Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi filmem Sylvaina Chometa a prefabrikáty z dílny Walta Disneyho? Trio z Belleville má duši, má kouzlo, má neuvěřitelně hlubokou poetiku a postavy nejsou jen hromadou šablonovitých omalovánek, ale skutečně živými a oduševnělými karikaturami. Možná právě tenhle rozpor je zakódovaný v podivném a magickém příběhu Tria, který je někdy neodolatelně vtipný (ale nevtíravě a vždy inteligentně) a místy temný a smutný. Chomet vysekl poklonu imaginaci všech animátorů a zároveň vytvořil něco, co dokazuje, že kreslené může být stejně živé jako to "skutečné". Odpusť mi, Shreku, Dobo Ledová, Nemo a vy další, kteří jste "jen" velmi dobrou zábavou, ale TOHLE je skutečný majstrštyk. Lidsky vřelý a strhující. Groteska i drama. Život. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Francouzské alternativní animované filmy vždy nabízí hodně zvláštností oproti animovanému mainstreamu. Ať už to je většinou velice zvláštní animace, která Vám prostě musí sednout, jinak je zle. Nebo také námět, který každému sednout nemusí. To je přesně případ Tria z Belleville. Toto dílo Sylvaina Chometa přímo překypuje nápady, z nichž většina je poměrně hodně absurdních a hodně záleží, jak k tomuto filmu přistoupíte. Mně osobně se animace vůbec nelíbila a místa byla ta absurdita až za hranou. Dokážu ocenit nápady tvůrců, ale asi nejsem cílovka. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Převelice francouzské a převelice nápadité, originální a především divné. Veliký vybroušený originál opravdu každým coulem. Ať už je řeč o vývoji příběhu, nebo velmi zajímavé animaci. Kdo je vášnivým milovníkem kuriozit a neprobádaných tvůrčích filmových cest, ten by mohl pociťovat určité šimrání v místech, která se ve slušné společnosti nosí zahalená. Moje hodnocení je úměrné faktu, že jakkoli byl film netradiční, tak to nebyl můj šálek kávy a až do konce jsem si v něm nedovedl najít zalíbení. Celou stopáž jsem žasl nad originálností motivů a divnosti celého díla, než že bych jej jakkoli obdivoval. Proto "jen" 3 kousky pro Trio Z Belleville. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve svých komentářích týkajících se animované tvorby se často vyhraňuju proti převažující disneyovské tvorbě a americké grotesce pro jejich uniformitu, podbízivost a dominanci. Tady mám jedinečnou příležitost vidět naprostý protipól podobné produkce - a opět nejsem spokojený. V komentářích mých oblíbených uživatelů se objevují obdivné výrazy, jak je imaginace, snivost, poetika nebo kreativita a v zásadě souhlasím s tím, že se podobné přívlastky dají k Chometovu dílu přiřadit. Jenže Chomet ztroskotává v jedné velice důležité věci, a tou je příběh. Tohle by totiž vystačilo na půvabný kraťas, konec konců řadu podobných alternativních dílek např. z produkce Priita Paarna a mnohých dalších autorských tvůrců světové animace mám rád a často je sleduju. Na plochu celovečerního filmu je to ale moc utahané a proto únavné. Schází tomu umění zkratky, sevřenost a dynamika. Slavný tvůrce si prostě hraje a divák ho tak nějak nezajímá. Ano, má to velmi slušné hodnocení, které myslím souvisí právě s tím, jak moc tenhle film vybočuje z rámce současné světové produkce. Ty dvě hvězdičky jsou především za výbornou výtvarnou stránku a výše zmíněnou kreativitu, než za celkový dojem, který je vzhledem k výše napsanému opravdu mdlý, a otipuju ho na 40 %. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

U žádného jiného snímku mi nikdy neutekly minuty tak rychle! Sledovat animovaný film nadaného režiséra Chometa, to pro mne byla fascinující přehlídka karikaturních výjevů. Olbřímí parníky, dlouhatánské nosy postav, spektakulární krajiny a domy... Neuvěřitelné! Opravdu, kdykoliv si na tento osmdesátiminutový zážitek v budoucnosti vzpomenu, tak je mi jasné, že si okamžitě vybavím to slůvko: karikatura. Originální je také minimum použitých dialogů, což prodchnulo snímek neopakovatelnou atmosférou, a výborná hudba. Ano, hudební vystoupení patří vedle výtvarného zpracování k těm největším plusům. A příběh? V jednoduchosti je krása! Mě se Trio z Belleville prostě moc líbilo, a těším se na další návštěvu: rozhodně jsem v tom městečku nebyl naposledy... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)
  • Objevuje se zde také kanadský virtuóz Gjen Gould, či pětinásobný vítěz Tour de France Jacques Anquetil. (imro)
  • V černobílé pasáži filmu mohou diváci vidět kresleného Djanga Reinharta, který hraje na kytaru, jehož tvorbou je ovlivněný i soundtrack. Sám Django kdysi nahrál píseň Belleville. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama