Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Morgan zastává mnoho rolí. Je to oddaný manžel, milující otec a úspěšný prodejce aut. Býval i nájemným vrahem. Když jej dostihne vlastní minulost, musí vzít svou nicnetušící rodinu na výlet, jaký nemá obdoby. (Apple TV+)

Videa (9)

Trailer

Recenze (59)

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Škoda těch posledních cca 20min, protože ty byly opravdu velmi špatné. Ale první půlka, či malinko víc, byla skvělá zábava. Nic super originálního, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Odpočinkový film. Jako bonus asi jediný film z 2023, který jsem viděl a neřešila se tam všude podsouvaná problematika sexuality, pohlaví, rasové vyváženosti, apod... ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nic překvapivýho, ale slušná, byť předvídatelná komedie, navíc hodně dobře obsazená. Michelle Monaghan vypadá stále neuvěřitelně a dávala si po tlamě s Maggie Q, co víc chtít? Jako oddechovka to funguje, nesmíte samozřejmě čekat něco víc. Mark Wahlberg vypadal míň znuděně než obvykle a akční kousky předváděl ucházející. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale celý tento "výlet" a celkovo rodinka mi pripomínala Millerovcov. Áno, okolnosti boli inšie, ale ten feeling bol takmer rovnaký, dokonca ešte aj tie charaktery postáv. Celkovo to však nebolo na zahodenie, niektoré scénky a hlášky boli fajn, akurát sa tu vyskytovalo zopár nepochopiteľných nonsensov. Ale nevadí, pozerať sa na to dalo, určite som sa nenudil, akurát tie akčné scény ma nebrali (ako vždy). 3* (na Millers to nemalo). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Já tyhle rodinné komedie prostě můžu. Tím spíš, když jde o tu typickou mixovačku komedie - akční špionáž a utajování před rodinou, díky které se dostáváme sice do klasické šablonovité konstrukce, ale zato s velkou dávkou zábavy, nápadů a hlavně hromadou feel-good situací, u nichž po dlouhé době cítím, že nejde o nasílu tlačený humor, ale naopak o úplně nenucenou formu pobavení pro celou rodinu. A když přidám skvělou rodinku v čele s Wahlbergem, jsem prostě spokojen bez výhrad. Výborná oddechovka. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Family Plan má jak spoustu výrazných kladů, tak stejně i záporů a ve výsledku tak z toho vychází průměrný filmový zážitek. Já tomuto snímku dal každopádně šanci v podstatě jen kvůli mému velkému oblíbenci Marku Wahlbergovi, který mě tu pak sice opět ani trochu nezklamal, naopak, tomuto filmu jednoznačně dominuje a táhne ho, na druhou stranu nicméně zůstává pravdou, že by ten kluk už vážně potřeboval nějaký pořádný hit a těmito podobnými taškařicemi tedy rozhodně novou díru do světa neudělá. Když jsem ale začal těmi klady, tak k nim musím přidat krom Marka ještě i ostatní postavy, respektive herce, kteří působí též vesměs sympatickým a nenudícím dojmem, a dokonce musím přiznat, že i ty dětska tu jsou kupodivu docela v pohodě, což se ve většině podobných filmech nestává. Dalšími klady jsou jinak i poměrně svižný spád, sem tam poměrně funkční vtípek a byla by asi i chyba nezmínit fakt, že celá rodina se skládá opravdu jen z normálních bělochů, což je poslední dobou pomalu už unikát, většinu rodin v takovýchto podobných snímcích totiž v současné hyperkorektní době tvoří mix děda mexičan, bába asiatka, otec černoch, matka vyblitá zrzka a za děti mají eskymáky, z toho syn je gay a dcera transka, tudíž ta klasika tu vážně potěšila. To jsou pozitiva, a nyní důvody, proč Rodinný plán není zrovna nějaké terno. Celé je to neuvěřitelně, ale fakt jakože neuvěřitelně tuctové a předvídatelné, a to od první až do poslední minuty, až je to fakt trapně směšný. Nulová překvapivost, ještě nulovější nápaditost, žádný tvůrčí progres, prostě triviálně nastřelená zápletka, která nemá naprosto čím zaujmout. Dále se nepovedla ani akce, které je jednak dost málo, ale hlavně je opravdu nezábavná a častokrát fakt až přes čáru naivní. A nakonec musím zmínit i neopatrnost tvůrců se vyhnout trapným a otravně přeslazeným momentům, které tu mají též slušné zastoupení, a filmu dost ubírají na přesvědčivosti. Takže jak jsem zmiňoval hned na začátku, slušný výčet plusů i mínusů z toho dělá sice snesitelnou podívanou, pokud ale potencionální divák vyloženě nelpí na Wahlbergovi, tak se tomuto Rodinnému plánu může v klidu vyhnout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa od októbra 2022 v štáte Georgia (Atlanta, Canton, Clermont). Letecké zábery, ku ktorým bola použitá helikoptéra, vznikli v novembri 2022 v centre Buffala, New York. (Arsenal83)
  • V The New York Times pochválili režiséra Jonesa slovami, že "dobre ovládol komixovo-trilerový tón a natočil akciu s vtipom a kreativitou" a tiež napísali, že Wahlberg je charizmatickejší, než bol na obrazovke za posledných takmer desať rokov“. (Arsenal83)
  • Krstné meno na Kyleovom (Van Crosby) falošnom pase je „Van“, čo je aj hercovo krstné meno v skutočnom živote. (Arsenal83)

Reklama

Reklama