Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Teg 

všechny recenze uživatele

Alucart je prastarej zapšklej upír, znechucenej (ne)životem a tím, jak nemůže najít protivníka, se kterým by změřil síly. Na ksichtě se mu nastálo usadil pekelný škleb, ze kterého není nikdy poznat jestli se směje, nebo má problém s nervama. Má svoje zvrhlé ideály pro které je ochoten nasadit život (většinou cizí) a není to zrovna klaďas, ale má stylové brýle, záhrobní humor a zuby tak pevné, že si s nima může natahovat svoji gigantickou pistoli vyrobenou ze stříbrného kříž. Anime s hudebním doprovodem na který se nezapomíná. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru hodně rozporuplné anime. Problém jsem měl hlavně s dějovou nedotažeností, příběh je totiž jen hrubě načrtnut a obsahuje mnoho děr a to už vůbec nemluvím o tom, jakým způsobem je seriál ukončen. Co naopak chválím, je způsob animace (tady by se spíš hodilo použít slovo malování) a rockový soundtrack (úvodní funky opening nemá chybu). Seriál se vyznačuje velkou "šíleností" a to především v akci a v postavách - takový Alucard je psychopat k pohledání. Tahle přestylizovaná ujetost mě na Hellsingovi hodně bavila. Jako celek je tohle anime nedotažené, jeho jednotlivé detaily a scény jsou však jako lahodné jednohubky, které sice nezasytí, ale určitě si na nich pochutnáte. Amen. 7/10 ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

chápu že někteří mají tento seriál ve velké oblibě, leč mne přijde seriál dějové plochý a tak nějak nudný, neb je mi vlastně lhostejný osud postav, snad jen kdyby byly napadeni armádou plyšových olihní... No, i tak by mne emoce seriálu míjeli, ony velebené souboje se nedostavily, avšak hudba je opravdu zajímavá ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Když se i po letech znovu z nudy kouknete na Alucardův příběh, nestačíte se divit, že pocity máte pořád stejné, jako před lety. Dokonalost sama. Skvělý příběh, skvělé postavy, důstojné souboje, hromada krve. Za mě klasika, kterou by měl každý anime fanoušek aspoň jednou vidět. (A ti, kteří to už viděli, by si to mohli po letech zopakovat) 10/10 ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Zatímco slečna Seras Victoria představuje pouze jakýsi fetišistický objekt a kromě jejího neustálého odmítání role upíra není vcelku ničím zajímavá, sám Alucard je neskutečně atraktivní postava, která strčí do kapsy téměř všechny upíry. Bohužel během pouhých třinácti dílů se nedozvíme pořádně nic. Ani o Alucardově minulosti, která je odbyta pár krátkými sekvencemi neodhalujícími takřka nic podstatného a není řádně ukončena ani hlavní dějová linie o umělých upírech. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)
  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)

Reklama

Reklama