Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim, námět je docela slušnej, ale pohřbenej vším tim patosem a snahou šokovat, která však vyšumí do prázdna. Nedokázel jsem se prostě do hlavních hrdinů vžít a ani trochu jsem jim to nezbaštil. Spousta filmů dokáže zahrát na city mnohem lépe. Na druhou stranu, vizuální stránka je parádní a vykope jinak podprůměrný film alespoň do toho průměru. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Až doteď jsem na potkání často říkal, že život je krásný. Jak je ale vidět, měl bych dávat pozor, komu to říkám. Život je ku*va. Tento příběh dítěte a zobrazení jeho růstu mi připomněly filmy Sherrybaby a Jesus Camp. Tady jsem ale snímek chtěl každou minutou vypnout. Ač zde vidím sílu a umění takovýto příběh natočit, Srdce je zrádná děvka už si nikdy nepustím. A to už jen z jediného důvodu. Dítko Jimmy Bennett muselo během natáčení zaslechnout tolik nadávek, že to pro dospívání není dobré. Kvůli filmu tohle neuznám. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, hm, Asia se o něco snaží. Chvílemi to vychází, chvílemi ne. Snahy o umění, jakous nadstavbu nebo snad přesah se střídají s ... no s tím zbytkem. K čemu jsou snové vize a útěk do fantazie, když vyplynou tak naprázdno? K čemu je Winona, Ben Foster, Marilyn Manson, Michael Pitt, když tam každý stráví asi tak jenom pět minut, někdy i míň? Asia si pro sebe krade zbytečně moc prostoru, navíc nedokázala své postavě vtisknout důvod, proč se pro svého syna pořád vrací. Jinak mě teda dostalo, že staršího Jeremiáše hráli dva bratři-dvojčata, nějak jsem ty změny mezi nimi vůbec nepostřehla. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnegativněji působícíh filmů co jsem viděl. Asia Argento ztvárnila snad nejhorší matku, která se kdy objevila na filmovém plátně. Kromě toho, že je štětka, s čímž neváhá svého syna konfrontovat, do něj na uklidnění láduje drogy a nechává jej na pospas těm nejhorším existencím. A když se následně kluka ujme nábožensky fanatický děd, není to o moc lepší. Film je slušně natočen, Asia Argento určitě talent má, což se projevuje pojetím některých pasáží, které jsou odvyprávěny např. fotkami, či jiným vizuálním stylem. Nebál bych se tento film nazvat psychedelickým hororem a pro slabší povahy to může být docela nálož, protože po něm zůstane výrazně nagativní pachuť. Ale kdo říká, že umění má být jen hezké. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zejména zpočátku nepříjemně syrový a drsný snímek. Týrání žen a dětí je nesnesitelné a mělo by být tvrdě trestáno. Bohužel postava Jeremiášovy matky je odrazem fanatické výchovy jejích rodičů, takže se není čemu divit, že skončila jako šlapka. Oba hlavní představitelé, Asia Argento i Jimmy Bennett podávají vynikající výkony. Jak už tady někdo poznamenal, snad na něm natáčení nezanechalo negativní stopy. Líbí se mi, že Asia Argento si vydělá peníze v některých hoolywoodských sračkách, aby se pak mohla realizovat v nezávislých a nízkorozpočtových snímcích. Velmi rád se podívám na jakýkoli její film. Potěšily mě také malé roličky Winony Ryder, Bena Fostera a Michaela Pitta. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama