Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři mladé hrdinky, tři velké sny a jedna soutěž, která může všechny tyhle sny splnit. Klavíristka Anet (Kristal Shine), atletka Marta (Dominique Alagia) a tanečnice Tina (Anna Šulcová) stojí na startovní čáře dospělých životů. Mají své touhy a naděje, ale do jejich příběhů se také promítají rodinné problémy či milostné trable. Každá z trojice dívek se přihlásí do soutěže Cool Girl s nadějí, že vítězství by mohlo pomoci nasměrovat jejich život správným směrem. Postupně však zjišťují, že k tomu, aby si člověk uvědomil svou hodnotu, je třeba především věřit v sebe sama. Film vznikl na motivy stejnojmenné úspěšné knihy Leny Valenové. (Donart Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

hrumsrt odpad!

všechny recenze uživatele

Aspoň druhý takový film jen tak neuvidíte.. Naplněno rádoby hvězdičkami moderní doby, o kterém má povědomí jen jistá část populace, jíž je taky film určen. Ale zbytek jen nechápavě sleduje, jak mohlo něco takového vzniknout a děsí se toho, že bychom tomu podobné mohli vídat častěji.. Trojice reálných influencerek, které možná nalákají svoji cílovku do kina, ale tam i ona nakonec zjišťuje, že tahle exhibice před telefonem, aby bylo co nejvíc likes a views, nemá s herectvím moc společného.. Což se právě při opravdovém natáčení ukazuje a Cool Girl ve svých (ne)hereckých výkonech je vlastně i horší než kdyby neměly žádné zkušenosti.. Jak snadno by se dal příběh převést do daleko nepřístupnějšího ranku a svým způsobem by to pořád fungovalo, tolik jen k povrchnosti a banalitě příběhu, který když ve finále zkouší ukázat, jak chápe vlastní dějové oblouky, působí tragicky teatrálně.. Nevím, jestli jsme skutečně klesli tak hluboko, že jednu ze zde "excelujících" figurín, coby ústřední hrdinky, někdo považuje za vzor čehokoli a vlastně bych jim i přál, aby Cool Girl fungovala jako taková očista, jak trapná individua to obdivují.. Je tak nakonec docela fér, že tým budující film okolo jejich mediálního obrazu má schopnosti na jím podobné úrovni.. Možná kdyby šly do Clash of Stars, udělaly by lépe a neinfikovaly by spektrum, které z nich bude mít přinejlepším srandu.. Opravdu nejvíc mě ale děsí, že existuje ještě nějaká dějová předloha, což je podtrhuje fakt, čím se dneska má kdekdo potřebu zaobírat.. Cool Girl! je možná filmovější než cokoli, co tyhle slepice dělají na sítích a infikují tím mravní vývoj mládeže, ale vcelku by jí to slušelo víc někde pod kamenem. Protože takhle vznikl jeden z nejtrapnějších filmů novodobé české kinematografie, kde jsme vyhodili peníze oknem na něco kde je Robert Cejnar hlavní hvězdička.. Cirkus, o kterém čím méně víte, jste vítězové! 0% ()

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní filmové selhání. Všechno, na co tento film šáhne, pokazí, a to nemá zrovna tak velký dosah. Jeho děj je plný klišé, je neskutečně předvídatelný a tím pádem hrozně nudný. Protagonistky nebyly ničím zajímavé, jejich vztahy mezi sebou i s jinými postvami byly buď stereotypní, nebo prázdné. Film taky není vůbec vtipný, podle mně by nerozesmál ani mimino. Několika momentům jsem se smál, ale ne těm, u kterých to tvůrci zamýšleli. Herecké výkony byly slabé, a vlastně se není čemu divit, když je film plný neherců a D-listových seriálových herců. Prezentace byla hrozně nevýrazná, tvůrci se několikrát pokusili o trochu zajímavější  kompozice v záběrech, ale moc se jim v tom nedařilo. Hudba byla děsně otravná a málokdy tónově vhodná. 0/10 ()

