Reklama

Reklama

Malum

  • USA Malum
Trailer

Obsahy(1)

Policejní nováček dobrovolně nastoupí na poslední směnu na nově zrušené policejní stanici, aby se pokusil odhalit záhadnou souvislost mezi smrtí svého otce a krutým kultem. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

DiPrase zas mektá… zlá prasečí sekta!“ . Ach jo, kde jsou ty časy čtyřhvězdičkového Dread. Přitom v sektách si většinou rochním, i v hlavách policistek s traumatem. Ale ne v příšerné nesmyslné slátanině, ve které divák nemá důvod se čehokoli bát, protože kdykoli může následovat jakákoli scéna. Odkudkoli vykradená, do „příběhu“ nesmyslně nacpaná. Pěkná ukázka scenáristické zvůle. Chybělo už jen prase houpající se na lustru, mluvící klozet, z bezďáka vylézající Věc a trylkování pohanských vesničanů ze Slunovratu, s vlasy zdobenými věnečky z kvetoucích lučních střev. Prokleté OKÉNKO CELY: Co si mezi sebou šuškají oběšení vězni, visící u stropu? ##Buďme rádi, že visíme tady, uvnitř. Venku běhá Pán zla, tak strašlivý, že v porovnání s jeho temnotou je i hluboko v prdeli jasný slunečný den. ##Komu není shůry dáno, u producentů nekoupí.##Už bude konec? Dusíme se, nudíme se.[][] Na naši pokladničku (prasátko) teď fixem čmárám pentagram. Jen jeden. Jo a DiBlasi prý už točí Malum: Last Shi(f)t, tedy třetí verzi. Vlastní remake vlastní reimaginace. Moc se těším! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Specifický subžánr "italský horror" mi nikdy k srdci nepřirostl, neoslovil mě, nebaví mě, nerozumím mu. A ani tenhle jeho zástupce není výjimkou, ačkoliv se v něm šprechtí anglicky a odehrává se ve Státech. Viděl jsem (jak vidím v komentářích) kdysi před léty i jeho předchůdce od stejného rejži a dopadlo to podobně. Napsat, že se jedná o "mindfuck", se mi zdá jaksi nepatřičné, protože pod pojmem "mindfuck" si představuju něco nesrozumitelného a zároveň i umělecky (filmařsky) hodnotného, rafinovaně jinotajného, jako třeba některé pozdní Lynchovy filmy. Tohle ale byla myslím jen prachobyčejná slátanina, nehodná nějakého dalšího hlubšího rozboru a přemýšlení o ní. Do koše s tím, slabá druhá za pár zajímavých výjevů a jakž takž zajímavou první polovinu. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Na projekci hororu Malum jsem přicházel se značnou mírou skepse, jelikož se mělo jednat o reimaginaci DiBlasiho vlastního snímku Last Shift z roku 2014. Jakožto zdejší hororový expert nemám nic proti tomu, když režisér použije to nejlepší z původní verze a přistoupí k příběhu z nového či svěžího hlediska, avšak zároveň si musím položit otázku, zdali se DiBlasi nepustil do předem prohraného boje. Opravdu se jeden z nejlepších hororů roku 2014 mohl dočkat nějaké vynalézavé reinterpretace? Síla originálu spočívá v komorním pojetí a důrazu na hutnou, tísnivou a velice klaustrofobní atmosféru, kterou se DiBlasi v Malum po hříchu rozhodl rozmělnit sázkou na těkavou vizualitu, agresivní ruchy a nefunkční lekačky. Navíc zde až příliš rozpitvává příběhové pozadí postav, v důsledku čehož se z vyprávění vytrácí aspekt přímočarosti a dějová rovina tak místy připomíná dezorientované bloumání v kruhu. Moje prvotní pochyby ohledně smysluplnosti daného projektu se tedy nakonec ukázaly jako zcela oprávněné, a tudíž této veskrze zbytečné předělávce uděluji pouze dvě silnější hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Remake "Last Shift" má svoje negatíva, ale aj zásadné plusy. Tunajšie hodnotenie je jedno z naj-NE-objektívnejších za posledné mesiace, ak nie roky. Lacným, podpriemerným kokotinám od produkcií, ktorým sa mali dávno dvere pozatvárať, lebo doslova a do písmena podradnými pičovinami kurvia tento žáner, sa tu strúha jedna štvorka za druhou, a keď konečne spatrí svetlo sveta niečo, čo stálo o 10€ viac, pričom je po atmosférickej stránke a gore efektami aspoň čiastočne uspokojivou záležitosťou, tak sa to tu zjebe na úroveň podpriemeru. Áno, dalo by sa tomu vytknúť kadečo, no keby tu začnem rozpisovať jednu sračku za druhou, ktorá od podaktorých dostalo tri hviezdy a viac, pričom nie len príbehovo, no najmä z pohľadu hororových prvkov bola smelo zaraditeľná do kategórie "pičovina roka", tak "Malum" musí získať Oscara. Ono je to skôr na silné tri, no vzhľadom na tú neobjektívnosť, mile rád prihodím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá policistka nastupuje noční službu na policejní služebnu, kde před rokem došlo k tragickému incidentu. Její tatík odpravil své kolegy a pak obrátil brokovnici proti sobě. A to všechno po úspěšném zátahu na vůdce sekty Johna Maluma. Služebna je od té doby prokletá, paranoidní výjevy se budou vršit jeden za druhým a sektář ještě zdaleka neřekl své poslední slovo. Anthony DiBlasi po letech realizoval předělávku svého hororu Noční směna. S větším rozpočtem a obměněným hereckým obsazením. A podařilo se mu dostat diváka, kam chtěl. Film má podobu urputné psycho jízdy, kde záleží jen na tom, jestli divák z těch předváděných "halušek" nedostane psotník. Všechno vypadá oproti prvnímu filmu podstatně lépe. Hlavně technické zázemí je na úrovni. Kamera Seana McDaniela vzorně brouzdá po chodbách prázdné stanice. Svojí plíživostí umí navodit nepříjemné pocity. Jessica Sula v hlavní roli mohla předvést o něco intenzívnější herectví. Na ní ale ani tak nezáleželo. Film má vice atrakcí. Objeví se nějaká ta krvavě rozprsklá hlava, lidožravé prasátko, bezdomovec, prostitutka i vězněné oběti. Režisér ale svůj film k dokonalosti nedotáhl. Ano, halucinogenní výjevy jsou jistě fajn a je to dobrý způsob, jak se zbláznit. Jenže pak mně to přišlo takové pořád stejné. Paranoidní sekvence, policistka v ohrožení, co si předříkává policejní zásady, následně další paranoidní výjev v podobě návštěvy ze záhrobí. A tak pořád se to na tento způsob mlelo. Takže ve výsledku se o nejsilnější hororový zážitek nejedná. Režisér si hlavně dokázal, že s větším rozpočtem to umí.  A napříště už může točit ke své spokojenosti. 7/10 ()

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie sa odohrávala na mieste v opustenej väznici v centre Louisville, Kentucky, od augusta do septembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama