Reklama

Reklama

Expres hrůzy

  • Česko Panika na Transsibiřské magistrále (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co se stane když milion let stará fosilie není tak uplně mrtvá a nachází se zrovna v jednom z největších vlaků na světě, plném lidí?? Herecký koncert hororové legendy Christophera Lee a Petera Cushinga v hororovém příběhu, plném zvratů a houstnoucího napětí! (matestlust)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Působivý sci-fi horor ze 70.tých let. I když kvalita tohoto snímku už není nejlepší,tím spíš mu to nic neubralo na obsahu.Je to velice nápadité a tak trochu průkopnické na tu dobu. Propojit několik milionů let starou fosílii s mimozemšťanem,která díky němu ožije a když o svého hostitele přijde,není pro něj žádný problém vtělit se do někoho jiného a snažit se jeho očima vysávat dál z lidských mozků,vše pro něj potřebné. Do toho všeho se tu zjeví několik zombíku,ale jen na chvíli,protože v tu chvíli je na scéně ruský bohatýr (Telly Savalas),který přispěchá na pomoc pasažérům vlaku transsibiřské magistrály a děj se začína vyhrocovat. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké milé překvapení. Ač by rok vzniku mohl odrazovat, tady to funguje. Bílé oční bulvy zkrvavených očí vypadají opravdu děsivě. Stejně jako Savalas he, he. Jediným negativem je pro mě trochu závěr, který mi vadí u spousty hororů, podobné konce proste u hororů takřka nesnáším, kazí jejich atmosféru.... ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY. Rudé oči a chlupatá ruka, to jsou ty pravé formy mimozemské energie, která umí skrz oči vycucnout paměť, vyleštit mozek, uvařit oči a hýbat mrtvolama. I když jak kterýma, nejlepšejší jsou 2 000 000 let staré, v těch to jde jedna báseň, ale čerstvé prostřílené, ty musí hned opustit, jináč by bylo po Energii. Ale šlo by to číst i symbolicky - vždyť z Rasputinovského ďáblachtivého popa, evolucionisty, emzáka, bakterioložky a atamana Savalase lze seskládat tolik významů, kolik si zamaneme. Jeden hůř obhajitelný než druhý. Slabé **. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pochmurný příběh ze začátku 20. století, který se skoro celý odehrává v mezinárodním vlaku jedoucím z Číny do Ruska. Christopher Lee jako profesor Saxton převáží v bedně přes 2 milióny let starou fosílii, která za jízdy obživne. Pak se začnou dít podivné věci a až rituální vraždy. Svým pojetím film může připomínat The thing, ale provedení je jiné. Prostředí vlaku, který projíždí sněžnou nocí má úúúúúžasnou atmosféru, která ani na chvíli nepadne. Škoda, že Telly Savalaz, který si parádně zahrál ruského kozáka, se ve filmu ukáže až za druhou polovinou. Jeho postava přesně vystihuje ruskou mentalitu, ti lidi byli odjakživa dobytci. Horror express je tak nejen ukázkou stupňujícího napětí, sci-fi, ale i moralitou charakterů jednotlivých národností, které ve filmu mají svoje zastoupení. Ať už je to Anglie, Amerika, Čína nebo Rusko. Ještě bych zmínil jméno Alberto de Mendoza a jeho roli, nejprve pološíleného kněze vzývajícího Boha a posléze, když se dá na druhou stranu a je z něho Satanův pekelník. Jen škoda trochu ukvapeného finále, které mohlo být vypjatější, ale i tak bych Horror express zařadil mezi nejlepší sci-fi horory let sedmdesátých. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě remake jednoho z dílů Twilight Zone a Vykradačů těl (a posléze vzniknou další podobné filmy jako Fallen /Anděl smrti/ nebo Věc), jen se to odehrává ve vlaku, který projíždí Sibiří a je v něm pár Britů, Američanka, šílený mnich, vědci a nakonec i kozáci. U celkových záběrů vlaku mi přišlo, že jde o model, ne reálný vlak, napětí ve vlaku se nepovedlo také moc dobře zrežírovat, přerod mnicha není uvěřitelně pojatý (celou dobu je on jediný, kdo má chladnou hlavu a moc dobře ví, jaké nebezpečí jim hrozí, ale koukne do mikroskopu a změní hnedle názor?), a vlastně si tvůrci nevěděli rady ani s tou entitou, takže se z toho nakonec vylhali tím nejjednodušším možným způsobem. Ale určitou atmosféru to má, hudba hraje rovněž svou roli, a vidět vedle sebe Leho, Cushinga a Savalase se hned tak nevidí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Horror Express byl natočen skoro celý bez zvuku, který byl přidán až po natočení filmu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu činil 300,000 dolarů (Chatterer)
  • Peter Cushing odmítl film natáčet, jelikož mu těsně před natáčením zemřela žena. Nakonec se však ke spolupráci nechal přemluvit od Christopera Lee. (Chatterer)

Reklama

Reklama