Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Klenot surrealismu a animovaného žánru. Tímhle filmem může být zklamán snad jen zavilý vyznavač výpravných hollywoodských cukrkandlů nebo někdo, kdo si jej pustí hned poté, co přijde uřícený z práce s hlavou plnou problémů. Pokud si ale člověk vybere tu správnou chvíli a náladu, Trio z Belleville ho uchvátí a ukáže, že existují i jiné styly, jiná pojetí, jiné světy, než je ten hollywoodský (nebo hollyfoodský? :)). Nelze než zvolat Vivat cinema francais! Vivat La Resistance!!! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

S předsudkem geniálního animáku pro dospělé jsem si tenhle film nechával dost dlouho uzrát. No. Pro oko to bylo zpracované dokonale, pro duši skvěle, pro rozum už hůř. Chyběl mi nějaký smysluplný děj, který by vyplnil jinak perfektní vizuál. Škoda, čekal jsem od tohohle opěvovaného díla mnohem víc, než nakonec nabídlo. 60% ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem si na Triu z Belleville užil prvních a posledních 15 minut filmu: spočátku mi totiž nějakou dobu ke spokojenosti stačila obdivuhodná forma s velmi milou animací a množstvím stejně milých nápadů a směrem k závěru se tu konečně rozjel dost napínavý děj (včetně akce, která tu oproti moderním americkým animákům na mě nepůsobila vůbec trapně). Od počátku představení s cyklisty a mafiány v sále mě film znovu plně pohltil a po skončení jsem také musel uznat, že Sylvain Chomet měl celý obsah a koncept dost dobře promyšlený, včetně rámcující scény u televize i řady postav a opakujících se motivů. Vše vygraduje, má důstojné završení, skvělá je i hudba (včetně vystoupení neotřelého hudebního tria), ale přesto si nemohu pomoct, během filmu jsem se občas i nudil a vzhledem k často jen minimálnímu „příběhu“ pro mě skvělá formální stránka se sérií nápadů a několika odkazů celovečerní stopáž plně neutáhla. S mnohem kratší stopáži nebo s mnohem výraznější dějovou linkou by to mohl být fakt skvělý zážitek z „jiného“ současného animovaného filmu. Tak zbyl v mých očích zase spíš jen pozoruhodný a originální experiment... [70%] ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

U žádného jiného snímku mi nikdy neutekly minuty tak rychle! Sledovat animovaný film nadaného režiséra Chometa, to pro mne byla fascinující přehlídka karikaturních výjevů. Olbřímí parníky, dlouhatánské nosy postav, spektakulární krajiny a domy... Neuvěřitelné! Opravdu, kdykoliv si na tento osmdesátiminutový zážitek v budoucnosti vzpomenu, tak je mi jasné, že si okamžitě vybavím to slůvko: karikatura. Originální je také minimum použitých dialogů, což prodchnulo snímek neopakovatelnou atmosférou, a výborná hudba. Ano, hudební vystoupení patří vedle výtvarného zpracování k těm největším plusům. A příběh? V jednoduchosti je krása! Mě se Trio z Belleville prostě moc líbilo, a těším se na další návštěvu: rozhodně jsem v tom městečku nebyl naposledy... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný film, který má podle mě hloubku, je inteligentní, pobaví i poučí, má skvělý styl, výbornou hudbu a strašnou spoustu originálních nápadů. Přestože se v něm skoro vůbec nemluví, měla jsem po jeho shlédnutí dojem, že jsem se dozvěděla mnohem víc, než z kterékoliv Disneyovky (a to mám Disneyovky ráda). A mimochodem - ty tři (čtyři) báby jsou naprosto neodolatelné. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Když Madam Souza s Brunem prochází domem Tria z Belleville, je možné si v toaletní míse povšimnout exkrementu, který tvarem nápadně připomíná hlavu myšáka Mickeyho. Jedná se o jednu z mnoha satristicky pojatých odkazů, kde si tvůrci utahují z amerického stylu života. Mickeyho hlava v míse paroduje přímo hru na Easter eggs ve „výkladní skříni Ameriky“ samotného Disney Landu nazvané „Hidden Mickey“, kdy jsou po parku rozmístěny formace tří kruhů, které mohou být vnímány jako silueta hlavy a uší Mickey Mouse. (Bertramm)
  • V černobílé pasáži filmu mohou diváci vidět kresleného Djanga Reinharta, který hraje na kytaru, jehož tvorbou je ovlivněný i soundtrack. Sám Django kdysi nahrál píseň Belleville. (imro)
  • Až na pár slov se film obešel bez dialogů! (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama