Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (175)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Hanebný pancharti s westernovými tóny v německé režii. Inspirace Tarantinem je tu velice zjevná. Jen se tu tolik nevykecávají. Tak se taky nebudu vykecávat, co a jak by se dalo vylepšit a bla bla bla. Příjemné akční překvapení pro fandy žánru. 80% (viděl jsem: 1x cz) PS: Často zmiňovaného podobného Sisu jsem v této chvíli ještě neviděl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

žánrový eintopf, který úplně neví čím by chtěl a tak je chvilku strašně vážný, chvilku zase nešetří černým humorem a jako bonus je prošpikovaný solidní akcí  ovšem dohromady to jako celek překvapivě slušně funguje. Režisér má evidentně hodně rád Tarantina a westerny a na atmosféře filmu včetně velmi dobrého soundtracku je to dost znát. Není to sice úplně dokonalé a hlavně dialogová stránka má do Hanebných panchartů hodně daleko, ovšem v tomhle případě to ničemu nevadí. Žádná žánrová klasika ze Zlata a Krve nejspíš nebude a spadat bude spíš do ranku jednohubek, nicméně na Netflix (s jeho mnoha filmovými přešlapy) jde o nad očekávání povedený kousek...70% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská řežba, v níž si to na konci války rozdá dezertér wehrmachtu s jednotkou SS, která jde po ukrytém zlatu. Co film sliboval, to jsem dostal. Vedle obligátních samopalů, pušek a pistolí tu jako zbraň slouží všechno co je po ruce od vidlí až po pánvičku, gore je na slušné úrovni a neupadající tempo poporuje fajn muzika. Příběh, byť nijak objevný, neurazí, protože o něm to zase tolik není a co se herců týče, nemám nejmenších námitek. Potěší i výrazný český podpis a člověk si chtě nechtě musí položit otázku, proč něco podobného neumíme u nás. Lidské zdroje na to evidentně máme. 75% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato se nehodnotí jako klasický film s duchaplným dějem. Je to "jen" snůška postupné likvidace osob, které touží po zlatém pokladu. A právě to je uděláno přímočaře a tvrdě a záměrně (s nadsázkou) to balí do hávu Tarantina, westernů a filmových melodií. Proč se to tak Němcům podařilo je asi v důkladné české pomoci, včetně lokalit. Zajímavá jednohubka. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie z Nemecka. Teatrálny zlosyn, nesmrteľný hrdina, šialené a komické prvky, divoká akcia, dobré vedľajšie postavy, nekompromisná brutalita - skrátka krvavý špagety western zasadený do Nemecka pred koncom druhej svetovej vojny. Bavil som sa náramne. 70% Netflix ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)
  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)

Reklama

Reklama