Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V záplavě detektivních seriálů konečně změna. Těžké téma podané humornou formou je přesně to, co mi sedí. Kdo by se nebál rakoviny? A ještě když přijde v tak mladém věku.  Spojení Kopáčové s Podzimkem je slibné. Možná trochu nadsazuji v hodnocení, ale první epizoda mě bavila. Ztvárnění hlavního hrdiny je velká příležitost pro Filipa Březinu, líbili se mi i Brodská s Řezníčkem a Robert Nebřenský v roli šéfa neurochirurgie. Příliš mnoho postelových scén chápu jako protiklad k tomu, co nás čeká v dalších epizodách. Rozhodně mi vadily míň než ve filmu o Myslivečkovi. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní, první díl je modrej a mně se vlastně společně se čtvrtým líbil nejvíc, Svěží, vtipný a nadějný rozjezd. Místy i dost neotřelý a puritánské výtky stran  údajně cizorodého šukálismu v českým seriálu si strčte za klobouk. Nebylo to laciný a bylo to moc fajn, Filip je holt kaňour a holky sváděl pěkný, čili proč ne.  Mě by naopak přišla laciná nahá Tereza, i když na tu asi v dalších dílech taky dojde (tady je to ale skoro spoiler, sorry).  Čili tady velmi rád trochu nadhodnotím a osolím pětkou. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je na tom znát, že to není původní český námět, ale opět jde o přepracování zahraničního originálu (jako fakt to muselo být ragby, a ne fotbal nebo hokej, kurnik šopa?). Podat vážné téma s pokusem o vtip oceňuji, ale přece jen mi přijde, že častěji byl tento díl spíše cynický, pacientům se až vysmívající - což ostře kontrastovalo s výpověďmi těch, kteří se z rakoviny vyléčili, v závěru dílu. Neustálé šukačky už mi ale také lezly na nervy. Když nevíš, co s dějem, hoď tam nahotiny. Maminka se živí vedením kavárny a prodejem svých obrazů? Fakt téma jak z českého prostředí. Možná pražského na Pařížské. No nic, Opatrný průměr a uvidím, kam se to dál vyvine. Pokud budu mít sílu koukat dál. Tak nějak mi přirostlo k srdci Vonnegutovo pravidlo o alespoň jedné kladné postavě, a tu zde nikde nevidím. Jo, a dát Nebřenského na roli primáře, to je fakt úlet. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrťák v bílém plášti, snímek přináší, duše mlhou bloudí. Lhostejně a bez zášti, ortel vynáší... sudičky ať soudí.“ Leander Verdievel své motto: „Whatever happens, never loose your sense of tumor,“ má od svého otce (jak prozradil v rozhovoru zde). Ostatně, jak říkal už pan Hraběta v Nejisté sezóně: „Je-li člověk na něco krátkej, měl by si z toho aspoň dělat srandu.“ ČSFD OKÉNKO: [][] Co komu na první epizodě vadí? [][] Uživatel Matty: „...profesor, pro kterého jsou studenti jen nezajímavé křoví, se najednou strašně zajímá o zdraví hlavního hrdiny.“ Milý Matty, že se neurochirurg zajímá o tumor v mozku? Fakt divné, naprostá záhada. [][] Sexu víc jak v Kámasútře, remcají suchoprdi. Cha. Já na VŠ kolejích bydlel a pár mediků znal, i jejich studia typu leháro. Pořád totiž jen leželi - ve skriptech, pod stolem v knajpě a nebo... na holkách! [][] Remcal Omnibus: Že tu nebyla ani špetka černého humoru. Njn. [][] Vlastně vůbec žádný humor. Dvě, tři mé uchechtnutí nepočítám. Ale neházím flintu do nežidu, snad příště. Třeba se tumor rozjede. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třeba se tady s těmi odpady poserte, ale tohle je nadstandardní seriálový počin. Ano, hlavní hrdina je trochu kokot, protože se chová místy fakt dementně, ale pevně doufám, že si ho nakonec oblíbím. Nejzajímavější je tak dějová linka s rodiči. Tereza Brodská je skvělá. Nejvíc uvěřitelná postava je ale nakonec Filipova ségra v podání Natálie Řehořové. Hraje to totiž jako by to byla opravdu unavená máma dvou dětí. Rozhodně se těším na další díl. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama