Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, jak tady ostatní píší, že to má hluché místa. Já to sjel celé za jeden den. Atmosféricky hutný a napínavý seriál. Spousta nečekaných zvratů a co ze začátku vypadá jako jasné jak facka a předvídatelné tak vůbec není. Samozřejmě občas to škobrtne a bez chyby to rozhodně není. Konec je takový uspěchaný a hlavně policie celou dobu působí jako retardovaný příbuzný, který neví nic a s nikým se nebaví. Naopak malá Hannah je kapitola sama pro sebe. Hvězda celého seriálu a figura, u které člověk první díly netuší, proč dostává tolik prostoru, až to pak začne dávat smysl. Proti ní je ten táta úplný lidumil a jako mozek celé operace působí tahle malá holka. Od ní by se všechny ty horory s "děsivýma" malýma holčičkama měly učit. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Wau. "Němčouři" se toho vůbec nebáli a ukázali, že méně, může opravdu znamenat více. Výrazově úsporná psychárna, která však ve spojení se skvělým soundtrackem dokáže vypálit slušné díry do mozku. Obchází to defacto všechna zavedená pravidla, která máte pro tento typ seriálu v hlavě zakódována a vídáte je především v zámořských produkcích. Je to prostě jiné a zároveň skvělé. Malá Naila Schuberth herecky válcuje i své dospělé kolegy. ()

Reklama

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Zajímavou zápletku zkazilo celkové provedení a hlavně nespočet hloupých rozhodnutí jednotlivých postav. První dva, tři díly byly fajn a minisérie vypadala celkem nadějně, ale pak se děj začal neskutečně protahovat nekonečnými nudnými dialogy, které mě neustále odtrhávaly od vtažení do hlavní dějové linky a celkové atmosféry, kterou to mohlo mít. Konec mi přišel absurdní - nezavolat policii, raději vše řešit sama, nezavolat zálohy, když by byly potřeba, raději vše řešit sám; prostě proč?! A nakonec celkové rozuzlení, na které čekám šest dílů, je vysvětleno jen tak ledabyle a spousta otázek a myšlenek, které během jednotlivých dílů padly, zůstávají stále nevysvětleny. Když to shrnu, tak tato minisérie rozhodně nic nového nepřinesla. ()

kondor77 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný solidní filmový počin, který se mě líbil a produkovali ho čistě naši západní sousedé, byla Přehlídka nádorů a bohužel na tom nic nezměnil ani tento seriál. Táhne se jako šňůra na prádlo a narozdíl od knihy, která alespoň občas nabídla zajímavé vyprávění z perspektivy Hannah, nenabízí kromě ukrutné nudy vůbec Nic. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Za mě velké překvapení od sousedů od vedle. Napínavá kriminálka, trochu připomínající případ Josepha Fritzella (ale jen trochu), napjatá atmosféra, mnoho otazníků a báječně zahrané role malé Hannah a Leny. Bohužel se děj někde zbytečně uměle natahuje a policie zde hraje roli druhých houslí a vlastně tu zde ani nemusí být. Hezké 4*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)
  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno