foto

John Heard

  • nar. 7.3.1945
    Washington, District of Columbia, USA
  • zem. 21.7.2017 (72 let)
    Palo Alto, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 7. března roku 1945 ve Washington D.C, Johnu a Helen Heardovým. Navštěvoval Gonzaga College School a poté studoval Universitu ve Worchesteru. Začínal převážně jako divadelní herec na newyorských jevištích.Za své výkony byl několikrát odměněn, za zmínku stojí 2 ceny Obie a Thetre World Award.

V 70.letech začal účinkovat v malých filmových a televizních rolích. Začátek jeho kariéry nebyl příliš slibný, povětšinou dostával jen nevýrazné role. To se však změnilo v roce 88, kdy dostal hned několik větších filmových rolí, z toho například ve filmu VELKÝ s Tomem Hanksem v hlavní roli. Poté nabrala jeho kariéra slibné tempo, v roce 90 si zahrál roli doktora v psychiatrické léčebně ve slavném filmu ČAS PROBUZENÍ a tatínka Macaulaye Culkina ve filmu SÁM DOMA. Do dneška neustále dostává menší či větší filmové role, za zmínku stojí například filmy 187 – KÓD PRO VRAŽDU, POLLOCK, nebo seriál BATTLESTAR GALACTICA.

John Heard byl dvakrát ženatý. Poprvé s herečkou Margot Kidder, se kterou se po roce rozvedl. Z druhého, také nepovedeného manželství má dvě děti Anniku a Maxwella. Se svou současnou přítelkyní herečkou Mellisou Leo má syna Matthewa.

Kryštof "deadboy" Švec

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Family's Fury
Reaching from Above
2017 Last Rampage
Living Among Us
Searching for Fortune
2016 Is That a Gun in Your Pocket?
Jimmy Vestvood: Amerikan Hero
Reality Show
So B. It
2015 Boiling Pot
Counting for Thunder
Vraždy pod maskou
2014 Animals
Sister
The Boys of Abu Ghraib
The Nurse
Warren
Witches Blood
2013 Assault on Wall Street
Hra na hraně
Snake and Mongoose
The Insomniac
Torn
Žralokonádo (TV film)
2012 A Perfect Ending
Stealing Roses
The Legends of Nethiah
Would You Rather
2011 Whisper Me a Lullaby
2010 The Quickening (TV film)
The Truth
2009 Herkules 3D
Zrazený Tchaj-wan
2008 Liga spravedlivých: Nová hranice
Nejlepší léto mého života (TV film)
P.J.
Šťastlivci
2007 Brothers Three: An American Gothic
Line-Up, The (TV film)
Síla slova
2006 Dead Lenny
Gamers
Stín svědomí
Záchranáři
2005 Dohoda
Generace X
Kobylky: Den zkázy (TV film)
Líbezná země
Mimo zákon
Tracks
2004 Mind the Gap
Můj malý svět
Někdo to rád blond
2003 Na mou čest (TV film)
2002 Blázinec pondělní noci (TV film)
Fair Play
Pilotova žena (TV film)
Researching Raymond Burke
2001 Boys of Sunset Ridge, The
Nebezpečné dluhy (TV film)
"O"
Smrt nečeká
2000 Dokonalá vražda, dokonalé město (TV film)
Nebezpečná láska (TV film)
Pollock
The Photographer
Věznice
1999 Fish Out of Water
Jazz Night
Secret Pact, The
1998 Freak Weather
Hadí oči
Voda na poušti
1997 Executive Power
Men
Prázdná postýlka
187 - Kód pro vraždu
1996 Mí drazí Američané
Předtím a potom
1994 Because Mommy Works (TV film)
Válečná kořist (TV film)
1993 Případ Pelikán
S nasazením života
There Was a Little Boy (TV film)
Veronika a já
1992 Dead Ahead: The Exxon Valdez Disaster (TV film)
Gladiátor
Radio Flyer
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
Vodní země
1991 Podvedená
Popínavá růže
1990 Blown Away (TV film)
Čas probuzení
End of Innocence, The
Mindwalk
Sám doma
1989 Cross of Fire (TV film)
Vězeň
1988 Hořící kříže
Necessity (TV film)
Osudové pláže
Sedmé znamení
Telephone, The
Válka o fazolové pole
Velký
Virtuoso (TV film)
1987 Out on a Limb (TV film)
1985 Po zavírací době
Seminaristé
Too Scared to Scream
Trip to Bountiful, The
1984 Best Revenge
C.H.U.D.
Violated
1983 Dočkáme se někdy rána? (TV film)
Legs (TV film)
1982 Kočičí lidé
1981 Cutterova cesta
1980 The Cask of Amontillado
Tlukot srdce
1979 Střemhlav
1978 On the Yard
1977 Between the Lines
První láska
1976 Rush It

TV seriály

2017 A.P.B. (TV seriál)
Daddy's Home (E06)
Outsiders (TV seriál)
What Must Be Done (S02E12)
2016 MacGyver (TV seriál)
Pliers (S01E10)
Jak prosté (TV seriál)
Zmizelá (S04E07)
2014 Lovci zločinců (TV seriál)
Death Benefit (S03E20)
2013 Adam Devine's House Party (TV seriál)
Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
2011 Chicago: Zákon ulice (TV seriál)
2010 Gravity (TV seriál)
2009 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Zvíře (TV seriál)
2007 Cavemen (TV seriál)
2006 Útěk z vězení (TV seriál)
Bolshoi Booze (S02E11)
Zahrabaný (S02E07)
Rozparcelování (S02E06)
další epizody (8)
Battlestar Galactica (TV seriál)
The Captain's Hand (S02E17)
2005 Útěk z vězení (TV seriál)
Ve jménu ďábla, část druhá (S01E07)
Ve jménu ďábla, část první (S01E06)
Vražedná čísla (TV seriál)
Jednoduchý cíl (S02E06)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Zkušební sen (S05E11)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Nikdo nic neví (S01E11)
Boca (S01E09)
Smíření (S01E06)
další epizody (4)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Temná místa (S01E11)
The Client (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Tender Is the Night (TV seriál)
1979 The Scarlet Letter (TV seriál)

Dokumentární

1999 Intimate Portrait: Margot Kidder (TV film)
1995 Edgar Allan Poe: Terror of the Soul (TV film)
1987 Dear America: Letters Home from Vietnam (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace