Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

John Carpenter buduje silnou temnou stránku, která dokáže diváka pěvně uchytit už od samého začátku. Navíc dodává vrcholnou démonickou hudbu, která nás bude doprovázet do ranních hodin. Mě to v dnešní době nedostalo, takového Hitchcocka si můžu pustit po padesáti letech a stejně mě ohromí. Pokud bych nebyl s filmem dodnes nedotčený a hodnotil bych ho v době vzniku "možná" bych dal plné hodnocení. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Vše, co mám rád, se setkává v tomto brilantním hororu. Téma ďábla, budova starého kostela, krucifixy na všech zdech, červi, tajemno tvořící desítky svíček a trochu podivní lidé... Skvělá atmosféra podpořená jednoduchou, ale účinnou hudbou, tvrdé "chirurgické" zákroky a napětí, které je podáváno v metrech kubických. Nemám co vytýkat, snímek je veden silnou režií. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších Carpenterovek (hned v závěsu za Šílenstvím a za Věcí), super soundtrack, skvělá scéna s broukama a hlavně parádní poslední půlhodina...dosavadní hodina je tak Carpenterova tradiční pozvolná gradace, bez které by závěr pak neměl takové grády...stejně jako u Halloweenu. I když ne nejlepší, tak s postupem času asi moje nejoblíbenější. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha sa za to hanbím, ale Vládcu temnôt som prvý raz videl až v r. 2009. Bol som z neho unesený. Následne som si ho zopakoval v r. 2022 a samého ma prekvapilo, že stále nemám dôvod ísť v hodnotení pod 5*. Je to proste klenot a totálny náhul a masaker. Vďaka hudbe je Vládca temnôt neskutočne atmosférický, nepríjemný, intenzívny a znepokojivý od prvých minút. Kasting je dokonalý. Nikto síce nedostal rolu oscarových parametrov, ale na Donalda Pleasenceho, Victora Wonga (Tremors) a Alicea Coopera je fakt radosť pozerať. Skvelá je i výprava starého kostola na periférii mesta, kde vám nikto nepomôže, lebo skrátka nemá kto. Postáv je pomerne veľa a hoci sú masky a gore na vysokej úrovni, nie je to až také nechutné, ako Vec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se měl bát? Poutavost tam je a celkový nádech příchodu něčeho velkého a zlého, které má vystoupit ze zelené želatiny byl poměrně příjemný, ale nic víc. Postavy jsou jedna velká banda tupců včetně profesorů, kteří si doslova na chytré jen hrají. John Carpenter umí točit horory to dokázal několikrát, ale zde nejde ani o horor jako o povídání o-tom-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit a pohledu na několik vyděšených studentů, kteří poslouchají náboženské pohádky o příchodu zla na naši zemi. Nejpůsobivěji působí rozhodně scény natočené venku před kostelem, které se postavám zdají ve snu.... Jinak slaboučké. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama