Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu typické béčko. Dva parťáci u policie, jeden bílý a druhý černý, patrájí po mezinárodním teroristovi. Dvojka Sylvester Stallone a Billy Dee Williams jsou docela dobrá dvojka. Ruther Hauer coby terorista je pro mně nezapomenutelný, protože to zahrál skvěle. Určitě by každý čekal, že Stallone bude běhat po New Yorku a bude tam střílet padouchy jednoho po druhém a dost možná by někdo čekal, že sem tam zastřelí i nevinného člověka a řekne, že jsou to vedlejší ztráty. Jenže, ten kdo si to myslel se dost spletl. Já jsem se velmi spletl!! Stallone váhá jestli vystřelit a nakonec zachraňuje lidi, takže se jedná docela o netradiční film s tímto " Rambem ". Film má celkem pomalé tempo, ale vše vyvrcholí závěrečnou akcí na lanovce a akcí po ní. Ve své době asi skvělý film. Dnes už jen obyčejný kriminální film! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších, ne-li nejlepší Stalloneův film osmdesátých let. Brutální patologický zabiják a terorista z Anglie si po plastice obličeje přijíždí vyřídit účty s Organizací Spojených Národů.. V tom mu má zabránit poměrně úspěšný, avšak mnohokrát prohřeškovaný policista... závěrečná scéna stojí na vysokém stupni zakončení takovýchto filmů. ()

Reklama

dezert 

všechny recenze uživatele

Poznámka pro sebe: nikdy - za žádných okolností - neukazovat hlavní postavu, jak se strašně nudí během vysvětlování motivů hlavního záporáka. Jinak dost rozporuplný film. Deke DaSilva sice vypadá cool, ale jinak je to s přehledem nejnudnější postava Stallonovy kariéry, protože je ztělesněním morálky a naprosto mu chybí jakákoliv ambivalence. Ničemu ani nepomáhá, že Stallone ho hraje ze scény na scénu dost jinak, a tím pádem není vůbec jasný, co je DaSilva zač. Scénář si hodně bere z Francouzské spojky, ale to, co bylo jejím hrdinům vlastní (a čím byli zajímaví), tady musí DaSilvovi vysvětlovat jeho mentor a i potom se DaSilva několikrát zachová jako totální idiot. A není sám, idiotskýho chování všech postav je v Nočních dravcích víc než dost. Na druhou stranu, akce je sice pomálu, ale je velmi solidní a syrová. New York je hnusnej a špinavej, čemuž dost pomáhá Contnerova kamera, který rok předtím točil Na lovu a oba ty filmy mají vizuálně hodně společnýho. Rutger Hauer solidní jako vždy. Rozhodně lepší, než jsem si pamatoval, ale potenciál byl úplně jinde. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Stallone jako pouliční policajt stojí proti teroristovi Hauerovi. Zatímco Stallone se hodí do své role maskovaného policajta, který po nocích loví zloděje, tak Hauer mi jako terorista fakt nepřišel. Spíš jen maximálně jako nějaký vůdce gangu, ale terorista je už silné slovo. Navíc celé se to dlouho táhne, a tak si maximálně vychutnáme ulice špinavého a starého New Yorku. Zlom nastane až těsně před koncem, kdy se oba potkají tváří v tvář v baru. [1732. hodnocení, 103. komentář, 54%] ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jedinou závadu a to, že se mu říká béčko a že béčko je. Stručné, nápadité, rychlé, krutopřísné v závěru. Už jsem viděl Stalloneho všelijak, ale ještě né jako ženskou(začátek + konec filmu). Noční dravci je opravdu béčko jak má být. Béčková hudba, kamera, ale tyhle léta miluji, i když jsem je nezažil. Špinavé ulice plné magorů, hlavní magor, typická zápletka: blázen chce udělat něco velkého, ale překazí mu to hlavní hrdina. ____ Jdeš do lepšího života! ____ ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)
  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama