Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpřeceňovanějších anime, co jsem kdy viděl. Na první pohled mi to všechno přišlo strašně zajímavé- grafický styl, hudba, atmosféra... Bohužel po třetím díle to šlo dolů. Přišlo mi, že to tvůrci celé nějak odflákli a ke konci jsem se dostal jen tak tak. Koukněte radši na OVA, protože jediný aspekt, který je v TV seriálu na větší úrovní je skvělá hudba. 5/10 ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Když se i po letech znovu z nudy kouknete na Alucardův příběh, nestačíte se divit, že pocity máte pořád stejné, jako před lety. Dokonalost sama. Skvělý příběh, skvělé postavy, důstojné souboje, hromada krve. Za mě klasika, kterou by měl každý anime fanoušek aspoň jednou vidět. (A ti, kteří to už viděli, by si to mohli po letech zopakovat) 10/10 ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Hellsing, to je jedno z prvních anime, které jsem měl tu možnost vidět a hned mi padlo do oka hlavně díky Alucardovi, který ač stojí na straně dobra, tak je temnější než noc a nic mu není překážkou. To se mi na něm líbí jak všechno hravě zvládne a i když je rozstřílený na kousky, tak se z toho s úsměvem dostane. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle jsem se začala zajímat o anime. Pak jsem pomalu začala anime seriály nesnášet - všechny jsou stejné a ta japonofílie, co tak letí...no, začalo mi to lízt krkem. Přesto tohle jediné přetrvalo. Už od 12. let, co jsem to poprvé viděla na Vivě, v šílené, mně zcela nesrozumitelné němčině, až doteď. Tenhle serál má zkrátka svoje kouzlo. Neobvyklá animace, spousta krvavě červené barvy, obrovské díry v hrudnících po stříbrných kulkách, bílý úplněk na červené obloze, naprosto dokonalý soundtrack, co obstojí jako hudba i samostatně, a hlavně- šílenost. tohle slovo je v Hellsingu zásadní. Všechny postavy v seriálu jsou skvělé charaktery, každý je jedinečný a každého si po svém zamilujete, všichni jsou totiž tak ..hmm..tak boží? In?....Takto to zní asi směšně, ale skutečně, kdo viděl, chápe. A hlavně- všichni jsou naprosto šílení. Své protivníky milují, nenávidí, šíleně se smějí při zabíjení, šíleně ječí při vydávání rozkazů, užívají si každou krutost s úchylnou, až sexuální rozkoší. A že je seriál nedokončený a rozdrobený, co se týče děje? Vem to čert, ten, kdo četl mangu, si leccos domyslí. A já jdu znova a znova střílet a sekat a řvát s fešákem Alucardem, Alexanderem Andersonem a Lady Integrou. ()

VittaBella 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou naustále narážím na filmy s upíry a nejinak tomu je i se seriály. Ano, Hellsing je předevšímo upírech, tečou v něm hektolitry krve a hlavní hrdinové spí v rakvích, ale "Hellsing" divákům ukázal upíří svět z trochu jiného úhlu, čímž si především vysloužil originalitu. Hlavní představitel "Alucard" (pozpátku Dracula) je přední zbraní organizace "Hellsing" a také nejzajímavější a nejšílenější postavou seriálu. Postavy tu jsou bezpochyby originální, ale málo se o nich dozvídáme a téměř vůbec se neproplétají. "Hellsing" si spíše zakládá na originalitě, zvrácenosti, stylu a na rudé barvě, které je ve všech dílech opravdu přebytek :-) ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)

Reklama

Reklama