Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje nejoblíbenější fotbalové období. Jsem velkým fanouškem Manchesteru United a je to právě kvůli Davidu Beckhamovi, celé Class of 92, Siru Alexovi a také zápasu s Bayernem Mnichov. Takže hodně informací, které tady zaznívají pro mě byly jen opakování, ale to tomu neubralo na zajímavosti. David Beckham je pojem, pojem tak velký i mimo fotbal, že ho zná opravdu každý. A běhěm těch 4 epizod je ještě lépe představen i těm, kteří ho až tak moc dobře neznají. Je to zajímavé představení jedné velké fotbalové ikony a jeho životního příběhu. První polovina je úžasná a vrcholí červenou kartou a tím, co přišlo po ní. Ta druhá působí hodně utržkovitě a zasloužila by si trochu lepší rozpracování, tam by to klidně uneslo díl nebo dva navíc. Příjemné sledování, které rychle utíká a epizody jsou dobře nadávkované. Tyhle doku-minisérie od Netflixu mě vážně baví a už teď se těším na další. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju silne sportovni pribehy. Co me neskutecne irituje je kultura adorovani celebrit. Diky tomu mam hodne rozporuplne pocity ze vsech ctyr dilu. Jasne, je to kvalitne zvladnuty dokument. Ale je mi uplne volne kde a kdy si Victorie usrala a jeste vic me nezajimaj, jak ten zajem Backhamovi tezce nesli. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Netflix pokračuje v dokumentární tvorbě, ta mu vždycky šla. Nevím čím to je, možná jen nemám tolik nakoukáno, ale co se týče dokumentů, dost často se jedná o pecky, které jsou líbivě sestříhané a velmi příjemně utečou, i když mají 4,5h jako Beckham. Samozřejmě hraje roli to, kolik přinese originálních záběrů, někdy je více žádoucí netočit nové scény pro film (zde jsou a ač můžou působit hraně, mě zasáhly) a sehnat co nejvíce dobových záběrů a upozadit mluvící hlavy. Sportovní žánr je v tomto hodně vděčný, jelikož vždycky bude více záběrů ze zápasů než ze života Pablo Escobara. Nejedná se zas o tak velkou pecku jako Last Dance, kterou už pár let mám chuť si dát znovu, ale rozhodně mě dokument v mnohém obohatil, ačkoliv Beckse více reflektuji až od pozdní éry v Realu Madrid a měl jsem vždy jiné favority, jeho jsem měl vždycky rád a respektoval jej. Trošku mě mrzí, že seriál není ještě o 2 díly delší a nepostihne více anglickou reprezentaci a jednotlivé sezóny v různých klubech, docela by mě ta nepozměněná geneze Davidova sportovního života zajímala. Na seriál jsem koukal se členy rodiny nepolíbené fotbalem, takže můžu potvrdit, že i nefanouška fotbalu může tento dokument zajímat. A já mu rád věnoval svůj třítisící komentář. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli za to může fakt, že jsem týden před tím viděl Last Dance, ale něco mi v tom Beckhamovi chybí. Ano vztah Davida a Victorie je ikonický a oba zde hrají markantní roli. Ano David to v kariéře ani v životě neměl jednoduché. Jenomže série se zaměří dle mě na málo témat a často jsem cítil, že mi něco chybí. I samotný střih a sled událostí, které vám ukazuje na mě nefungoval tak, jako v již zmíněném dokumentu o Jordanovi. Ale nechci vás od tohoto odrazovat. Beckham je slušný dokument, který vám ukáže talentovaného fotbalistu, který si zažil něco, co málokdo a říká vám to způsobem, že pro tento sport a celou komunitu kolem něj máte najednou lepší pochopení. David Beckham je přeci jen ikonou, která i mě jakožto velkému sportovnímu fanouškovi, občas unikala. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První polovina, kdy se jde po Beckově ostrovní kariéře skrze vzlety a pády, je vynikající. Přesně vyvažující osobní i kariérní rovinu. Emoce i pohledy jiných, je to sice "hladící" medailonek neskrývaně na jeho straně, ale to ničemu nevadí. Nejpůsobivější samozřejmě události po MS 1998. Problém nastává s posledním obdobím u Rudých ďáblů, přesunem do Španělska a dále. Začne to být šíleně útržkovité, kontroverzím se to sice nevyhýbá (a že jich bylo habakuk; od rozhádaní se s kdekým, večírky, zálety, couvání ze smluvních vztahů, upřednostňování businessu mimo trávníky, poklesy formy), ale vůbec se po Davidovi nevyžadují odpovědi. Pasáže z rychlíku ze sklonku kariéry a po kariéře jsou pak již vyloženě výsměchem dokumentárním dobrým mravům. Platí však, že ani tak to netratí nic ze své atraktivity. Nesporně to má binge-watching kvality, těžko se od toho odchází. Jenže jak je první polovina vynikající, tak je druhá polovina zarážející nedotažeností. PS: Povinnost po všechny nostalgiky (mezi něž také patřím), kteří žehrají, že z dnešního fotbalu umístěné pumelice ze střední vzdálenosti takřka vymizely, že už se to pořádně ani netrénuje a kde že jsou tu doby, kdy zato páni plejeři jako právě Beckham, Nedvěd, Berger, del Piero, Carlos a mnozí další uměli vzít a posílali jednu za druhou... Jeden až vystřízliví, když po letech vidí, kolik času a prostoru bylo na přípravu, navedení, zkontrolování postavení brankáře a po celou tu dobu nikde nikdo; a samozřejmě tlak na xG. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama