Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klára žije v idylickom prostredí u starých rodičov, skladá hudbu a študuje históriu. Netuší, že má mimoriadne schopnosti a že jej zvláštne sny sa už čoskoro stanú skutočnosťou... Otvára sa portál a začína sa boj svetla a temnoty o budúcnosť ľudí. (Voyo)

Recenze (28)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dagmar Havlová, Jaroslav Dušek a Josef Trojan super, bohužel pokud tam nejsou oni, příp.AnettX a Denis Šafařík, tak je seriál docela nuda, je tam moc zbytečného povídání místo akce.V Česku je to nadprůměr, protoze Fantasy se tady netočí, ale pro mě je to 50% a to je teprve pilot, snad to bude časem lepší..A dabing je šílený, to je slyšet, že to je nadabované, zní to strašně umělé., narozdil od dabingů filmů. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je nějaký špatný vtip. Ve scénáři opět zbytečné natahování scén, prázdná místa...neskutečné, až blbé přehrávání první dámy, která je, promiňte Dagmar, ale už dávno za zenitem, nikoliv vizuálním, ale hereckým určitě - jak teatrální.  Dušek.. ve vážné roli je v tomto případě jako Pierre Richard v tragédii. Jko kozel zahradníkem :D Pohled na něho mi avizoval smích. Marcinková... OK... ušlo to, nejlepší je trio mladých. Petr Vaněk ušel též. Celkově mě vůbec první díl nezaujal. Snad to napraví. Jak vidno, přízeň dělá hodně a proto někteří mohou dát úplně zcestné hodnocení. Je vidět, že úpadek mozků přichází. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

snaha o moderní českou fantasy dopadla v první díle katastrofálně. Příběh jako takový je klasickým bojem dobra a zla a v rámci žánru mu asi není moc co vytknout, nicméně všechno okolo je mnohdy za hranicí snesitelnosti. Hudba hrozná, herecké výkony nulové a ten kdo měl na starosti "dabing" by si zasloužil kulku za úsvitu. Hlavně u slovenských herců viditelně předabovaných do češtiny tak aby se jim české repliky vůbec netrefovaly do pusy je to strašně znát a nepůsobí to ani trochu hezky. Diváky zvyklé na ordinace a podobné laskominy to nejspíš nijak nevykolejí a přijde jim to normální, nicméně není a i když trailer nesliboval žádný zázrak, realita předčila ta nejhorší očekávání. Dávat šanci dalším dílům s tím, že se to nějak zázračně zlepší asi nemá smysl...20% ()

tween3r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Synopse vypadala vcelku atraktivně a líbilo se mi, že se tvůrci vydávají směrem, který v české kinematografii v podstatě nemá obdoby. Vědma vyniká po vizuální stránce, ale efekty bohužel zazdily veškerý potenciál postav. Děj se hrozně vleče, postrádá nějaký rychlejší spád a několikrát jsem se během sledování přistihl při tom, že vlastně ani nedávám pozor co se děje a místo toho hledím z okna. Chybí nějaké dynamičtější momenty, víc akce, něco, co by jednotlivé scény trochu nakoplo, aby u toho divák neusnul. Nenapomáhá tomu ani béčkové obsazení, kde ze všech pseudoherců vyniká snad jenom mladej Trojan. Další věc je dabing.. chápu, že u představitele postavy Lukáše Kaplera maďarské národnosti může být plynulá slovenština trochu problém, ale u zbytku dabovaných herců to fakt trhá uši. Začátek dost slabý.. tak nějak ale pořád doufám, že se to rozjede dřív, než bude konec. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Česko-slovenská fantasy družba. Produkčně nepříliš okázalá, trikově nikterak efektní a náročná, celkem přijatelná, jelikož kriminálek a komedií je všude dost. Postav je hodně a vyznat se v nich a v jejich motivacích dá pro začátek pořádnou práci. Herecké ztvárnění je povětšinou neokoukané. Hlavní hrdinka se zvláštními schopnostmi je v hudební branži známá jako Annet X. Herecky není úplně strašlivá, takže v pohodě. Nejzajímavější ze všech se mně jevila Gabriela Marcinková, sice nadabovaná dost rozpoznatelně, i tak se dalo těšit na její impozantní výstupy. Jsou k vidění i herci, co to nejlepší mají za sebou. Dagmar Havlová se té své herecké křečovitosti nedokáže zbavit. Denis Šafařík už se z pozice nejhoršího málo známého herce postupně přesunuje na pozici herce, jehož katastrofální herecké schopnosti mohou být i plusem. Josef Trojan, Ivan Franěk a Vica Kerekes se dokáží adaptovat. A celkově bych herce pochválil. Dějově je to rozhárané. První epizoda nepředvedla příliš strhující dějovost. A to je chyba. Divák totiž není patřičně natěšen na další epizody. Klan Kronerových bude muset zabojovat. Je fajn, že se nabourala dramaturgická jednotvárnost, kdy seriálový fantasy počin může fungovat něco jako příjemná změna v tv tvorbě. Podstatně náročnější bude ale hledání receptu, jak se dostat z mdlého ztvárnění, které provázelo celou první epizodu. Tak zkusím té směsici čarodějnic, vědem, portálů do neznáma, záhadných bytostí a dalším rozmarům dát ještě šanci. 5/10 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama