Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Strauss, mladý potomek aristokratické rodiny Van Daamů, trpí neobvyklou formou leukémie. Zdá se, že Johnova nemoc je stejná, jako byly dědičné choroby, jež postihovaly nejvyšší šlechtu. Společně se svou ženou Kathleen se proto vydává na ostrov, kde se narodil. Chce zjistit, kým ve skutečnosti byli jeho rodiče a proč má takové potíže. Současně by rád našel příbuzné, kteří by mu možná dokázali pomoci. Na ostrově však objeví děsivá monstra, jež se během desetiletí rodila pouze z incestních vztahů mezi příbuznými. Přítmí a bezpečí podzemí opouštějí pouze ve chvílích, kdy hlad či touha po krvi přesáhnou kritickou mez a přehluší pud sebezáchovy. Tehdy vylézají z podzemních chodeb a zabíjejí. Jednoho dne se však jejich cesty zkříží se Straussovými... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto hovorí, že som dobrý doktor?“ Typické deväťdesiatkové (lovecraftovské) béčko, ktoré mi v dobe svojho vzniku uniklo (a vôbec mi to nevadilo), ale možno s o to väčšou chuťou som si k nemu po pár desaťročiach sadal. Rutger Hauer je tu slušný, ostatní idú (neprekvapivo) do béčka v čele s divným Royom Dupuisom alias s chvíľkovou hviezdičkou daného desaťročia (najmä vďaka seriálovej Brutálnej Nikite). Vidno, že rozpočet bol riadne... skromný... ale zase poctivé masky sú niekedy viac, ako CGI, takže ma celkom potešila druhá polovica, kedy sa od náznakov začne plynulo prechádzať k akcii. ()

Pořez 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá daleko od totální blbosti. Nejvíc ho shazuje hodnocení "horor", já se naopak v některých "vypjatých" okamžicích neubránil smíchu. Naopak prohlášení místních na adresu hlavního hrdiny: "Ten je krásný...", to byl skutečně horor. Proč hvězdička? Protože Rutger Hauer (viz recenze "Odpadlík") a prvky "osvěty" (viz recenze "willis"). :o)))) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Svatek chtěl využít již několikrát osvědčeného tématu o zmutovaných kanibalských příšerách, ale celkové dílo je jen velmi podprůměrným filmem. Nepřineslo nic nového a všechno co nám nabídl, bylo už k vidění jinde. Zatím se nenašel film, s kterým by slavil větší úspěch.Herecké obsazení bylo naplánováno dobře, vždyť jak Rutger Hauer tak i Roy Dupuis jsou velmi známí herci. Jenže tento film si za rámeček ani jeden nedá. Jejich výkony byly jen průměrné a velice zapomenutelné. Zatímco se Hauer svým výkonem ve filmu The Hitcher dostal do pamětí všech diváků, tady určitě ne. Dupuise znáte především z televizního seriálu Brutální Nikita. Ikdyž samotné příšery nebyly zas až tak hrozné a v některých scénách dokonce naháněly, hrůzu moc filmu nepomohly. Podzemní prostředí bylo docela pěkným zpestřením a i některé scény ,kdy monstra pojídala své oběti, byly nechutné. ()

dede666 

všechny recenze uživatele

Pokud se na tento film díváte za účelem pobavení se, dokonale ho splní. Už dlouho jsem se tak nenasmála. Vede také v množsví nelogičností (pravada, očekávat logiku v béčkovém hororu je fakt pitomost, ale co na tom ostově ty mrtvoložravé potvé potvory jedly dříve, nemohlo tam být dost pohřbených, s ohledem na jejich spotřebu, po přestěhování hřbitova a hlavně, CO TAM PROBOHA ŽRALY POTOM, KDYŽ VŠICHNI ODEŠLI?). No a Dupius je tak krásně aristokraticky chorý, že prostě nemohu jinak než za čtyři. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

V podzemních chodbách ostrova žijí mutanti, potomci starého šlechtického rodu, který se oddával incestu ... Samotný nápad by nebyl až tak špatný kdyby nebylo nevýrazných hereckých výkonů, kdyby mutancti nebyli tak zkarikovaní a neustále někoho nezabíjeli a kdyby nebylo toho přitroublého, nechutného závěru. Ta jedna hvězdička je snad jen za to, že mám celkem rád Rutgera Hauera. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama