Reklama

Reklama

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslouží plné hodnocení už tím za jakých podmínek a v jaké době byl točen. Rudí nájezdníci stáli málem na německých hranicích, většina měst byla neustále likvidována nesnesitelným bombardováním a na Havele a Spree vznikala romance, která se zařadila k tomu nejlepšímu, co německá kinematografie během čtyřicátých let nabídla. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděný romantický snímek o dvou přátelích-lodivodech, jejich lásce k jedné fešné výrobkyni bramboráků (příležitostné modelce) a různých peripetiích kolem toho. Dokonale apolitická a uklidňujíci podíváná v dokonale politických a zneklidňujících časech. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romance trochu připomínající melancholickým stylem Atalantu. Zde však hraje důležitou roli i decentní situační humor. Hildegard Knef je velmi zajímavý typ, vůbec celá ústřední trojka působí sympaticky, i když já bych raději preferoval konec, který by právě onu vše prostupující melancholii utvrdil. Ale asi by bylo příliš chtít něco v období, kdy naděje pro Němce začínala být každodenní nedostatkovou potřebou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na krajinu, v ktorej film vznikol., vzhladom na dobu a na rok - majstrovke dielo, jeden z kultov svetovej kinematografie. Reziser Käutner mal pravdu - i v roku 1945 , ked uz bola jasna porazka nacistickeho Nemecka, jestvovali v Europe oazy kludu, pohody a pokoja, kde vojna bola prilis daleko a prilis strasidelna. Konkretne oazy kludu : Portugalsko, Spanielsko, Island, Irsko, Svedsko, Skotsko, Sardinia : 100 % ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dnešní divák asi těžko pochopí to, jak mohli sníst svého ochočeného miláčka, tedy husu. Ale taková byla doba... ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Není mi tak docela jasné, nakolik by se mělo při hodnocení tohohle filmu přihlížet k tomu, že si režisér dovolil okázale ignorovat nacistickou skutečnost kolem sebe (čímž vyjádřil svůj postoj k režimu); v souladu s mnohými přede mnou to ale ocením. Samotný příběh ničím nepřekvapí, cesta k šťastnému konci je trochu laciná, zato atmosféra silná a autentická. Kdybych si měl vybrat z trojice "Pod mosty", "Atalanta" a "Na březích modrého moře", po Käutnerově filmu bych sáhl až naposled. ()

Reklama

Reklama