Reklama

Reklama

Malum

  • USA Malum
Trailer

Obsahy(1)

Policejní nováček dobrovolně nastoupí na poslední směnu na nově zrušené policejní stanici, aby se pokusil odhalit záhadnou souvislost mezi smrtí svého otce a krutým kultem. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že méně je někdy více. Zatímco originál byl správně komorní, syrový a nervydrásající, remake vypadá líp a posouvá příběh dál, ale nemůžu říct, že by byl zábavnější nebo nedej pohanský bůh děsivější. Začátek dobrý, ale zhruba od poloviny se už jedná jen o sled psycho vyjevů, mezi kterými hlavní hrdinka náhodně popobíhá a které mi často kazil podivně amatérský střih a nedomrlá zvuková stránka, která i přes celkem hezký vizuál dává najevo, že je to prostě jen trash horor. Původní film zbytečně kazil trapný konec, tady je to přeci jen o něco lepší. Ale ta atmosféra a lekačky ani zdaleka už tak dobře nešlapou. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem se domníval, že jde jen o další náhodný remake pro Američany, ale že se opět to samé, bez jakékoli inovace rozhodl natočit dokonce ten samý režisér, mi vážně hlava nebere. Leda by změna spočívala v pokusu o mnohonásobně horší zpracování (úspěšně). I když jsou oba filmy podobné, tak atmosféra v tom novém je nepřesvědčivá a dosti nevýrazná. Uznávám, že i tento slabý odvar skvělého originálu se mi stále dost libil a nebýt to tak zbytečný remake, dílo bych klidně ohodnotil čtyřmi hvězdami, ale stačí to? 52% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tady úplně do slova a do písmene souhlasím s ricci.s! DiBlasi si natočil úplně stejnou věc jako Night Shift. Stejný děj, stejný režisér, podobná hlavní herečka a úplně stejný účel - jen čisté, syrové a děsuplné neutuchající strašení diváka po celých 90 minut bez jediné pauzy. Nutno říct, že potěší odlišnosti v detailech a větší zasvěcení diváka do hloubky příběhu, dále cením LUXUSNÍ masky příšer, monster a gore nechuťáren, které slabší povahy donutí zavírat oči a které budou nahánět nepříjemné vizuální představy ještě dny po projekci. Další top je dokonalá souhra natřískané audio stránky s vizuálními lekačkami a výsledkem je pak nespočítatelná hromada jump-scare sekvencí, které dělají z filmu jeden z nejvíc děsivých hororů poslední doby. Jasně, stejně jako v “původním” filmu se film (bohužel) úplně nevyvaroval určité nebojácnosti hlavní hrdinky, která jde odhodlaně a víceméně beze strachu do každých dveří na stanici, takže to pak působí trochu hloupě a v tomhle ohledu film zaostává, ale jinak nemám výhrad a kdo se chce čistě jen bát a touží po infarktových lekačkách, vřele do toho!! Poslední hvězdičku lehce nadhodnotím a rád přihodím grátis ikdyž své mouchy film má, protože jsem se bavil prostě královsky. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

DiPrase zas mektá… zlá prasečí sekta!“ . Ach jo, kde jsou ty časy čtyřhvězdičkového Dread. Přitom v sektách si většinou rochním, i v hlavách policistek s traumatem. Ale ne v příšerné nesmyslné slátanině, ve které divák nemá důvod se čehokoli bát, protože kdykoli může následovat jakákoli scéna. Odkudkoli vykradená, do „příběhu“ nesmyslně nacpaná. Pěkná ukázka scenáristické zvůle. Chybělo už jen prase houpající se na lustru, mluvící klozet, z bezďáka vylézající Věc a trylkování pohanských vesničanů ze Slunovratu, s vlasy zdobenými věnečky z kvetoucích lučních střev. Prokleté OKÉNKO CELY: Co si mezi sebou šuškají oběšení vězni, visící u stropu? ##Buďme rádi, že visíme tady, uvnitř. Venku běhá Pán zla, tak strašlivý, že v porovnání s jeho temnotou je i hluboko v prdeli jasný slunečný den. ##Komu není shůry dáno, u producentů nekoupí.##Už bude konec? Dusíme se, nudíme se.[][] Na naši pokladničku (prasátko) teď fixem čmárám pentagram. Jen jeden. Jo a DiBlasi prý už točí Malum: Last Shi(f)t, tedy třetí verzi. Vlastní remake vlastní reimaginace. Moc se těším! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Na projekci hororu Malum jsem přicházel se značnou mírou skepse, jelikož se mělo jednat o reimaginaci DiBlasiho vlastního snímku Last Shift z roku 2014. Jakožto zdejší hororový expert nemám nic proti tomu, když režisér použije to nejlepší z původní verze a přistoupí k příběhu z nového či svěžího hlediska, avšak zároveň si musím položit otázku, zdali se DiBlasi nepustil do předem prohraného boje. Opravdu se jeden z nejlepších hororů roku 2014 mohl dočkat nějaké vynalézavé reinterpretace? Síla originálu spočívá v komorním pojetí a důrazu na hutnou, tísnivou a velice klaustrofobní atmosféru, kterou se DiBlasi v Malum po hříchu rozhodl rozmělnit sázkou na těkavou vizualitu, agresivní ruchy a nefunkční lekačky. Navíc zde až příliš rozpitvává příběhové pozadí postav, v důsledku čehož se z vyprávění vytrácí aspekt přímočarosti a dějová rovina tak místy připomíná dezorientované bloumání v kruhu. Moje prvotní pochyby ohledně smysluplnosti daného projektu se tedy nakonec ukázaly jako zcela oprávněné, a tudíž této veskrze zbytečné předělávce uděluji pouze dvě silnější hvězdy. ()

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie sa odohrávala na mieste v opustenej väznici v centre Louisville, Kentucky, od augusta do septembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama