Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

kitano 

všechny recenze uživatele

Rucnu animaciu mam rad, a na tento kusok som sa velmi tesil, avsak ani vo sne by ma nenapadlo aky krasny zazitok mi pripravi. Trio z Belleville by sa dalo opisat ako ohnostroj originality a skveleho humoru. Z kazdej sceny priam srsia napady, humor a nadherna animacia ktora sa moze s kludom rovnat japoskym skvostom. Humor nevyvolava zachvaty smiechu, ale neskutocne prijemne bavi a hreje pri srdci a ja som cely film pozeral s usmevom na tvari.. Film je vlastne takym zvlastnym balzamom. Neskutocny, ale aj skutocny a velmi ludsky zaroven. Od prvych minut az do konca z neho citit s akou laskou k tomu dielu jeho tvorcovia pristupovali a ze don vlozili mnoho svojich pocitov, zazitkov, kus svojho zivota. Skutocne nadherne. (10/10) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně, opravdu hodně podivný animák, který pod jednoduchým příběhem rozehrává smršť podivných a skoro až nepochopitlených výjevů. Množství dialogů je srovnatelné s "Krtečkem", takže si asi 98% filmu vystačí jen s obrazovým vyprávěním ale překvapivě to docela funguje. Popravdě jsem vůbec nevěděl do čeho jdu a byl jsem celým děním docela vyplašen a některé části stejně jako specifická animace mi nepříjemně lezly na nervy. Film v sobě skrývá něco vyjímečného ale na mě bylo té poetiky a podivných výjevů až moc a párkrát jsem se dostal do fáze, že jsem nevěděl o čem, že ten film vlastně je. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

U žádného jiného snímku mi nikdy neutekly minuty tak rychle! Sledovat animovaný film nadaného režiséra Chometa, to pro mne byla fascinující přehlídka karikaturních výjevů. Olbřímí parníky, dlouhatánské nosy postav, spektakulární krajiny a domy... Neuvěřitelné! Opravdu, kdykoliv si na tento osmdesátiminutový zážitek v budoucnosti vzpomenu, tak je mi jasné, že si okamžitě vybavím to slůvko: karikatura. Originální je také minimum použitých dialogů, což prodchnulo snímek neopakovatelnou atmosférou, a výborná hudba. Ano, hudební vystoupení patří vedle výtvarného zpracování k těm největším plusům. A příběh? V jednoduchosti je krása! Mě se Trio z Belleville prostě moc líbilo, a těším se na další návštěvu: rozhodně jsem v tom městečku nebyl naposledy... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veliký převeliký respekt k panu Chometovi. Jeho vize a styl jsou opravdu úchvatné. Ale na mě je to moc velké umění, a fascinace jednotlivostmi mi nestačí k tomu, abych si film užil. Absurdní příběh vyprávěný skrze symbolické vyobrazení a přehnané to i ono mě nijak neoslovil, a k vidění doporučuji pouze umělecky citlivým duším a těm, kdo se nebojí experimentu. Já mezi ně nepatřím. 70% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi filmem Sylvaina Chometa a prefabrikáty z dílny Walta Disneyho? Trio z Belleville má duši, má kouzlo, má neuvěřitelně hlubokou poetiku a postavy nejsou jen hromadou šablonovitých omalovánek, ale skutečně živými a oduševnělými karikaturami. Možná právě tenhle rozpor je zakódovaný v podivném a magickém příběhu Tria, který je někdy neodolatelně vtipný (ale nevtíravě a vždy inteligentně) a místy temný a smutný. Chomet vysekl poklonu imaginaci všech animátorů a zároveň vytvořil něco, co dokazuje, že kreslené může být stejně živé jako to "skutečné". Odpusť mi, Shreku, Dobo Ledová, Nemo a vy další, kteří jste "jen" velmi dobrou zábavou, ale TOHLE je skutečný majstrštyk. Lidsky vřelý a strhující. Groteska i drama. Život. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Až na pár slov se film obešel bez dialogů! (imro)
  • Další slavná hudebnice, která se objevila v animované podobě je americká zpěvačka a tanečnice Josephine Baker. V první polovině minulého století často vystupovala v Paříži polonahá. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama