Reklama

Reklama

Dokonalý muž, dokonalá žena

(TV film)

Obsahy(1)

Libuše Šafránková a Josef Abrhám v malé televizní komedii o vztazích mezi mužem a ženou. Muž a žena – odvěké, věčné, nevyčerpatelné a znovu překvapující téma. Kolik autorů je už zpracovalo a na kolikero způsobů. Stejně rozmanitě, jako toto velké životní téma prožívá každý z nás. Zatímco osudy jednoho by stěží vystačily na krátkou větu, druhého v tomto směru vydají na pěkně košatý román či mnohadílný seriál s nespočetnými reprízami. Ať s vyzněním psychologickým či spíše zabíhajícím do grotesky... Libuše Šafránková a Josef Abrhám vám představí několik úsměvných pohledů do tajů věčně napínavého spolužití muže a ženy v malé televizní komedii z roku 1986 podle scénáře a v režii Zdeňka Podskalského, jenž se i na tu sebesrdceryvnější životní situaci dokáže podívat v nadsázce a s úsměvem. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jen vidět dva excelentní herce pospolu je pastva pro oči. Není to komedie o super skvělém scénáři či hudbě. Ani dramaturgicky to nevyznívá bůhvíjak. Ale zase je to malá komedie přesně pro ty dva. Rolí se zhostili na výbornou a opravdu se bylo čemu smát. Ostatně celou řadu rozhovorů mezi mužem a ženou si lze asi za určitých okolností představit. Ale nejlepší je filozofování strašně zamilovaného páru v lůžku. Rozhodně ta nejpovedenější část. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si neodpustili tu poslední, stařeckou scénku, kvůli ní jsem hvězdičku ubral. Jinak je to ale docela zábava. Z povedených průpovídek vybírám: "Žena se ti vykašle zamilovat se do někoho jiného, když to má dovoleno! Stejně je to všecko na jedno brdo." a "Mužská síla a moudrost tkví spíš v odvaze přiznat ženskou nadřazenost a vzdát se dřív, než dojde k boji. Mužská rezignace je jediná možnost, jak zachránit mužskou důstojnost." :) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vtipná komorní jednohubka, které Zdeněk Podskalský uměl točit jako jeden z mála. Navíc obsazení Abrhám - Šafránková je přímo delikátní a všechny životní osudy zahráli báječně. Mě nejvíc oslovila poslední povídka, kdy Abrhám v roli dědka neustále žbrndá kafé (nebo meltu, kakao či co to bylo). ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vyšlo na DVD spolu se Svatební cestou do Jiljí. "Dokonalý muž, dokonalá žena", toť souznění muže a ženy v láskyplném svazku či v objetí manželského pouta v několika kratičkých povídkách provázaných vkusným komentářem J. Abrháma či L. Šafránkové. No, ... vztahy jako u nás doma za mlada nebo i po třiceti letech manželství. :-) Tandem Šafránková - Abrhám v nejlepších hereckých letech. Tohle snad můžou odmítat jen škarohlídové a bručouni. :-) ..... Kleopatro, ten líh je vypitej a ještěrku máš v talíři. To jen pro pořádek ..... ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Scénky nevyrovnané kvality pobaví partnerskou sehraností Abrhám / Šafránková, kteří by z chemie mohli dávat kurzy, kdyby se našel trouba ochotnýn věřit, že jde něčemu takovému naučit. Spoluautor scénáře a znalec žen Podskalský nasytil některé ze scének humorem a duchaplností, která se dnes v televizní zábavě moc nenosí. I když je herecký výraz prodchnut v duchu frašky zřetelnou přestřeleností, inscenace stojí za zhlédnutí. Na poetickou a geniální Svatební cesty do Jiljí, jako jejíž bonus Dokonalý muž, dokonalá žena na DVD vyšla, půhodinová inscenace v žádném směru nemá. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry se točily na pražském Pankráci kolem Centrálního parku, tehdy "Park Družba", kousek od budov České televize. (Haniczka)

Reklama

Reklama