Reklama

Aideon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nepřinesl nic originálního ani "wow" pro to, aby vás to donutilo se na tento kousek podívat. Lákadlem celého filmu tak mělo být zastoupení dívek známých z internetu, které sice nevypadají zle, ale po stránce kvality je to katastrofa. Jako kdybych už to měl seřadit herecky tak: Alagia, Šulcová a někde v dálce za nimi Kristal. Je vidět, že mají nějakou tu zkušenost stát před kamerou, ale ne se scénářem. (Ten sice také nebyl moc kvalitní, ale tak co se dalo čekat) Film byl podle mého názoru špatně rozvržen. Dlouhá předehra, pak najednou soutěž uteče za pár minut a máme konec. Myslel jsem, že film nese název podle soutěže, která mohla být více vidět a režisér si s ní mohl více pohrát. Zápletka v podstatě není. Výherce je očividný. Některé postavy ani vlastně nechápu proč jsou "hlavní".... například Kristal moc nezapadá do dějové linky, ale filmaři nám o ní říkají více, protože nakonci bude chodit s někým? Celkově mi tato postava do filmu nezapadala. Tina a Marta aspoň byli mimo Cool Girl kamarádky, ale ona byla random holka, která s nima má vlastně souvislot a dosadila se tam, dle mého názoru jen proto, že tři influencerky jsou víc než pouze dvě. Jako konec konců, od filmu jsem nic jiného než propadák neočekával. A to hlavně díky tomu, že samotný trailer nám prozradil úplně, ale že ÚPLNĚ všechny zápletky a vyvrcholení, které nás mohli šokovat. Takže film si potom ani nemůžete užít, když víte, že to přijde. Hvězdu dávám pro profesionální herecké obsazení, které si zde střihlo převážně pouze rodiče. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Film Cool Girl! to od začátku neměl vůbec jednoduché, neboť byl už tak nějak předem odsouzen k neúspěchu, zejména díky rozličné oblíbenosti hlavních hvězd mezi samotnými influencery, tedy v tzv. influsvětě. Moc tomu nepomohl ani trailer, který naplno odhalil, že tohle s největší pravděpodobností asi dobrý film opravdu nebude. Po shlédnutí musím bohužel konstatovat, že tomu tak skutečně je. Cool Girl! je vlastně taková směs různých filmových klišé, které jsou vměstnané do nezáživného a nezajímavého příběhu, který v sobě dost nešikovně kombinuje komediální a dramatické prvky, kdy pořádně nefunguje ani jedno z toho. Snímek je navíc šíleně nudný, hodina a půl se nekonečně vleče, nějaká gradace či spád zde prakticky neexistují. Překvapivě se ale najde i pár kladných vlastností, které je třeba zmínit. V první řadě se jedná o poměrně obstojný vizuál, pochvalu si zaslouží především dobrá kamera. Herecky to rovněž není zas až taková katastrofa, jak se na první pohled mohlo zdát, byť pochopitelně nejpřesvědčivější výkony podávají skuteční herci. Za mě je každopádně Cool Girl! naprosto zbytečný film, zachraňuje ho jen a pouze vizuál, jinak absolutně nemá divákovi co nabídnout. 1/10. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Možná to bude vypadat, jako klasické „za mého mládí byla tráva zelenější“ zapšklého boomera, který nechápe dobu, v které se víc než poctivou prací dá vydělat tanečky na TikToku, ale tohle je špatně od Andulky po Žížalu. Špatně napsané, špatně (v případě hlavní influencer trojice příšerně) zahrané, špatně natočené, špatně vytřené podlahy, špatně doplněné regály, špatné známky na vysvědčení, špatně všechno. Jenom jedna poslední otázka a pak už jenom rychle zapomenout. Pro koho byl tento „laureát“ Českého lva natočen, když se mu smějí i náctiletí hltači sociálních sítí? ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní herečky měly tříměsíční herecký workshop. (ČSFD.cz)
  • První český film, kde tvůrci obsadili do hlavních rolí influencerky. (ČSFD.cz)
  • Na filmu se podílelo 900 komparzistů. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama