Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Za mě super!👍 Asi můžu v klidu prohlásit, že to je jedinej hráč, kterej mi z MU nevadil a naopak jsem ho potichu obdivoval. A po tomhle dokumentu ho obdivuju ještě víc! Natočeno a odvyprávěno na poměry Netflixu až luxusně. Teda takhle - shodnem se, že první půlka je brilantní a druhá už celkem klopýtá..ale jako celek to pořád dává dost smysl a diváka to rozhodně k židli upoutá. Becks byl, je a nejspíš vždycky bude sympaťák, kterej mimo to, že skvěle uměl čutat do meruny měl celospolečenskej přesah!👍 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje nejoblíbenější fotbalové období. Jsem velkým fanouškem Manchesteru United a je to právě kvůli Davidu Beckhamovi, celé Class of 92, Siru Alexovi a také zápasu s Bayernem Mnichov. Takže hodně informací, které tady zaznívají pro mě byly jen opakování, ale to tomu neubralo na zajímavosti. David Beckham je pojem, pojem tak velký i mimo fotbal, že ho zná opravdu každý. A běhěm těch 4 epizod je ještě lépe představen i těm, kteří ho až tak moc dobře neznají. Je to zajímavé představení jedné velké fotbalové ikony a jeho životního příběhu. První polovina je úžasná a vrcholí červenou kartou a tím, co přišlo po ní. Ta druhá působí hodně utržkovitě a zasloužila by si trochu lepší rozpracování, tam by to klidně uneslo díl nebo dva navíc. Příjemné sledování, které rychle utíká a epizody jsou dobře nadávkované. Tyhle doku-minisérie od Netflixu mě vážně baví a už teď se těším na další. ()

Reklama

wege 

všechny recenze uživatele

Celý den ležíte s rýmičkou, zevlíte a pak si pustíte Davida. V 11 v noci jste toho tak plní, že rozlijete čaj po celé kuchyni. Já vím, že to měl pod kontrolou a že ho to asi trošku přikrášluje, ale sakra musíte ho obdivovat za spoustu věcí. Nejenom za to, jaký byl fotbalista, to si pamatujete a měli jste ho rádi už tehdy. Sledujete ho na sítích a musíte ocenit jeho sebeprezentaci. Musel být neskutečně psychicky odolný, ten tlak médií, a hlavně to peklo, co zažíval po MS 98 bylo neskutečné. Jak v dokumentu říkají, na vrcholku hory fouká ten nejsilnější vítr. Sakra, jemu foukalo tisíce uragánů každý den a sám ve vlastní hlavě to ustál. Ten člověk musí být inspirací v jakékoliv ohledu. Líbilo se mi, jak neskrýval ani tu svoji aféru, jak sice neřekl nic přímo, ale bylo cítit z toho, že má máslo na hlavě. Jak říká, že se někdy probudil a říkal si: Jak půjdu do práce? Jak mám předstírat, že se nic neděje? Když každý den otevřel oči, že se mu udělalo zle (člověk tam úplně cítí to, že se mu udělalo zle při pohledu do zrcadla). Kéž by takový pocit měli všichni, kdo uhnou z cesty. Žádné hledání lehčích cest, žádné házení to na Viktorii. Odměnou mu je krásný a spokojený život. Člověku úplně plesá srdce, když to vidí. Velká škoda, že to tak nejde u všech. Sice občas myslel (zejména při přestupech) sobecky na sebe, ale vždy s ohledem na rodinu. Ta mu byla vždy nejvíce. Fakt v mnohém poučný dokument. (anonymní ČSFD sebeterapie volume 32). ()

Vito 

všechny recenze uživatele

To sem fakt nečekal. Nikdy jsem nebyl kdovíjaký Beckhamův fanoušek, a jeho fotbalovou kariéru jsem vlastně vůbec neznal. Takže mě ten dokument hodně překvapil. Ale nejvíc mě překvapil samotný David. Měl jsem o něm určitou představu, přeci jen nešlo o něm během jeho kariéry vůbec nevědět, ale až díky tomuhle dokumentu jsem zjistil, jak moc jsem byl mimo. Rozhodně stojí za to vidět. Není to první takový dokument, který jsem viděl, a který ukazuje, že i sportovní nebo filmové superstar jsou taky jenom lidi, a někdy mnohem normálnější, než my "ostatní". I oni mají svoje problémy a starosti, jen často skryté za public image, se kterou mnohdy nemají takřka nic společného... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju silne sportovni pribehy. Co me neskutecne irituje je kultura adorovani celebrit. Diky tomu mam hodne rozporuplne pocity ze vsech ctyr dilu. Jasne, je to kvalitne zvladnuty dokument. Ale je mi uplne volne kde a kdy si Victorie usrala a jeste vic me nezajimaj, jak ten zajem Backhamovi tezce nesli. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama