Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

S předsudkem geniálního animáku pro dospělé jsem si tenhle film nechával dost dlouho uzrát. No. Pro oko to bylo zpracované dokonale, pro duši skvěle, pro rozum už hůř. Chyběl mi nějaký smysluplný děj, který by vyplnil jinak perfektní vizuál. Škoda, čekal jsem od tohohle opěvovaného díla mnohem víc, než nakonec nabídlo. 60% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čudesná rozprávka, ktorej animácia sa mi nepáčila. Tie deformácie na mňa pôsobili rušivo. Príbeh bol celkom zaujímavý, myslím že dobre zvolený, sem tam dokonca aj tie deformácie dobre zvýraznili prehnaným spôsobom niektoré detaily, no neužil som si to, kvôli niektorým pravopodivnostiam a zbytočnostiam v tom. Asi so mnou niečo je, keďže ma to veľmi nebavilo alebo mám len iný štýl humoru. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Rucnu animaciu mam rad, a na tento kusok som sa velmi tesil, avsak ani vo sne by ma nenapadlo aky krasny zazitok mi pripravi. Trio z Belleville by sa dalo opisat ako ohnostroj originality a skveleho humoru. Z kazdej sceny priam srsia napady, humor a nadherna animacia ktora sa moze s kludom rovnat japoskym skvostom. Humor nevyvolava zachvaty smiechu, ale neskutocne prijemne bavi a hreje pri srdci a ja som cely film pozeral s usmevom na tvari.. Film je vlastne takym zvlastnym balzamom. Neskutocny, ale aj skutocny a velmi ludsky zaroven. Od prvych minut az do konca z neho citit s akou laskou k tomu dielu jeho tvorcovia pristupovali a ze don vlozili mnoho svojich pocitov, zazitkov, kus svojho zivota. Skutocne nadherne. (10/10) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Převelice francouzské a převelice nápadité, originální a především divné. Veliký vybroušený originál opravdu každým coulem. Ať už je řeč o vývoji příběhu, nebo velmi zajímavé animaci. Kdo je vášnivým milovníkem kuriozit a neprobádaných tvůrčích filmových cest, ten by mohl pociťovat určité šimrání v místech, která se ve slušné společnosti nosí zahalená. Moje hodnocení je úměrné faktu, že jakkoli byl film netradiční, tak to nebyl můj šálek kávy a až do konce jsem si v něm nedovedl najít zalíbení. Celou stopáž jsem žasl nad originálností motivů a divnosti celého díla, než že bych jej jakkoli obdivoval. Proto "jen" 3 kousky pro Trio Z Belleville. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce tomu není co vytknout. Animace je originální a nápaditá stylizace některých postav se mi obzvláště líbila (hranatí mafiáni, chlap s rysy myšího obličeje). A hudba byla taky hodně příjemná. Bohužel mě atmosféra a poetika celého filmu vůbec neoslovila a tempo je tak zoufale pomalé, že jsem se většinu času dost nudil. Na to, že to má hodinu a čtvrt mi to bohužel utíkalo dost pomalu. Zkrátka se mi to nedostalo správně pod kůži, ale zajímavý film to rozhodně je. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Když Madam Souza s Brunem prochází domem Tria z Belleville, je možné si v toaletní míse povšimnout exkrementu, který tvarem nápadně připomíná hlavu myšáka Mickeyho. Jedná se o jednu z mnoha satristicky pojatých odkazů, kde si tvůrci utahují z amerického stylu života. Mickeyho hlava v míse paroduje přímo hru na Easter eggs ve „výkladní skříni Ameriky“ samotného Disney Landu nazvané „Hidden Mickey“, kdy jsou po parku rozmístěny formace tří kruhů, které mohou být vnímány jako silueta hlavy a uší Mickey Mouse. (Bertramm)
  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama