Reklama

Reklama

VOD (1)

Švédské město Kiruna, které leží u největšího dolu na světě, se propadá do země. Frigga tam má na starost bezpečnost a bude si muset vybrat mezi prací a rodinou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Príbeh ktorý dobre opísal najmä Arsenal83, ale podstata neunikla nikomu sa okrajovo točí aj okolo prírodnej katastrofy s kvalitou spracovania vyrobené v Asylum. Mimochodom vlani prišli aj oni s dvomi na seba nadväzujúcimi katastrofickými filmami na ktorých názovsi už nespomeniem, vlastne ani na dej nie a dokonca sa mi ich nepodarilo ani len vygúgliť po stručnom opise. A presne takto skončí aj Nad priepasťou, teda skôr pod prepadliskom dejín. A zo začiatku to nebolo úplne zlé ale ten nekonečný záver a spomínaná agitka film utopili, aj keď sa nejednalo o povodeň. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Ohromný zklamání - zoufale špatnej scénář a otřesné herecké výkony jsou podpořeny klasickými přísadami moderního filmu - lesbický vztah, muslim tmavší pleti a emancipovaná matka velitelka která si to nastřídačku rozdává s manželem a milencem. No na rozdíl od Trolla se tohle seveřanům hrubě nepovedlo. ()

Reklama

HEED 

všechny recenze uživatele

No na jedno podívání to ujde celkem. Ale je to více rodinné drama než katastrofický film. Na obhajobu filmu však musím podotknout, že při zemětřesení nebo záplavách, to holt tak nebouchá nebo nehoří jako sopka, nebo nelítá stále něco vzduchem, jako u tornáda. Takže se dá očekávat že to nebude až tak napínavé, co se vyobrazené katastrofy týká. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdyby se z Nad propastí vystříhala ta vata ala Velmi křehké vztahy, mohl z toho být průměrný katastrofický amatérský kraťas, který spíchnul nějaký nadšenec za odpoledne v garáži. V téhle podobě je to ale bohužel jen přetažené, otravné a mizerně zahrané rodinné drama ve kterém se čirou náhodou propadne kus města...30% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film, v němž je největší katastrofa scénář. A to pořádná, protože přečíst si tuhle sračku skutečný důlní propad, hodí tam zpátečku a prošťouchne díru maximálně tak pod barákem autora. Zatímco pohromu interpretují houpající se lampa, ďoura v pískovišti a digitální mrak prachu, filmaři se věnují trablům nesnesitelné rodiny, která si i během pádů do propasti a propichování těl vyříkává nejotravnější klišé z příručky "Jak natočit průměrnou epizodu aktuálně korektní telenovely." Počínají si vskutku výborně, takže divákovi na konci ani nedojde, že příběh nemá žádnou pointu a nikdo se vůbec nepokusil o tak snadno se nabízející téma, jakým je třeba varovný prst nad lidskými zásahy do krajiny. Nekonají se ani akční nebo trikové sekvence, pokud pomineme burácející zával ve tmě a propadající se ulici v prašné mlze. Když se dostavilo nezbytné závěrečné zachraňování a obětování (které by předčila i nejhorší epizoda seriálu Medicopter 117), šilhal jsem silně po odpadu - a vlastně netuším, proč ho nakonec nedám. Možná proto, že se Skandinávci aspoň pokoušejí o žánrovou různorodost, která v našich končinách dost chybí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal predovšetkým v Tampere (Fínsko) a Kirune (Švédsko), niektoré zábery vznikli aj v Štokholme (Švédsko), Bruseli (Belgicko) a Las Palmas de Gran Canaria (Španielsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama