Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

markettka odpad!

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejhorší film mého oblíbence Vincenta Cassela. Kdyby v něm nehrál, tak to ani nedokoukám do konce. Přislo mi to divný a ujetý ve špatném slova smyslu a upřímně ani vlastně nedokážu říct o čem to bylo. Přemýšlela jsem, jestli dát jednu hvězdičku nebo odpad! a mrzí mě, že to ani Vincent Cassel nezachránil. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Velmi duchovní a velmi specifická vize o cestě k nejvyššímu poznání ke kterému člověk vůbec může dojít. Děj je chronologicky přehledný a i když futuristickych vizi bylo ke konci více než dosti nemohu říci že bych se v nich ztrácel. Pokud máte jen nějakou představu o věcech mezi nebem a zemí určitě si v tomto snímků své najdete. Film je řemeslně zvládnutý dobře. Komiks z něho je vidět pouze v jeho začátku. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Ať už pokulhává děj nebo se některým nelíbí psychedelická či mýtická atmosféra, pro mě se stal Blueberry obrazově krásným, nápaditým a dobře zahraným filmem. Ačkoliv Vincent Cassel je dobrý (ne úžasný), vedlejší postavy jsou přesné. Ať už je jí Madsen, Meaney, Lewisová, veterán Ernest Borgnine nebo Djimon Hounsou, který má sice maličkou roli, ale figuruje ve dvou úžasných scénách, které se nejspíš stanou mými oblíbenými. Tak či tak, musím vzdát hold kameramanovi Tetsuo Nagatovi, který odvedl úžasnou práci se světlem a zasloužil si alespoň nějakou festivalovou cenu. 80%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ach jo, i přes nevalný hodnocení zde na čsfd jsem doufal v parádní film s mími oblíbenými herci. Těšil jsem se hlavně na Madsena jako drsnýho zabijáka, neboť to on umí fantasticky. Bohužel jsem se dočkal čehosi co nemá s dobrým filmem nic společného. A i když chápu čeho chtěl Kounen docílit, nějak sem to nepřekousl. Vznikl z toho prapodivný paskvil a jediné chvíle kdy jsem se bavil, byly ty s Madsenem na scéně. Jako záporák opět mezklamal. Díky němu sem film ohodnotil **. Lewisová, k velké škodě, moc herecké příležitosti nedostala. Pobavila mě snad jen poslední scéna, kdy si Juliette zaplavala "na evu", to bylo moc pěkný:-).30% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Western s šerifem "žabožroutem", který si rád a celkem často zafetuje s indiány? No není to originální zábava? Originální ano, ale zábava už moc ne. A když člověk čeká, že to celé uondané "něco" spasí aspoň nějaké solidní finále, dočká se akorát digitálních orgií, resp. finální fet-párty... No na druhou stranu lze kladně hodnotit pěknou kameru a solidní herecké výkony v čele s Juliette Lewis. Takže se vlastně v hodnocení plně ztotožňuji se zdejším generálním průměrem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se převážně v Mexiku v lokalitách Chihuahua, Coahuila, Tabernas, Durango nebo Zacatecas. Pár scén bylo natočeno ve Francii. (Terva)
  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)

Reklama

Reklama