Reklama

Reklama

Čmuchalové

(seriál)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Thriller / Sportovní
Jižní Korea, 2023, 8 h 9 min (Minutáž: 55–74 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři zaměstnanci dobrotivého finančníka se rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Promiň Sammy.Boy, ale tohle byla pro mě trefa vedle 😬🫣. Čmuchalové mi nenavozují nic jiného než filmy a seriály s dějem, postavami a rozhodnutími třicetkrát viděnými a je to pro mě jako každý jiný seriál. Ústřední postava je přehnaně správňácká a chová se až moc dobrácky. Jeho parťák je zase ,,cool rebel‘‘, který na mě působí spíše kýčovitě. Zde se mi na rozdíl od Sick zasazení do covidu vůbec nehodí a přijde mi spíš tlačené, aby měly postavy o čem mluvit. Vyhodnocení: Můžeme se spolu domluvit zase na nějaký film, budu se těšit 😉 ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to je tím, že jsem teď nalazen na asijskou notu, ale Korejci mě opět velmi příjemně překvapili. Po letech sledování amerických klišé jsem rád, že můžu objevovat korejskou tvorbu a dopřávat si odlišný zážitek. Seriál má spád od začátku do konce, hlavní herecké duo je skvělé a musím říct, že jsem si hlavní postavy oblíbil od prvního dílu. Boxerské souboje je radost sledovat - kromě pěstních soubojů jsou vidět v akci různé chladné zbraně (žádné pistole a kulomety nečekejte). Trošku zamrzí, že se další série nejspíše nedočkáme, nicméně velkou výhodu spatřuji v tom, že poslední díl nenechává prostor pro nezodpovězené otázky a přináší uspokojivé rozuzlení celého příběhu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TVOJE MATKA SI OD NÁS PŮJČILA…“  V podstatě historickej seriál. Lidi v rouškách,  covidová pandemie a s ní spojený problémy lidí a živnostníků, který nás přivádí k těm nejhorším lichvářům… Místy to je slušnej masakr. Dobro dostává (skoro furt) na prdel a napínavý to je jako prase. Ale místy i dost blbý… (jakože ty rozhodnutí… ale co, prostě seriál…). A ten padouch! Kurva fakt dobrej! Akce je tady celkem dost, ale jde o ruční práci, většinou ve stylu jeden (dva) proti všem. Bavilo mě to, ale dost to sráželo to „nerozumný“ jednání.   ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jednu z hlavních rolí měla herečka Kim Sae-ron. Seriál jí nedovolili nedokončit, protože bourala pod vlivem alkoholu. Poškodila mmj. transformátor a na 57 místech v Soulu nešla elektřina, čímž dle soudu způsobila škodu 20 miliónů wonů (cca 330 000Kč). 2.) Thx za titule „Vojtěch Tuček“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bitkársky nárez v ktorom sa pre zmenu v hromadných bitkách vo veľkom používajú ruky, keďže hlavné duo sú boxeri. A napriek tomu, že mám radšej rôznu akrobaciu a kopy, tak tentoraz ma bitky nadchli. Sú dynamické, tvrdé a tak akurát krvavé. Krv nechýba, ale ani to nie sú nechutné gore jatky. Zápletka (dobrí vs. zlí úžerníci a ich obete) je jednoduchá, priamočiara, bez nejakých zbytočných odbočiek alebo šialených šokujúcich odhalení, ale dokonale funguje. A to vďaka postavám. Tie kladné si ma získali behom prvého dielu. Ústredné duo mladíkov, ktoré sa skvele dopĺňa. Jeden je trochu nudný správňák za každú cenu a druhý je ukecaný chválenkár. Ďalej tu je charizmatický dobrý úžerník a jeho sympatická chránenkyňa  dvaja ultimatívny vymáhači. Na druhej strane je slizký megaparchant, ktorému som hneď prial smrť a po boku má verného nabúchaného golema u ktorého som si nevedel predstaviť jak ho ústredné duo premôže. Od prvého do šiesteho dielu seriál neskutočne graduje a bola radosť to sledovať. Vrcholom pre mňa bol štvrtý diel, ktorý je najakčnejší. V šiestom diely ale dôjde k redukcii kladných postáv. A aj keď od začiatku dielu bolo jasné, že sa k niečomu tragickému schyľuje, tak som nečakal, že to neprežije tak veľa z nich. Mohla to byť skvelá zámienka k prerodu ústredného dua od dobrákov od kostí k ultimatívnym parchantom, ktorí by sa vydali na cestu pomsti v krvavom finále, ale prevedenie je teda riadne rozpačité. Atmosféra seriálu sa po tom masakry prekvapivo zľahčí a duo vtipkuje snáď viac ako v predošlých dieloch dokopy. Dejovo to úplne zdegeneruje a začne sa diať jedna nezmyselná chujovina za druhou s cieľom nejak dať hrdinov a zloduchov do jednej scény, aby si konečne rozbili držky. A nakoniec aj finále bolo pre mňa mimo bitiek vlastne neuspokojivé. Už dávno som nevidel seriál, ktorý by sa v posledných dvoch dieloch tak úplne pokazil. Našťastie tých prvých 6 dielov stojí za to a kto má rád poriadny tvrdé bitky, tak bude spokojný. Seriál som sledoval v CZ dabingu, ktorý mi tentoraz celkom sedel. Dokonca aj to dnes už nezvyčajné časté použitie najtvrdších nadávok sa mi páčilo. Kurvuje, píčuje a vyjebáva sa tu ostošesť. :-) Celkovo je seriál u mňa za 8/10. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Krásné, temné, ale i naivní a kouzelné korejské krimi. Celý seriál neuvěřitelně tahají postavy a akční scény, protože naopak struktura děje a odhalování umí potrápit. První epizodě trvá, než vám vlastně ukáže směr kam to celé povede a prostřední pasáž zas upozadí naše hrdiny a jejich proaktivitu. Ovšem celé to utvořilo neuvěřitelně silnou podívanou, která má užasnou bromance, postavy které si zamilujete a záporáky, které budete nenávidět jak dlouho nikoho. K tomu je to celé moc pěkně natočené a nasvícené. Tohle je milé a pěkné seriálové překvapení, které vás i několikrát odzbrojí, když už si myslíte, že víte jak to skončí. Škoda toho finále, které mělo buď přijít dřív a nebo trvat déle a znovu si zasloužit to budování, které měl vrcholný šestý díl. Ovšem oceňuji jak náhodné kousky skládačky, které jsem nechápal proč sleduji nakonec do sebe zapadly. Můžu to jen a jen doporučit. Kdo chce vidět seriál, který je temný, ale neutápí se v depresi a nabízí nejsympatičtější hlavní duo za dlouho dobu, jaké si nejde nezamilovat, tak tohle je pro vás. PS.: I přes horší strukturu jsem se skrz herecké výkony, scénář, dialogy a postavy nikdy nenudil. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama