Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpřeceňovanějších anime, co jsem kdy viděl. Na první pohled mi to všechno přišlo strašně zajímavé- grafický styl, hudba, atmosféra... Bohužel po třetím díle to šlo dolů. Přišlo mi, že to tvůrci celé nějak odflákli a ke konci jsem se dostal jen tak tak. Koukněte radši na OVA, protože jediný aspekt, který je v TV seriálu na větší úrovní je skvělá hudba. 5/10 ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, že k nejoblíbenějším filmům/seriálům by se mělo napsat, co nejvíce věcí, ale někdy se mi to prostě nedaří, jako je třeba tady u tohoto díla, Hellsing. Pro mě pomalu nepopsatelné slovy, je pro mě těžké vyjádřit jak dokonalý pro mě seriál je a díky čemu všemu ho miluji. Takže hrubý pokus: Samozřejmě je to hudba, bez té by Hellsing nebyl to pravé ořechové. Jasuši Išii udělal práci na výbornou, každý musí ze soundtracku přímo šílet, ani si nedokáži představit, že by písničky skládal někdo jiný, nedovedu si prostě představit, že by to udělal stejně dobře, s takovou péčí a dokonalostí. Další věc, za co toto "veledílo" miluje je samozřejmě Alucard, pro mě určitě největší stylař na světě (jak by se asi řeklo v dnešní moderní společnosti má Swag), prostě tak oblíbená postava, že kdyby existovala v realitě, tak si hned jdete pro podpis k ní. Ale proč je Alucard styloví? Je to hlavně díky jeho chování a jeho obřím pistolím [Joshua Casull a Jackal HK47, ráže 454 (13mm). Kulky jsou stříbrné a posvěcené.] Ale taky Alucard je hodně dobrý vtipálek v opravdu skvělém obleku, který by záviděl i drogový dealer, co má spoustu peněz a kupuje si jen ty nejlepší obleky. Ale aby jsme pořád jen nechválili.. Seriál má jednu menší vadu a tou je policistka, kterou opravdu nemám rád, hlavně z důvodu, že nechce přijmout fakt, že je upírka.. No a tak to je vše, už jen jedině doporučím to, aby jste se na to podívali v japonštině, protože v angličtině nebo češtině to, bez urážky, stojí z hovno.. 100% -->Recenze<-- ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Hellsing, to je jedno z prvních anime, které jsem měl tu možnost vidět a hned mi padlo do oka hlavně díky Alucardovi, který ač stojí na straně dobra, tak je temnější než noc a nic mu není překážkou. To se mi na něm líbí jak všechno hravě zvládne a i když je rozstřílený na kousky, tak se z toho s úsměvem dostane. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Anime variácia na Bladeov, van Hellsingov a podobné západné komiksové záležitosti prekypuje japonskou invenciou, cool a pritom nefalšovane živými (no dobre...i neživými) charaktermi, tradične perfektnou animáciou a výbornou jazzrockovou muzikou. Dej sa točí okolo tajnej organizácie Jej Veličenstva Kráľovnej Británie, zvanej Hellsing, ktorej členovia likvidujú nemŕtvych na územi Britskej koruny. Na čom by nebolo nič nezvyčajné, keby jej elitnou jednotkou nebol...upír Alucard. Ten v prvom dieli stvorí z mladej policajnej dôstojníčky upírku a stane sa mláďaťu patrónom. Spolu s ňou potom pátrame po príčinách nadmerného rozšírenia upírov v Londýne. May the blessings of God and Her Majesty be with you. Amen. Update 12.1.2006 Seriál som dopozeral a musím mu zdvihnúť hodnotenie na 10/10. Dôvod ? Záverečný masaker Londýna a Celes Victoria v tmavočervenom obtiahnutom oblečku.....dajú sa vôbec teenagerke nakresliť väčšie prsia ??? ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Hellsing je urcite jednim z tech znamejsich ditek matozne zily anime-hororu. Jeho cold, wild, sexy beast image, doplnuje skvela rockova hudba. O to vice u srdce zaboli stupidni dej lepe receno absence pribehu a stupidni zaporaci, ktere od hanby zachranuje snad jenom konflikt s priestem. Ostatni alucardovi oponentni jsou blby samorobitka a incognito je vrcholne otresna postavicka. Kdyby se hellsing roztahl na vic dilu, urcite bychom byli obeznameni i s alucardovou minulosti, treba se i dozvedeli jak vlastne otec hellsing zamašlil pro dcerku do sklepa drakulu. Neni to spatny serial, ale tolik nevyuziteho prostoru proste zamrzi ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)

Reklama

Reklama