Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

anais 

všechny recenze uživatele

Upír Alucard hned v prvním díle „zachrání“ dívku Ceres před smrtí tím, že se napije její krve odsoudí ji tak sice k věčnému bytí, současně ji ale zachrání „život“.Dívka ho následuje jako svého Mistra a začne pracovat pro organizaci Hellsing, což je jakási armáda pro potírání upírů, ghůlů atp. Postupně se začíná objevovat nový typ upírů, který vzniká uměle, implantováním čipu.Tito falešní upíři ohrožují obyčejné lidi a je tedy na Hellsingu, aby vystopoval jejich původ a zabánil jim v jejich ničivém postupu. Tento seriál má chvílemi naprosto strhující atmosféru, k čemuž krom děje přispívá hlavně skvěle zvolená hudba, která tu funguje podobně jako v Tarantinových filmech. Na druhou stranu by si asi zasloužil propracovanější kresbuTa se spíš než na rozpohybované obrázky spoléhá na "cukající" se záběry statických postaviček... Možná by také bylo lepší, kdyby se jednalo o 1 film, a ne o seriál, který má mnoho odboček od hlavní dějové linie.... Celé by to bylo takové uzavřenější...ten potenciál v látce rozhodně byl (a tvůrci ho maximálně vytěžili!) jen by to nemuselo být tak dlouhé... Ale to už hledám chyby tam, kde vlastně žádné nejsou...Jestli anime seriál, tak Hellsing! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Výborný manga seriál z prostředí Velké Británie. U většiny tvorby podobného ražení mám velké problémy s postavami a jakýmkoli vyvoláním emocí. Hellsing by asi dopadl podobně, nebýt upírského borce a zřejmě nejnekompromisnějšího zabijáka jménem Alucard. Zbytek postav snad až na Lady Integru dřepí ve stínu největšího taháku tohoto seriálu. Alucard ať upír, neuvěřitelně, reálně napsaná postava, která než protivníka pošle do věčných lovišť, nikdy nezapomene vymastit jeho obyčejnost oproti své vyjímečnosti. S tak sympatickým hrdinou zamrzí lehce ochuzený děj vtěsnaný do pouhých třinácti dvacetiminutových epizod. ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle jsem se začala zajímat o anime. Pak jsem pomalu začala anime seriály nesnášet - všechny jsou stejné a ta japonofílie, co tak letí...no, začalo mi to lízt krkem. Přesto tohle jediné přetrvalo. Už od 12. let, co jsem to poprvé viděla na Vivě, v šílené, mně zcela nesrozumitelné němčině, až doteď. Tenhle serál má zkrátka svoje kouzlo. Neobvyklá animace, spousta krvavě červené barvy, obrovské díry v hrudnících po stříbrných kulkách, bílý úplněk na červené obloze, naprosto dokonalý soundtrack, co obstojí jako hudba i samostatně, a hlavně- šílenost. tohle slovo je v Hellsingu zásadní. Všechny postavy v seriálu jsou skvělé charaktery, každý je jedinečný a každého si po svém zamilujete, všichni jsou totiž tak ..hmm..tak boží? In?....Takto to zní asi směšně, ale skutečně, kdo viděl, chápe. A hlavně- všichni jsou naprosto šílení. Své protivníky milují, nenávidí, šíleně se smějí při zabíjení, šíleně ječí při vydávání rozkazů, užívají si každou krutost s úchylnou, až sexuální rozkoší. A že je seriál nedokončený a rozdrobený, co se týče děje? Vem to čert, ten, kdo četl mangu, si leccos domyslí. A já jdu znova a znova střílet a sekat a řvát s fešákem Alucardem, Alexanderem Andersonem a Lady Integrou. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podařené akční anime, které do vysokého nadprůměru vytahují především skvělé hlavní postavy: nepřemožitelný bad-ass Arucard, roztomile zmatená Seras Victoria i neústupná Integra Wingates Hellsing. Děj jinak příliš neobvyklých zvratů nepřináší, prostě nepřetržitá řežba mezi upíry a organizací Hellsing, ochraňující britské impérium a královnu před těmito nemrtvými šmejdy. Vcelku nijak vyzněl také konec, pouze pár titulků, že pátrání stále pokračuje. ()

pugs 

všechny recenze uživatele

,,Nejdřív ji ojedu, pak ji zabiju, a pak ji ojedu znovu" Vaaaaaaaaaaaaaaaaaau, tak toto bolo niečo! Alucard ako ten najlepší upír na svete sa nám prestavil po boku dvoch silných žien menom Integra Hellsing a Viktoria Ceras. Toto anime niet hodnotiť inak. Naprosto úžasne napísané postavy, doplnené rozumnými dialógmi a scenárom, ktorý vás proste neodtrhne od obrazovky. Ešte vďaka, že som dal na radu uživateľovi s nickom Richard_Ba, lebo by som si tento anime seriál nepozrel. Najväčším záporákom v prvej polovici bol kňaz, ktorý sa v podstate vyrovnal Alucardovi, kým sme ešte nevideli Alucardove všetky schopnosti. V druhej polovice ale bol záporák nevýrazný. Zázračná bytosť, ktorá vyvoláva pomocou Lady Hellsing diabla? Drsnejšia sa mi zdala tá baba, ktorá chcela z Integry spraviť Ghúla. Vrátim sa k prvej polovici. Vystrieľanie základne Hellsing bolo dosť - dosť - dosť brutálne, ale ako píše Nin, záveru sa to nevyrovná. Hektolitre krvi, ktoré si behajú po schodoch cez Londýn až po Alucarda a veľkolepé finále v podobe dvoch monštier. Proste radosť sa na to pozerať:-) 9/10 ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)

Reklama

Reklama