Reklama

Reklama

"O"

  • Česko Othello (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Moderní shakespearovský příběh o vášni, žárlivosti, zradě a basketbalu.
Odin je jediný černý student na jižanské škole a nejlepší hráč basketbalového týmu, který si vysloužil přezdívku Oiz. Chodí s nejhezčí dívkou na škole Desi, a má partu dobrých přátel, alespoň si to myslí. Neví, že jeho nejlepší přítel Hugo na něj dlouho žárlí a potají připravuje plán své pomsty. Jeho součástí jsou i Roger, který šíleně miluje Desi, Michael, kterého Hugo svými intrikami vyžene z týmu, a Emily, Hugova dívka a Desina nejlepší kamarádka. Hugo se nezastaví opravdu před ničím, aby naplnil svůj hrůzný plán, na konci kterého bude vražda. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek zachcující nesmrtelný příběh- nebo alespoň jednu stále a vždy pravdivou myšlenku. A to, že žárlivost je proklatě silná věc. To, že se vše odehrává na střední škole dodává příběhu ještě více té všudypřítomnosti a prostosti celého problému...Myslím tím, jakoby jste slyšeli "jsem žárlivost a přede mnou se neschováte". A to co se vážně hodně povedlo jsou herci- ti byli téměř všichni skvělí. ----"I always wanted to live like a hawk. I know you're not supposed to be jealous of anything, but..."---- ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Velmi nebezpečné známosti. Taky předělávka klasickýho románu zasazená do moderní doby, s moderní hudbou, taky intriky a celý v takovým stejným stylu. Vlastně ne ve stejným stylu, v horším. A ta basketbalová věc mě nebere. Obsahuje několik fakt dobrejch scén. Někdy je to ale zase dost nejapný. Jako že to není japný. Chování postav - nad tím mi někdy zůstával mozek vertikálně stát ()

Reklama

kobras5 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to v očekávání, co se dozvím podstatného o Othellovi... dozvěděl jsem se to, že to defakto nemá nic společného (mimo "příběhu") a začal to brát tak, že to je naprosto jiný film. A hle, ono to není zase tak špatné. Zajímavý příběh, celkem sympatičtí herci a poměrně dobře propracované myšlení Huga. 70% (viděno v češtině na DVD). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja si vlastne ani neviem predstaviť, že by moderná variácia shakespearovskej klasiky, umiestnená na strednú školu, mohla dopadnúť lepšie. Z toho pre mňa plynie poučenie, že to možno nie je úplne najlepší nápad. Film je to totiž stále iba mierne nadpriemerný. Ale ak už majú teenageri chodiť do kina na filmy zo strednej školy (resp. ich pozerať v televízii), tak sa jedná o určite lepšiu voľbu, ako tony tanečných filmov a komédií. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Další z řady remaků slavného Shakespearova díla, tentokráte zasazen do prostředí střední školy. To pouze dokazuje, jak nadčasový příběh to je. Uvedení filmu kolidovalo s masakrem na škole v Columbine, tak muselo být posunuto. Miramax stále ještě točí klasické filmy. Herecké výkony jsou špičkové, v čele se zkušeným Martinem Sheenem. Za zmínku stojí také výtěčná hudba, která osciluje od hip-hopu až po operu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama