Reklama

Reklama

Kiru

Trailer

Obsahy(1)

Kdesi v zapadákově se střetnou dva životní ztroskotanci. Genta (Tacuja Nakadai) je bývalý samuraj, který rozčarovaný životním stylem zanechal života bojovníka. Hanji (Ecuši Takahaši) je rolník toužící stát se samurajem. Oba se zapletou do sporu místního klanu a skončí na opačných stranách konfliktu. Hanji dostane příkaz zabít Gentu. To však pro oba přátele (teď vlastně nepřátele) neznamená žádný problém. Když jde sloužit jednomu pánovi, proč by nešlo sloužit dvěma pánům najednou. (ilclassico)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kihachi Okamoto je proste skveli reziser. Odvazne, sest let po Kurosawove Odvaznych muzich vytvoril uzasny, hluboky a hlavne dobrodruzny snimek ktery zminovanemu Sanjuro nejen smele konkuruje, ale v mnohem ho mozna prekonava. Hlavni devizou filmu, krome skveleho strihu, hudby, rezije jako vino je bezesporu herec v hlavni roli : Tatsuya Nakadai ktery se vtipne role potulneho ronina zhostil s nevidanym humorem. Je proste genialni, ty slabe dve hodiny je radost se na nej divat, ja se klanim mistre...! Uzasny film, uzasneho rezisera s legendou japonskeho filmoveho hererctvi. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Excelentní film, který je ukázkovou samurajárnou, která navíc zvládá ukazovat humor tak, aby nepůsobil trapně a naopak výborně doplňuje, případně odlehčuje dramatickou linku a navíc díky němu některé postavy působí jako sympatické osoby, zatímco bez lehkého humorného podtónu by působili jako na slunci vysušený Mník jednovousý s charismatem hroudy myších bobků. Co si ovšem zasluhuje velebit nejvíc je Tacuja Nakadai v hlavní roli, je božský, úžasný, dokonalý a mnoho a mnoho další přídavných jmen, které mě teď ovšem nenapadají a je to právě on kdo činí ten definitivní tah štětcem, vyzdvihující Kiru na vrchol žánru. Ovšem to by nešlo bez výborného řemesla, s kterým se vytasili tvůrci, nejvíc je vidět asi hudba, plně odkazující na špageťácké westerny a kamera podtrhující velmi dobrou choreografii boje. A fakt, že by to mohlo být o pár minut kratší je díky tomu všemu dokonale nepodstatný. ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

Film vycházející ze stejnýho námětu jako Kurosawovo Sanjuro a dle mýho názoru je ještě o trochu lepší, atmosférou spíše připomínající Yojimbo. Nechybí vtip, humor, napětí, dobrá hudba, rytířskost hrdinů a korunu všemu nasazuje vynikající Tatsuya Nakadai, předvádějící opět zcela jinou polohu svýho herectví, diametrálně odlišnou od Yojimba, Kwaidanu nebo třeba Nebe a pekla. Film je k sehnání pouze u Criterion Collection a stojí fakt za to a myslím, že nejen pro fanoušky samurajských filmů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Japonská kinematografia ponúka obrovské množstvo historicky ladených filmov, ktoré vynikajú filmárčinou, akciou a niekedy aj humorom. Tento mix sa použil aj teraz, ten humor je však veľmi úsporný a ľahký. Možno aj zbytočný. Príbeh sa sprvu utopil v množstve postáv, keď sa divák dostane k zápletke, začne to byť zaujímavé. Hudba skvelá. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Začátek tak odtažitý a neschopný zaujmout, že jsem to málem vzdal. Ale dobře že ne, jak se utahovala zápletka, bylo to lepší a lepší... Poměrně spletitý příběh o pokusu o převrat uvnitř klanu, boji věrných a nevěrných, a jednom róninovi zvenčí, který z morálních důvodů tahá za nitky. Už to tu párkrát bylo, ale tohle zpracování se velmi povedlo. Nabité ... neřekl bych humorem, ale vtipem. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama