Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Rudolfinská Praha šestnáctého století. Filip, podobně jako řada dalších alchymistů té doby, experimentuje s elixírem věčného života. Na rozdíl od ostatních se mu – také díky mytickému Golemovi – podaří stát se v podstatě nesmrtelným. Se svými potomky Lucií a Tomem tak mohou proplouvat staletími, živeni pouze zlem a negativní energií. Aby se zbavili staletého prokletí této závislosti, touží po přechodu do dimenzí, kde už nikdy nebudou potřebovat fyzické tělo. Jediné, co k tomu potřebují, je dostat se k přechodovému portálu. Ten je ale střežen Vědmou. Nastává odvěký souboj dobra se zlem, světla s temnotou. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele tween3r k tomuto seriálu (5)

Epizoda 1 (2023) (E01) 

Synopse vypadala vcelku atraktivně a líbilo se mi, že se tvůrci vydávají směrem, který v české kinematografii v podstatě nemá obdoby. Vědma vyniká po vizuální stránce, ale efekty bohužel zazdily veškerý potenciál postav. Děj se hrozně vleče, postrádá nějaký rychlejší spád a několikrát jsem se během sledování přistihl při tom, že vlastně ani nedávám pozor co se děje a místo toho hledím z okna. Chybí nějaké dynamičtější momenty, víc akce, něco, co by jednotlivé scény trochu nakoplo, aby u toho divák neusnul. Nenapomáhá tomu ani béčkové obsazení, kde ze všech pseudoherců vyniká snad jenom mladej Trojan. Další věc je dabing.. chápu, že u představitele postavy Lukáše Kaplera maďarské národnosti může být plynulá slovenština trochu problém, ale u zbytku dabovaných herců to fakt trhá uši. Začátek dost slabý.. tak nějak ale pořád doufám, že se to rozjede dřív, než bude konec. ()

Epizoda 2 (2023) (E02) 

Druhej díl téhle fantasy miniskládačky dopadl snad ještě hůř, než samotný pilot. Jestli jsem minule kritizoval sterilní děj a nevýrazné herecké obsazení, tak tady je toho dvakrát tolik a bohužel to nezachránil ani psychicky narušenej Čtvrtníček. Možná bych byl schopnej najet na vlnu "Annet X a spol., kdyby tahle skupinka začala s Trojanem spolupracovat na hledání nějakého artefaktu nebo tak něco, ale ty postavy se nikam nevyvíjí a každá si žije svým vlastním životem.. paradoxně postrádajíc mezi sebou jakoukoliv "chemii".  Seriál se jmenuje Vědma, ale s motivem jasnovidectví se tady pracuje jen zřídkakdy, a když už, tak jde spíš o abstraktní ezoterické výkřiky do tmy, než aby já nevím, třeba divákovi přiblížily nějak historii téhle šílené rodinky oplývající bůhvíproč magickými schopnostmi? Pokud má na konci dojít k nějakému uspokojivému rozřešení, tak by měli scénáristé fakt kopnout do vrtule, jinak to skončí odpadem. A je to škoda. ()

Epizoda 3 (2023) (E03) 

I když se to začíná trochu zlepšovat, pořád vidím plno chyb a linka se "staršími" mi prostě přijde nadbytečná. Zbytečně se řeší ezoterika a nějaký hlubší psychologický poslání, místo abychom dostali funkční young adult sérii o pár postavách s nějakým uceleným příběhem. Seriál má mít 6 dílů a já vůbec nemám pocit, že to někam směřuje. Fakt promarněný potenciál. ()

Epizoda 4 (2023) (E04) odpad!

Opět neskutečně zdlouhavý, neopodstatněný suchý povídání, který nikam nevede a postavy si klasicky žijí odděleně vlastními životy. Scénáristicky naprostá katastrofa, nezapadá to do sebe, člověk se v tom ztrácí a mně už pomalu taky dochází trpělivost.. odpad. ()

Epizoda 5 (2023) (E05) 

Po všech těch psychologických řečích by mě vlastně ani nepřekvapilo, kdyby v rozhovorech tvůrci prohlásili něco jako ,,ať si konec každý dotvoří sám".. katastrofa. ()

Související novinky

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

Reklama

Reklama