foto

John Heard

  • nar. 7.3.1946
    Washington, District of Columbia, USA
  • zem. 21.7.2017 (71 let)
    Palo Alto, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 7. března roku 1945 ve Washington D.C, Johnu a Helen Heardovým. Navštěvoval Gonzaga College School a poté studoval Universitu ve Worchesteru. Začínal převážně jako divadelní herec na newyorských jevištích.Za své výkony byl několikrát odměněn, za zmínku stojí 2 ceny Obie a Thetre World Award.

V 70.letech začal účinkovat v malých filmových a televizních rolích. Začátek jeho kariéry nebyl příliš slibný, povětšinou dostával jen nevýrazné role. To se však změnilo v roce 88, kdy dostal hned několik větších filmových rolí, z toho například ve filmu VELKÝ s Tomem Hanksem v hlavní roli. Poté nabrala jeho kariéra slibné tempo, v roce 90 si zahrál roli doktora v psychiatrické léčebně ve slavném filmu ČAS PROBUZENÍ a tatínka Macaulaye Culkina ve filmu SÁM DOMA. Do dneška neustále dostává menší či větší filmové role, za zmínku stojí například filmy 187 – KÓD PRO VRAŽDU, POLLOCK, nebo seriál BATTLESTAR GALACTICA.

John Heard byl dvakrát ženatý. Poprvé s herečkou Margot Kidder, se kterou se po roce rozvedl. Z druhého, také nepovedeného manželství má dvě děti Anniku a Maxwella. Se svou současnou přítelkyní herečkou Mellisou Leo má syna Matthewa.

deadboy

Herecká filmografie

Filmy

2019 Reaching from Above
2018 Living Among Us
Příběh
2017 Last Rampage
Searching for Fortune
2016 Is That a Gun in Your Pocket?
Jimmy Vestvood: Amerikan Hero
Reality Show
So B. It
2015 Boiling Pot
Counting for Thunder
Vraždy pod maskou
2014 Animals
Sister
The Boys of Abu Ghraib
Warren
Witches Blood
Zlo v srdci
2013 Assault on Wall Street
Hra na hraně
Snake and Mongoose
The Insomniac
Torn
Žralokonádo (TV film)
2012 A Perfect Ending
Stealing Roses
The Legends of Nethiah
Would You Rather
2011 Whisper Me a Lullaby
2010 The Quickening (TV film)
The Truth
2009 Herkules 3D
Zrazený Tchaj-wan
2008 Liga spravedlivých: Nová hranice
Nejlepší léto mého života (TV film)
P.J.
Šťastlivci
2007 Brothers Three: An American Gothic
Line-Up, The (TV film)
Síla slova
2006 Dead Lenny
Gamers
Stín svědomí
Záchranáři
2005 Dohoda
Generace X
Kobylky: Den zkázy (TV film)
Líbezná země
Mimo zákon
Tracks
2004 Mind the Gap
Můj malý svět
Někdo to rád blond
2003 Na mou čest (TV film)
2002 Blázinec pondělní noci (TV film)
Fair Play
Pilotova žena (TV film)
Researching Raymond Burke
2001 "O"
Boys of Sunset Ridge, The
Nebezpečné dluhy (TV film)
Smrt nečeká
2000 Dokonalá vražda, dokonalé město (TV film)
Nebezpečná láska (TV film)
Pollock
The Photographer
Věznice
1999 Fish Out of Water
Jazz Night
Secret Pact, The
1998 Freak Weather
Hadí oči
Voda na poušti
1997 187 - Kód pro vraždu
Executive Power
Men
Prázdná postýlka
1996 Mí drazí Američané
Předtím a potom
1994 Because Mommy Works (TV film)
Válečná kořist (TV film)
1993 Případ Pelikán
S nasazením života
There Was a Little Boy (TV film)
Veronika a já
1992 Dead Ahead: The Exxon Valdez Disaster (TV film)
Gladiátor
Radio Flyer
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
Vodní země
1991 Podvedená
Popínavá růže
1990 Blown Away (TV film)
Mindwalk
Sám doma
The End of Innocence
Čas probuzení
1989 Cross of Fire (TV film)
Vězeň
1988 Hořící kříže
Necessity (TV film)
Osudové pláže
Sedmé znamení
Telephone, The
Velký
Virtuoso (TV film)
Válka o fazolové pole
1987 Out on a Limb (TV film)
1985 Po zavírací době
Seminaristé
Too Scared to Scream
Výlet do městečka Bountiful
1984 Best Revenge
C.H.U.D.
Violated
1983 Dočkáme se někdy rána? (TV film)
Legs (TV film)
1982 Kočičí lidé
1981 Cutterova cesta
1980 The Cask of Amontillado
Tlukot srdce
1979 Střemhlav
1978 On the Yard
1977 Between the Lines
První láska
1976 Rush It

TV seriály

2017 13. okrsek (TV seriál)
Tátův návrat (E06)
Outsiders (TV seriál)
What Must Be Done (S02E12)
2016 MacGyver (TV seriál)
Pliers (S01E10)
Jak prosté (TV seriál)
Zmizelá (S04E07)
2014 Mistresses (TV seriál)
Coming Clean (S02E09)
Lovci zločinců (TV seriál)
Death Benefit (S03E20)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Třetí Triáda (S06E04)
Prezídium (S06E03)
Neelegantní srdce (S06E02)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Sváry a jiné nešvary (S05E15)
2013 Adam Devine's House Party (TV seriál)
Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
Prozíravost (TV seriál)
Bojovník (S02E10)
Zranění (S02E09)
2011 Chicago: Zákon ulice (TV seriál)
Konečné zúčtování (E13)
Masakr na svatého Valentýna (E09)
2010 Gravity (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Tequila Sunrise (S07E04)
2009 Policajti z L. A. (TV seriál)
Westside (S01E06)
See the Woman (S01E03)
Zvíře (TV seriál)
2007 Cavemen (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Potíže se sněhem (S04E10)
2006 Útěk z vězení (TV seriál)
Bolshoi Booze (S02E11)
Zahrabaný (S02E07)
Rozparcelování (S02E06)
další epizody (8)
Battlestar Galactica (TV seriál)
The Captain's Hand (S02E17)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Jednoduchý cíl (S02E06)
Útěk z vězení (TV seriál)
Ve jménu ďábla, část druhá (S01E07)
Ve jménu ďábla, část první (S01E06)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Tři výstřely (S03E21)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Pod vlivem (S03E03)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Zkušební sen (S05E11)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Nejlepší obhajoba (S02E05)
Komplic (S01E19)
2002 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Disappearing Acts (S04E05)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Pohádka o odpuštění (S01E08)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Nikdo nic neví (S01E11)
Boca (S01E09)
Smíření (S01E06)
další epizody (4)
Právo a pořádek (TV seriál)
DNR (S10E03)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Temná místa (S01E11)
The Client (TV seriál)
1994 Právo a pořádek (TV seriál)
Doubles (S04E21)
1986 Miami Vice (TV seriál)
One Way Ticket (S02E14)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Tender Is the Night (TV seriál)
1979 The Scarlet Letter (TV seriál)

Dokumentární

1999 Intimate Portrait: Margot Kidder (TV film)
1995 Edgar Allan Poe: Terror of the Soul (TV film)
1987 Dear America: Letters Home from Vietnam (TV film)

TV pořady

2011 SYFY Inside (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace