějových zvratech, ale tady ho budete vynášet do nebes. Asi potahám nějaký horory kolem 50% a dám jim šanci. Podobný rádoby art pokusy fakt nemám za potřebí. A teď je čas na další hodinový záchvat smíchu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Řekni to mojí ruce aka spojte debilní viral TikTok challenge, metaforu drog, drama o truchlení a horor o posedlosti a máte žánrovou roku, ve které hraje prim chytře potměšilá režie, výteční herci a hutná atmosféra, v níž se do reality stále více prolamuje svět přízraků, které to mohou / nemusí myslet s lidmi dobře. Více než důstojný nositel pochodně filmů jako Uteč nebo It Follows. Třesu! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna Austrálie bude zemí, která po dlouhé době vyprodukuje opravdu hodně koukatelný horor. Nesmírně se mi líbil nápad s mumifikovanou rukou spojující světy živých a mrtvých. Konečně nějaký originální nápad, který skvěle zafungoval. Atmosféra se skvěle stupňovala a hluchým momentů bylo minimum. Člověk byl neustále v napětí, co se bude dít. Výhrady bych měl snad jen ke kompletnímu pubertálnímu obsazení, kde mi extrémně lezla na nervy především ústřední gorilka a ta další čúza neidentifikovatelného pohlaví. Doporučuji sledovat s drahou polovičkou, kterou můžete následně celou noc strašit. [82 %] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Film sa odohráva v Adelaide, tam bol aj natočený (natáčanie trvalo od apríla do mája 2021) a odznie tu aj pieseň od speváčky Sia - "Chandelier", ktorá je tiež z Adelaide. (Arsenal83)
  • Režiséři Danny a Michael Philippou odmítli režírovat neznámý film pro DCEU, jelikož chtěli, aby film Mluv se mnou byl jejich režijním debutem. (Reesam)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama