Reklama

Reklama

Dcera divočiny

  • USA The Marsh King's Daughter (více)
Trailer 1

Helena vyrůstala se svou matkou a otcem hluboko uprostřed bažin a lesů, daleko od jakékoliv civilizace. Vše, co poznala, byla jen jejich chata, lesy a bažiny. Od útlého věku ji otec učil, jak přežít v drsné divočině, jak vystopovat zvěř a lovit ji. Zároveň si s ní vytvořil až děsivě úzké pouto. Helena jako malá ale netušila, co se za jejich životem v lesích skrývá. Otec ji i její matku totiž držel mimo vnější svět násilím. Poté, co se jim podařilo z jeho zajetí uprchnout, byl dopaden a uvězněn. Lidé mu začali přezdívat Král bažin. O dvacet let později už Helena žije se svým manželem a dcerou běžným, téměř idylickým životem. Změnila si jméno a vzpomínkou na drsné dětství a své věznění v lesích jsou pouze její tetování „darovaná“ otcem. Iluze normálního života se jí se rozplyne ve chvíli, kdy se v médiích objeví zpráva, že Král bažin uprchl z vězení. Helenino těžce střežené tajemství o její minulosti je prozrazeno. To by ale nebylo to nejhorší. Helena až příliš zná svého otce. Ví, že si pro ni přijde a nikdo a nic ho nezastaví. Na to jsou jeho schopnosti přežití příliš velké. Helena se své minulosti musí postavit a otce najít dřív, než najde on ji. Anebo hůř – než najde jejího manžela a dceru. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (31)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Survival thriller, kterému hapruje tempo i pocit naléhavosti, tvůrci se zřejmě tak báli, že diváky zneklidní, že se jejich vyprávění vyhýbá dramatizaci čehokoli, co nedokáží vyřešit do 15 sekund. Film mohl být smysluplnou studií traumatu, místo toho se divákovi předkládá náčrt mechanismu pronásledování kočky a myši. V podstatě jde jen o sérii hloupých akčních scén, které ani nevypadají věrohodně. Dcera divočiny je jen obyčejné tuctové béčko...a to je od Neila Burgera opravdu velké zklamání! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekala něco hororového, strašidelného a prostě wow. Je velká škoda, že si do traileru vystřílely všechny nejlepší scény a zbytek filmu je jedna velká nuda a protahovačka. Atmosféra je snad jediná dobrá věc, ale i tu jsem čekala daleko strašidelnější, hororovější, prostě to, co sliboval trailer a to se nestalo. Velké zklamání. Představa, že jsem na to chtěla jít do kina... ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Oproti, za mě místy zmatené a nevyvážené, předloze, je Dcera divočiny krásně natočený film, který se vlastně docela povedl. Problém je v tom, že ve výsledku je trochu prázdný. Buď to, nebo jsem po jeho dokoukání zůstala prázdná já. V první polovině všechno šlape perfektně. Rodinné drama minulosti stále ovlivňující přítomnost, protože se ukáže, že rány jsou stále otevřené. A nebudou vlastně ani nikdy úplně zavřené. Narozdíl od předlohy je film osekaný o vnitřní monology Heleny, takže odpadl důvod, proč by mě měla lehce iritovat i tady. Jenom je problém v tom, že dostaneme potom jenom její povrch. A to je strašná škoda. Protože první hodina je prostě skvělá. Potom se sice chvíli šlape na místě, aby posledních dvacetiminutovka byla opět super. Pokud něco Dcera divočiny dokazuje, je to tohle: Ne každá kniha se hodí kvůli své struktuře k adaptování do filmu. Umím si představit minisérii, která by určitě fungovala líp. Daisy byla samozřejmě skvělá, vizuální stránka luxusní, dobře natočené. Ach jo. O to víc ty detaily zamrzí... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Helena vyrůstala jako malá v lese, kam její otec unesl její matku. Teď jí je třicet, dala se dohromady, ale když zjistí, že táta utekl z vězení, ví, že se bude muset vlastní minulosti postavit. I kdyby to mělo být se zbraní v ruce. Potenciálně zajímavé psychologické drama nebo survival thriller se díky nešťastnému způsobu vyprávění a celkové prázdnotě proměnilo v utahanou nudu se snaživými herci, která se ale nikdy pořádně nerozjede a výraznější dojem nezanechá. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Díky kameramanovi Alwinu H. Küchlerovi se na to celé vlastně celé kouká příjemně. Neil Burger servíruje neurážející řemeslo, Daisy Ridley dokazuje, že má herecký potenciál, pořád tak trochu nedoceněný Ben Mendelsohn servíruje další působivý výkon a je na celém filmu tím nejlepším. Zbytek filmu je ovšem ukázkou nevyužitého potenciálu, prezentací toho, že neskrývá dvakrát mnoho zajímavého. Mix psychologického dramatu a survival thrilleru tak dohromady moc dvakrát nefunguje, přesto výsledek skutečně dvakrát neurazí.... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Do hlavnej úlohy bola pôvodne obsadená Alicia Vikander, ktorá mala tiež slúžiť ako výkonná producentka. Po rokoch stagnácie projektu nakoniec odstúpila a nahradila ju Daisy Ridley. (Arsenal83)
  • Projekt bol ohlásený už v roku 2018, natáčanie sa malo začať koncom v lete 2019, lenže projekt zamrzol a po personálnych zmenách sa znova naštartoval až v júni 2021. Natáčalo sa potom až do augusta 2021. Film sa natáčal v New Tecumseth a Lindsay v kanadskom Ontariu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama