Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvěma lety Russell Hatch (Jean-Claude Van Damme), agent Interpolu, sledoval následky rutinního zásahu, který se pokazil a jeho informátorka Esther Martin zemřela. Od té doby Hatch zjišťuje, že chrání Jaydena (Emerson Min), syna zabité informátorky. Když ho Yates (Sticky Fingaz), starý kámoš ze CIA, varuje před blížící se válkou mezi ruskými, albánskými a korejskými gangy v Los Angeles, Hatch mu nejprve nevěří, ale dva ruští gangsteři brzy zaútočí na Jaydenova dědečka pana Kima v Koreatownu. Naštěstí je potká zuřivý Hatch, který s nimi bojuje, aby ochránil starého muže a jeho obchod. Tento obrat událostí ho vede k tomu, že začne formulovat plán na ochranu Jaydena a pana Kima před hrozící totální válkou mezi nelítostnými gangy. Když Jayden náhle zmizí, Hatch se ho vydá hledat a udělá doslova cokoli, co je v jeho silách, aby zaútočil a bojoval proti každému, kdo se mu postavil do cesty, včetně domnělých spojenců se skrytými plány a nekalými úmysly. (TommyZR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že tohle bude fatální průser mi bylo jasný už při úvodní scéně v bufáči s J-Cem a Esther. Dialogy, kamera, střih, olezlý J-C s charismatem vypitýho strejdy co přespává v tramvajích, s "hereckým" projevem vesnickýho ochotníka - jen těchhle prvních pár minut mi určitě zlikvidovalo spoustu mozkovejch buněk. A dál to není lepší. Hned v další scéně zase J-C hrabe po mobilu během přestřelky. A ty permanentní moudrý, naléhavý, rádoby marlowovsky chlapácký monology... nemohl jsem se rozhodnout, jestli mám při nich chcípat smíchy, nebo trapností. A ta retardovaná zápletka... A ty zoufalý bitky a přestřelky... Některý umírání holt není vůbec dojemný, ale je spíš trapný a otravný, že už se na to chlape sakra nevybodneš, máš tohle zapotřebí? Darkness of Van Damme, adieu, rest in piss. P.S.: J-Cova pichna je ona pěkná terminátorka v červený kůži z Terminátora 3, já věděl, že je mi nějaká povědomá. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tolik varování… jen minutu deset trvalo než všech DEVĚT produkčních studií protočilo svá loga. To nikdy není dobrý. Pak JCVD a přestřelka za neprůstřelným plechových sudem… Pak najednou koukám a ona to T-X!? Vždycky mě pobaví jak se mi TV snaží vnutit že 44ka s nadšením hopne na +20 dědka. Asi v 30 minutě Brenda z 90210! Deset minut na to Eric Roberts. No to je nostalgie… ale jen štěknutí na pár sekund!? Jako proč? Něco podobného by mělo být trestné.Do toho ten nonstop vodopád (jakože moudrých) keců. To fakt nešlo… ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší průšvih, vzhledem k aktuálním 32 % v hodnocení. Z filmu až nápadně čouhá snaha o jakousi marlowovskou bogartovku (a aby to divák nekňuba pochopil, jsou zde dokonce záběry na filmové plakáty některých takových filmů), kdy hlavní hrdina komentuje mimo obraz svět kolem sebe, protože v reálu toho moc nenamluví. Příběh není úplně blbý a pravou identitu kmotra jsem skutečně neodhadl, ale ruší jej všechny ty romantické vsuvka a to hrdinovo starání se o jednoho korejského puberťáka, kterému měl prostě dát pár facek (a ne zpytovat své svědomí) a byl by klid. Pár scén je hodně dobrých, hlavně ta akční řežba natočená z pohledu z auta, to mi přišlo jako hodně neotřelý nápad. Akčních scén pravda moc není, ale aspoň jsou natočeny přehledně a poměrně uvěřitelně. Kamera se pokouší o neonovou estetiku nočních amerických čtvrtí, hlavně té korejské. Dokonce se zřídka objeví i náznaky jemného humoru, sice povedeného, ale je ho jako šafránu. Celkově tedy žádné veledílo, ale překvapivě bych neměl problém se podívat znovu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Van Damma miluju, nedávno jsem si splnil životní sen a osobně ho viděl v Praze. O to víc mě sere, že točí naprosto hrozný filmy a ubíjí svůj nesporný talent v příšerných béčkách, které nemají sebemenší smysl. Několikrát dokázal, že má mnohem navíc. Ať už to byl jeho skvělý výkon v Není úniku, Oscarový part v JCVD, vynikající seriál Jean Claude Van Johnson, nebo druzí Postradatelní, kde byl jednoznačně nejlepší ze všech. Temné drama Lukas a další, bohužel podle mě nejen že si nikdy opravdu nevážil svého potenciálu, ale ke stáru naprosto degradoval a zlenivěl. Darkness of Man je naprosto hrozný a tupý béčko, Bressack filozofuje a nemá na to. Příběh je debilní, vizuál laciný, akce mdlá a Van Damma to šíleně nebaví. Jedna hvězdička je čistě pro něj a druhá ani nevím za co, možná za to, že Loken je pořád neskutečná kunda. Snad mu dá Amazon nebo Netflix šanci ještě na něco lepšího, protože vidět svého největšího hrdinu v takových hovnech vážně bolí. Obzvlášť když víte, že má zatraceně navíc. 25%. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Od tohto režiséra som ešte dobrý film nevidel, ale tento bol nakoniec lepší než sa zo začiatku zdalo. Van Damme vyzerá síce horšie než obvykle a prišlo mi, že ho upravili zbytočne viac a neprirodzene, ale aspoň film doručil to, čo ponúkal na posteri; teda JCVD v hlavnej úlohe a „darkness“ - keďže je to film fakt tmavý a temný, ako vizuálnym štýlom, tak postavami. Súboje bohužiaľ nie sú nič extra, ale zase to primárne ani akčný film nie je, skôr noirový thriller, ktorý sa miestami vlečie a má nevhodne zvláštny happyend. Ten mohli pokojne vynechať, ako aj zo 20 ďalších minút, no Van Damma mám stále rád, takže sa prikláňam k lepšiemu hodnoteniu. ()

Galerie (120)

Související novinky

Zemřela herečka Shannen Doherty

Zemřela herečka Shannen Doherty

14.07.2024

Ve věku třiapadesáti let zemřela v sobotu 13. července americká herečka a hvězda populárních seriálů, jako jsou Beverly Hills 90210 a Čarodějky, Shannen Doherty. Podle dostupných informací bohužel… (více)

Reklama

Reklama