foto

Marek Opatrný

  • nar. 1969
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Praze. Absolvoval katedru střihové skladby na FAMU. Po ukončení studia se podílel na tvorbě publicistických pořadů, dokumentárních filmů a reklam. Stříhal film „Malostranské humoresky", „Indián a sestřička", „Pusinky", „Kdopak by se vlka bál" nebo „Normal". V poslední době se podílí na úspěšném kriminálním seriálu České televize „Případy 1. Oddělení", nebo seriálu pro HBO „Terapie".

Ideafilm.cz

Střihačská filmografie

Filmy

2016 Masaryk
V jiném stavu
Zloději zelených koní
2011 Vendeta
2009 Normal
2008 Kdopak by se vlka bál
2007 Pusinky
2006 Indián a sestřička
Swingtime (TV film)
2004 In nomine patris (TV film)
2001 Chytit vítr (TV film)
1998 Ex offo (TV film)
1996 Máčo & Líba (studentský film)
1995 Malostranské humoresky
1994 Celnice (studentský film)
Dětské hry (studentský film)
1993 Monidlo (studentský film)
Moře mlčí (studentský film)
Zpráva pro příští století (studentský film)
1992 Shapirovy rukopisy (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Tabačka (E04)
Pytláci (E01)
Dáma a Král (TV seriál)
Smrt v jezerní kotlině (S01E07)
Fajn víkend (S01E05)
Milenci a vrazi (S01E04)
Kapitán Exner (TV seriál)
Denár v dívčí dlani - 2. část (E06)
Denár v dívčí dlani - 1. část (E05)
Specialisté (TV seriál)
Popáleniny (S01E08)
Burzovní horečka (S01E07)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
Porod (S02E15)
Jako kočka (S02E14)
další epizody (16)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Poslední případ (S02E08)
Krádež století (S02E07)
Olizovač (S02E06)
další epizody (7)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Konec doktorů v Beskydech (S01E16)
Ohrožený druh (S01E15)
Erotománie (S01E14)
další epizody (16)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Klubové barvy (S01E14)
Smrt novináře (S01E13)
Důvod k zabití (S01E12)
další epizody (14)
Nevinné lži (TV seriál)
Hra (E13)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Eliška ráda divočinu (S02E30)
Zatoulaná kočka (S02E14)
Olympijský borec (S02E11)
další epizody (8)
2012 Základka (TV seriál)
Chemie lásky (E09)
Homosexuál (E07)
V nouzi poznáš charakter (E06)
další epizody (5)
2011 Terapie (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (6)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Podraz (S02E16)
Slušný chlapec (S02E15)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Otázka víry (S02E06)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)

Dokumentární

2011 Příběh rodinné opery (TV film)
2002 Antonín Dvořák - Deo Gratias
1997 Deset století architektury (TV seriál)

TV pořady

1998 Bakaláři 1998 (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
1992 Oko - pohled na současnost (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Kryštof - Šňůry (hudební videoklip)

Herecká filmografie

TV pořady

2017 24. Český lev (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace