Reklama

Reklama

ヴァーサス

Obsahy(1)

Partička gangsterů se u lesa střetává s dvěma uprchlými vězni a po drobných neshodách mezi nimi začíná honička. Netuší však, že les, ve kterém se právě pohybují, má moc oživovat mrtvé. Zábava se stupňuje v okamžiku, kdy se začínají probouzet mrtvoly z dávných věků. K tomu všemu se do masakru přidá neznámý bojovník toužící po ovládnutí moci, kterou je les obdařen… (TomikZlesa)

(více)

Recenze (55)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kitamura se před několika lety teprve rozcvičoval nízkorozpočtovým snímkem Down to Hell, který nám nabídl příběh na podobné téma (tedy les, jenž dokáže oživit mrtvé). Tentokrát však již měl po ruce větší rozpočet, lepší techniku i herce a tak se vrhl na natočení svého prvního celovečerního hororového filmu. Nejde však o čistokrevný horor, ale mix hned několika žánrů najednou (černé komedie, akční, fantasy) a pokusil se zapracovat i na samotném příběhu. Jenže…právě příběh je dle mého největší slabinou celého filmu, společně se svou zbytečně přemrštěnou délkou. Zbytečně překombinovaný a místy neskutečně směšný. Vždyť tady šlo stejně hlavně o kupu akčních pasáží, slušných bojových choreografií, přestřelek a hlavně docela pohledných gore scén. Celý film je vlastně jeden velký masakr, který se většině diváků líbil nejvíc. Tuna zbytečných dialogů jen otravovala. Osobně jsem jim stejně nevěnoval moc pozornost a raději si užíval všechny ty vypálené kulky, useknuté hlavy, ruky, vyvržené střeva, neustálé zabíjení pořád těch samých postav, atd. A zatímco hlavní hrdina (vězeň) byl docela sympaťák, tak členové Yakuzy mi neskutečně lezli na nervy. Hlavně ten borec v kravatě, který pořád vydával opičí skřeky (ale s noži to uměl) a pak ten nešika, co několikrát postřelil své kolegy. Bizarních a černohumorných (ujetých) situací tu však byla celá řada. Stejně tak tu ale byla i hromada zbytečností... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal sem mnohem mnohem mnohem víc. Jo jasný, akce je docela dost a někdy je fakt parádní, ale je tu pár problémů, který mi to prostě nedovolily si to pořádně užít, první z nich je, že je to podle mě zasazený do špatnýho chaotickýho prostředí, ve kterým takovýhle bitky sotva vyniknou, dalším problémem je příběh, sám o osobě neni sice nic extra a postrádá výraznější schopnost upoutat diváka, je to celý takový divně poskládaný a nezajímavý, ale to by se ještě dalo přežít, nicméně to, že je do příběhu ještě začleněná část s nemrtvýma zombiema a to že se postavy chovaj úplně kokotsky, to už ne. Ale abych jenom nekritizoval, tak některý vtipně-brutální scény jsou skoro až famózní řežba, jako třeba scénka s rukou, ostatně film docela dost oplývá brutálníma efektma, kdy se dá během těch 119 minut docela slušně prostudovat vnitřek břicha či hlavy, ale jinak je to dost zdlouhavá nuda ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný, zábavný, vtipný a absurdní splatter masakr. Každopádně má svoje chyby, jako je v podstatě nulový scénář a děj, prostě jen banda šílených postav běhá po lese a řeže do sebe jak se dá. Dál je to občas trochu zdlouhavé. A v půli jsem měl trochu nepříjemný pocit, že se film začal brát na chvíli zbytečně příliš vážně. Protože ve skutečnosti se brát vážně nedá. Taky mi občas trochu vadila ne úplně precizní kamera. Ale jinak super, fantastické postavy, neuvěřitelné situace, občas jsem se fakt řezal smíchy, akce skoro nonstop od začátku do konce ... Zombíci, gore, zbraně, meče, nože, karate ... Sympatický nářez... Něco mezi "Battle Royalle" a "Wild Zero". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cool film. Nic než cool bojové scény s cool záběry, cool herci, cool scénami i cool režií. Jen nějaký ten cool děj či tak něco podobně cool tomu chybí. Přeci jen koukat dvě hodiny na jeden cool souboj už není zase tak moc cool...Škoda, jinak jednotlivé věci naprosto vynikajicí a cool. Fakticky cool. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vopred priznávam, že hodnotenie je subjektívne a je to skôr na 4,5*. Tento film sa dá popísať dvoma slovami ako brutálne štýlový. Podľa toho čo som o tom počul som čakal brutal gore zombícku vyvražďovačku a chystal som sa napísať niečo v zmysle že Kitamura je Jacksonom východu (čo si myslím od Azumi). Chyba. To čo som videl bola brutálna gore vyvražďovacia zombie komédia, v niektorých chvíľach veľmi úspešne parodujúca Matrix. Dej je prostý - kdesi v Japonsku je lesík v ktorom je portál na onen svet. Zabití tu ožívajú, pričom podstatné je to, že hoši z jakuzy si tu urobili pohrebisko obetí, takže tých zombíkov tu bude asi dosť veľa.... Kitamurova vizuálna genialita, ktorú som chválil už v Azumi sa nezaprie ani tu. Je veľmi vidieť, že film musel byť za pár šupov ale koho to zaujíma, keď je to tak skvele natočené, hlavne Kitamurove dynamické parádičky s kamerou v akčných scénach nemajú chybu (tu sa opäť natíska porovnanie s Jacksonovými nájazdmi v LOTR, ale Kitamura jednoznačne vyhráva). Vizuálnu štylizáciu si "odniesli" i postavy takže takú štýlovú partu jakuzákov by ste museli veľmi dlho hľadať. Hlavný hrdina je oblečený v štýle Matrixu ( bez okuliarov :-))))) ) a ovláda snáď štyri bojové umenia. Záverečný šermiarsky súboj je lahôdka pre oči, i keď už vidno že si pomáha strihom. Bravo, pán Kitamura. 9/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Tak Sakaguchi drží v ústech pistoli, si poranil zub. Jeden ze zombie byl zubař ,a tak se o jeho poranění hned postaral. (TomikZlesa)

Související novinky

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama