Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • Kanada Late Night with the Devil (více)
Trailer 1

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

JFL 

všechny recenze uživatele

Davová hypnóza zjevně zapracovala, ale není se čemu moc divit, protože v obvyklém marasmu nabídky žánrových festivalů se člověk tuze ochotně nechá oblbnout čímkoli s nádechem osobitosti či atypickým zpracováním. Bohužel s čistou hlavou se spíš ukazují nedotaženosti celého díla. "Late Night with the Devil" můžeme doufat, že začalo jako ambiciózní projekt, který ale tvůrcům vzali z ruky producenti a řekli jim, že k tomu musejí dodat vysvětlující úvod, aby i těm nejvymletějším divákům došlo, na co se koukají, ale bohužel i jak se to celé bude dál odvíjet. Jenže se spíš skrze mnohé indicie ukazuje, že zdejší autorské duo jsou jen příliš velcí scenárističtí lajdáci, aby vše, co se otrocky doslovně řekne v úvodu, dokázali jakkoli jinak organicky zapracovat do vyprávění. Že to naopak opravdu jde, dokazuje o rok starší a v základu de facto totožný film "Give Me Pity!" Amandy Kramer. Ten nejen že dokáže sveřepě udržet zvolený koncept záznamu televizního pořadu, ale také oplývá reálnou nápaditostí i uhrančivou kreativitou navzdory low-cost produkčnímu zázemí. V porovnání s tím se "Late Night with the Devil" vyjevuje jako zoufalecky splihlá kopírka, která totožný koncept ani nedokáže pořádně obšlehnout, natož ho naplnit, a zmůže se leda tak na blafování netuctovosti, zatímco rozehrává v důsledku prostě jen další brakovou žánrovku se sice možná atypickým rámcem, ale pořád zcela konvenčními peripetiemi. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že pár vcelku záživných minut děje stálo za těch zbývajících ca pětaosmdesát. Rozvláčná, užvaněná, teatrálně afektovaná šaráda v "nejlepším" americkém stylu. Chlápek se zajímavým arménským příjmením i vizáží v hlavní roli má sice slušné charisma, ale to celý film neutáhne, když scénář je zoufale slabý, režie nenápaditá a příběh vystavěný tak, aby primárně oslovil diváky všelijakých retardovaných televizních talk shows. Ale nepochybuju, že mnozí středoproudaři budou filmem dobře divácky uspokojeni. A mimochodem to hollywoodsky trapné ztotožňování gnostického božího jména Abraxas se Satanem mi dalo vzpomenout na jednu pasáž z Hesseho Demiana, která mi kdysi mocně utkvěla v paměti a kterou jsem si po dlouhých letech opět rád oživil: „Pták se klube z vejce. Vejce je svět. Kdo se chce zrodit, musí svět zničit. Pták odlétá k bohu. Jméno boha je Abraxas." ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Originálny koncept prezentovania paranormálnych javov sa tvorcom rozhodne uprieť nedá. O tom žiadna. Nuž ale, Ja tak celkom nerozumiem tomu tunajšiemu “aplauzu”. V globále sa 3/4 filmu nič nedeje, pričom za zmienku stojí akurát tak jedna kratšia debata s diablom, vizualizácia fóbie a úplný úplný záver, ktorý je odseknutý za minútku aj dačo a - finito. Toto sa pravdepodobne v červených poličkách dlho neohreje, i keď priaznivcov si tento “snímok z javiska” nájde. Rozuzlenie je plusom, no nič z čoho by mal človek po tej nude padnúť na riť, lebo toto je rozhodne viac konverzačka, než šokujúci horor so silnými kartami, ktoré len tak jednu za druhou - “súka z rukáva”. Medzi dva-3, viac ani o chlp. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sakra, byl jsem si takřka jistý, že budu nadšenější. Po zhlédnutí hype bublina docela hlasitě splaskla. Gró snímku je pastiš sedmdesátkových televizních pořadů, retro atmoška působí autenticky. Doufal jsem ale, že to bude reálně fungovat i jako horor. Bohužel, hrůzy je tu jen stopové množství. Dějově film ničím moc nepřekvapí, zvlášť s ohledem na těch pár úvodních vysvětlujících minut. A za mne tak trochu nepochopitelně a bizarně ani nedokáže dodržet svůj koncept, párkrát z něj vypadne. Ve výsledku tak "Late Night with the Devil" považuju maximálně za příjemnou, povšimnutíhodnou malou žánrovku. Za čímkoli zásadní dílo ani náhodou. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Šikovný a originální námět, neotřelé uchopení tématu s Ďáblem, trpí to ale na zbytečné detaily, který to mohly zvednout minimálně o úroveň výš, kdy bych se rozhodoval jestli 4* nebo 5*, takhle je to silný 3* nebo slabší 4*. Herecky to bylo naprosto v pořádku, Dastmalchian je takovej hereckej chameleon, tady dostal víc prostoru a uhrál to dobře. Koncept televizní epizody a backstage late night show ze 70's, kdy se o Halloweenské noci honí ratingy je špičkovej, trochu to celý ale kazila nevychytanost triků (chápu, není zrovna easy napasovat moderní CGI do retro modelu) a nevyždímanost potenciálu. Místo blbých řečí a natahování některých scén se mohlo odehrávat trochu větší a širší zvěrstvo, navíc by se tam skvěle hodily detaily mimoděk, kdy by v jednu chvíli bylo něco jinak, špatně. Posledních 15 minut je jen trip peklem a životem zpětně, formát se přepíná na normální kameru zbytečně celkem a vyústění celé story mi bylo zhruba jasný už v prvních pěti minutách. Hodně cením provedení, myšlenku a cast, na pomezí silného průměru až slabšího nadprůměru. Ale je to Satan, tam bych na tom byl zle, kdybych nedal 4* a.k.a 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Film využíva praktické špeciálne efekty, vrátane bábkového divadla, spolu s digitálnymi vizuálnymi efektmi. Využil však aj umelú inteligenciu, hoci režiséri neskôr uviedli, že umelou inteligenciou boli vygenerované iba „tri scénky“. (Arsenal83)
  • Úvodná čiernobiela sekvencia je inšpirovaná šokovým dokumentárnym filmom z 80. rokov Americké vraždy (1981). (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Melbourne v Austrálii. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama