Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1966. Saya je poslední žijící členkou rodu původních upírů a díky jejím schopnostem pracuje pro tajnou americkou armádní složku, která se zabývá likvidací démonů. V přestrojení je vyslána na střední školu v Yokotě, kde má za úkol lokalizovat a následně zabít skupinu nestvůr, které mají na svědomí několik vražd zdejších obyvatel... (-Ravee-)

(více)

Recenze (67)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám docela štěstí na dobré animované příběhy, které mají skvělou, hororovou atmosféru. „Blood: The Last Vampire“ je krásnou ukázkou toho, že horor je možné natočit v animované podobě. Má to výbornou atmosféru a také příběh není špatný. Tohle je něco, co by se dobře vyjímalo v nějaké delší sérii, což nakonec také vedlo ke spin-offům, které „Blood měl. ()

Rediik 

všechny recenze uživatele

Temná, drsná Saja zabíjející Chiropterany bez jakékoli milosti,ať už je u toho sama, nebo je kolem spousta lidí. Celkem zajímavá animace. Přesto mě to nijak výrazně nenadchlo, i když to temné prostředí, ve kterém se celý děj odehrával, mělo něco do sebe. Rozhodně jsou to lepší 3*. Mnohem více se mi líbil seriál Blood+. ()

Reklama

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Nevýhodou tohoto snímečku je několik dost podstatných věcí. Především do očí bijící skutečnost, že film prakticky nemá žádnej začátek, jako bych seděl na promítačce a probudil se ve 40% filmu. Celý děj se opírá o základy, o kterých prakticky nic nevíme a ani závěr nám nic neosvětlí, kde se vzala jedna z prvních lovkyň upírů a kde se vzali samotní upíři. Kde se děj odehrává, jakou souvislost mají postavy atd atd...Další nevýhodou je animace. Po úvodních titulkách jsem měl pocit, že to bude něco na způsob Appleseed, ale kdepak. Perfektní animačku vystřídala poněkud zastaralejší. Ale i to bych překousl( až na to počáteční navnadění). "Role" učitelky mi přišla děsná a diváka jenom doslova obtěžovala. Je to obrovská škoda, čekal jsem větší zážitek, poněvadž jde přece jenom o japonský animovaný snímek a kucí se s tím většinou umí poprat. Tentokrát to ale nevyšlo 30% ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace a brutální potemnělá atmosféra jsou devízou tohoto anime. Bohužel je jen zlomkem, který vlastně téměř postrádá děj, jako doplněk k seriálu se však bohužel moc nehodí, jelikož tahle Saya rozhodně není ta sympatická tápající slečna ze seriálu Blood+ - působí jako naprosto jiná postava (a výrazně horší postava, nejen povahovým ztvárněním, ale i vzhledem). Vlastně vůbec nechápu proč tohle OVA vůbec vzniklo, i přesto se mu ale jisté kvality upřít nedají... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Stylová akční jednohubka, napínavá hororová řežba v perfektní animaci. Líbilo se mi, že se nedozvíme naprosto nic o pozadí konfliktu nebo minulosti postav, tady jde jen o tři upírodémony na americké vojenské základně v Japonsku, které musí Saya (lovkyně démonů a poslední původní upír) zlikvidovat. Zbytek si můžeme jen domýšlet (nebo se podívat na příšernou francouzsko-japonskou hranou verzi, která v tomto TOTÁLNĚ pohořela). Jinak seriál Blood+ se odehrává v alternativním vesmíru a s tímto snímkem má málo společného. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama